Gerokai anksčiau sukurtoje kultinio animacinio filmo „Simpsonai“ („The Simpsons“) serijoje galima išvysti rinkimų žemėlapį, vaizduojantį balsų pasiskirstymą, stebėtinai primenantį šiemetinę Joe Bideno ir Donaldo Trumpo kovą dėl Baltųjų rūmų šeimininko statuso. Belieka tik stebėtis, kaip tiksliai animacinio serialo kūrėjai išpranašavo būsimus politinius įvykius, rašo „The Sun“.

„Simpsonų“ pateikta prognozė

Čia aptariamoje „Simpsonų“ serijoje, ponas Degėla remia 2012-aisiais Baracko Obamos konkurentu buvusį Mittą Romney.

Burnsas prieina prie JAV žemėlapio su raudonai ir mėlynai nuspalvintomis valstijomis. „Simpsonų“ gerbėjai kaipmat pastebėjo, kad žemėlapis – kone identiška ką tik įvykusių rinkimų žemėlapio kopija.

"Simpsonų" kūrėjai vėl nuspėjo ateitį

Kaipmat pasipylė komentarai, kad „Simpsonų“ kūrėjai dar kartą sugebėjo ypač tiksliai išpranašauti ateities įvykius. Daugelis stebėjosi, kad animacinėje realybėje dabartinės tikrovės neatitiko tik Arizona.

"Simpsonų" kūrėjai vėl nuspėjo ateitį

Kitos pranašystės

2000-aisiais animacinis šou išpranašavo D. Trumpo iškilimą į valdžios olimpą. Lisos užuomina apie iš prezidento D. Trumpo paveldėtą biudžeto krizę dabar išties atrodo aiškiaregiška.

Vienoje filmo scenoje galima išvysti patį D. Trumpą, besileidžiantį laiptais, – beveik taip pat, kaip 2015-aisiais nufotografuotoje nuotraukoje.

"Simpsonų" kūrėjai vėl nuspėjo ateitį

Paklaustas, kaip galėtų paaiškinti šitokius sutampimus, scenaristas ir prodiuseris Alas Jeanas atsakė, kad 2000-aisiais paprasčiausiai buvo siekta surasti kokią nors komišką įžymybę, staiga iškylančią iki šalies prezidento posto.

Animacinio serialo kūrėjams pavyko išpranašauti ir baisią Tomo Hankso ligą, paaiškėjusią iš teigiamo testo rezultato. Kiek anksčiau šiais metais T. Hanksas ir jo žmona tikrai užsikrėtė koronavirusu ir buvo hospitalizuoti.

Sąsajų su šiuo faktu filmo gerbėjai įžvelgia T. Hankso personažo prašyme tuojau pat pasitraukti kuo toliau, jei kada tektų susitikti asmeniškai.

Kas pasakyta apie D. Trumpą

Viename iš filmo epizodų Homeris Simpsonas įžengia į balsavimo kabiną, pasiryžęs atiduoti balsą šių metų prezidento rinkimuose. Norėdamas nutarti, už ką balsuoti, jis užsideda akinius ir peržvelgia kandidatų sąrašą.

Apsispręsti niekaip nepavyksta. Galop Homeris balsu pasvarsto, kad gal galėtų įrašyti teisėjos Judy pavardę.

Tuo metu į kabiną įeina dukrelė Lisa.

„Abejoji, už ką balsuoti? Tėti, kaip galėjai pamiršti viską, kas nutiko per pastaruosius ketvertą metų?“ – klausia ji.

Homeris akimirksniu prisimena vieną vietos laikraštyje išspausdintą antraštę: „Faye Dunaway įteikė Oskarą ne tam filmui. Nuo to laiko jos nematyti“

Netrukus Homerio atmintį užplūsta visa galybė antraščių, informavusių apie įvairiausius D. Trumpo veiksmus: „Trečiojo pasaulio šalis pavadino ... skylėmis“, „Pasakė, kad už demokratus balsavę žydų tautybės žmonės – nelojalūs“, „Melavo apie inauguraciją“, „Atsisakė deklaruoti mokesčius“ ir t. t.

Epizodas baigiasi teiginiu, kad tai, kas blogiausia, dar nepasakyta.
Galima spėti apie dar 11 įvairių pranašysčių iš ankstesnių serijų, kurios vis dar gali išsipildyti.

Gali būti, kad „Simpsonams“ neabejingi piliečiai ne be pagrindo atkreipė dėmesį į situacijų komedijoje pateiktas įžvalgas, tarytum primenančias, kad visko dar gali atsitikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)