Daugelis socialinių tinklų įžymybių nuotraukose pateikia savo pėdas taip pat: jos ištempia kojas ir pasistiebia, taip imituodamos nuolat išlenktas Barbės pėdas, pritaikytas aukštakulniams. Ši tendencija atsispindi vis didėjančiame „Instagram“ nuotraukų su grotažyme „barbiefeet“ („Barbės pėdos“) skaičiuje.

„Who What Wear UK“ teigimu, dėl tokios pozos kojos atrodo ilgesnės ir lieknesnės. Stovėsena sukuriama „vaizduojant, kad avimi nematomi aukštakulniai“ arba tiesiog basomis atsistojus ant pirštų galiukų.

He had to do it🤨 Newman models his #BarbieFeet 😆🤣🤩

A post shared by Nancy and Newman (@nancyandnewmanbob949) on Jul 10, 2018 at 3:55am PDT

Ekspertai yra sunerimę dėl šios tendencijos įtakos jaunų merginų kūno suvokimui ir jų psichinei sveikatai.

„Tokie socialinių tinklų pamišimai kaip šlaunų „trikampis“ išpopuliarėja žaibiškai ir gali turėti žalojantį poveikį jaunų moterų kūno suvokimui ir jų pasitikėjimui savimi. Kai atsirado tarpo tarp šlaunų tendencija, daugelis jaunų merginų bandė atitikti grožio standartą, kuris ne tik buvo daugeliui jų nepasiekiamas, bet ir skatino griebtis nesveikų metodų visgi bandant kažkaip šį tikslą įgyvendinti“, – „Unilad“ aiškino pasitikėjimą savo kūnu skatinančios kampanijos „Be Real“ vadovas Liamas Prestonas.

„Labai svarbu, kad galėtumėme džiaugtis įvairiausiomis kūno formomis ir nebandytume supanašėti, nusekę paskui karščiausią socialinių tinklų pamišimą“, – tvirtina L. Prestonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)