Nepamirštama pianino melodija, skambanti legendiniame, viename romantiškiausių ir įspūdingiausių visų laikų serialų – „Visos upės teka“ (All the Rivers Run) iki šiol yra įaugusi televizijos žiūrovių atmintyje. Kai 1983-aisiais televizijos ekranuose pasirodė ši nepaprasta tikros, visus išbandymus ištveriančios meilės istorija, ištuštėdavo gatvės ir parduotuvės, nes kiekvienos moters garbės reikalas buvo nepraleisti nė vienos šio australų pasakojimo serijos.

Tad kaip susiklostė Filadelfijos Gordon, seriale vaidinusios nuostabaus grožio britę, dailininkę, tai yra aktorės S. Thornton gyvenimas ne televizijos ekrane?

Vaikystėje ir paauglystėje S. Thornton buvo nepritapelė, jai buvo sudėtinga bendrauti su bendraamžiais ir niekas net nenutuokė, kokia žvaigžde ji taps.

„Man buvo labai sunku rasti sau vietą, kur jausčiausi saugiai ir gerai“, – „One Plus One“ laidoje yra pasakojusi aktorė.

Būdama dar visai vaikas, Sigrid su tėvais persikėlė į Didžiąją Britaniją. Mergaitei buvo labai sunku pritapti, nes vietos vaikams ji pirmiausia buvo ne kas kitas, o atvykėlė iš Australijos.

„Žvelgdama į praeitį, galiu drąsiai pareikšti, kad anksčiau apie tai nekalbėjau. Tiesa ta, kad mokykloje Didžiojoje Britanijoje susidūriau su patyčiomis, tiesą sakant, buvo netgi labai sunku“, – teigia aktorė.

„Kitoks akcentas, kitokia išvaizda, rudesnė oda. Tikrai nebuvau blyškiaveidė“, – šypsosi S. Thornton.

Mokytis aktorystės ji pradėjo sulaukusi septynerių metų.

„Iš pradžių tai tebuvo užsiėmimas, kuris man teikė džiaugsmą“, – teigia ji.

Nuo tada, kai 1982 metais nusifilmavo juostoje „The Man from Snowy River“, prasidėjo įspūdinga jos karjera – ji tapo tiek didžiojo ekrano, tiek televizijos, tiek teatro žvaigžde.

Bandydama derinti šeimą ir karjerą, S. Thornton patyrė daug sunkumų ir išbandymų, tačiau sako esanti labai dėkinga savo gyvenimo vyrui ir dviem vaikams, kurie jai padėjo pernelyg nesusireikšminti.

„Šeimos ir karjeros derinimas man visada buvo labai svarbus dalykas, nuolatinė dviejų konkurencija. Rasti pusiausvyrą buvo labai sunku, kartais atrodė tiesiog neįmanoma“, – patirtimi dalijasi aktorė.

„Vieną dieną atrodė, kad sistema veikia tiesiog puikiai, o kitą – viskas apvirsta aukštyn kojomis. Atrodo, kad pasaulis žlunga. Tarsi žongliruočiau, o užduotis kiekvieną akimirką darytųsi vis sudėtingesnė“, – atskleidžia S. Thornton.

Šeimos veikla, pasibaigusi areštinėje

S. Thornton tėvai buvo akademinės bendruomenės nariai, aktyvūs protestų dalyviai. Aktorė puikiai prisimena vieną šeimos išėjimą į miestą – tai buvo ne kas kita, o protesto akcija prieš Vietnamo karą.

„Nemanau, kad tam reikėjo drąsos. Mano tėvams tokie dalykai atrodė savaime suprantami. Esu tikra, kad jie ilgai nesvarstė – tiesiog elgėsi taip, kaip turėjo, kaip kad manė esant teisinga. Tiesiog taip nusprendė praleisti dieną – visa šeima išėjome į miestą, atsisėdome viduryje gatvės ir protestavome prieš Vietnamo karą“, – vienu iš įsimintiniausių vaikystės prisiminimų dalijasi aktorė.

„Man tai buvo savotiškas nuotykis. Tada tikrai nesuvokiau, kokį pavojų kelia tokios iniciatyvos“, – sako S. Thornton. Savaime suprantama, už tokią protesto akciją šeima atsidūrė už grotų.

„Baisiausia buvo stebėti, kaip tėvui deda antrankius. Manimi pareigūnai rūpinosi labai gerai, negaliu jiems pasakyti nė vieno blogo žodžio. Mama atsidūrė kitoje kameroje“, – pasakojo aktorė.

Aktorė neketina trauktis į pensiją

Nors S. Thornton yra vienas garsiausių Australijos veidų ir vardų, ji teigia besistengianti gyventi kuo įmanoma paprastesnį gyvenimą.

„Bandau gyventi paprastą gyvenimą. Kartais, kai į gatvę išeinu vilkėdama nutrintą sportinį kostiumą, pagalvoju, kad galbūt turėčiau elgtis kiek atsakingiau“, – šypsosi ji.

S. Thornton teigia besivilianti, kad jos karjera truks nuo įmanoma ilgiau.

„Dievinu savo darbą. Noriu tuo užsiimti iki pat savo dienų galo“, – atvirauja ji.

Aktorė anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)