Didžioji Britanija pritaikė sankcijas Sergejaus Lavrovo, kuris laikomas vienu didžiausių Rusijos invazijos į Ukrainą kaltininkų, podukrai.

Naujosios sankcijos taip pat pradėtos taikyti dar keliems asmenims, įskaitant milijardierių naftos magnatą Eugene‘ą Shvidlerį, „Tinkoff“ banko įkūrėją Olegą Tinkovą, Hermaną Grefą.

Ryškiausias sankcijų taikinys, kaip skelbia dailymail.co.uk – absolventė Polina Kovaliova, 26 metų moteris, kuri gyvena 4 mln. svarų kainuojančiame bute, prabangiame Kensingtono rajone.

Polina mokėsi Bristolyje, vėliau Lafboro universitete studijavo ekonomiką ir politikos mokslus, paskui Londone, Karališkajame koledže įgijo ekonomikos ir verslo strategijos magistro laipsnį. Ji yra dirbusi didžiausioje Rusijos kompanijoje, dujų tiekėjoje „Gazprom“, vėliau – tarptautinėje kasybos įmonėje „Glencore“.

2016 m. tuo metu 21 m. amžiaus P. Kovaliova nusipirko minėtą prabangų butą. Jis – prašmatniame komplekse, kuriame yra baseinas, sporto salė, SPA, kinas, golfo simuliatorius ir atsiveria vaizdai į Kensingtono sodus ir Holando parką.

Kaip rašo „The Times“, S. Lavrovas yra Polinos motinos Svetlanos Poliakovos gyvenimo draugas. Jiedu pora – nuo 2000-ųjų.

P. Kovaliovos ryšį su S. Lavrovu atskleidė Kovos su korupcija fondo tyrėja Marija Pevčich.

„Polinos biologinis tėvas nėra labai turtingas, ji neturi oligarcho vyro. Tačiau būdama 21 m. amžiaus nusipirko turto Londone - butą Kensingtone už 4,4 mln. svarų“, – pabrėžė aktyvistė.

Pasak M. Pevčich, Poliną finansiškai remti galėjo tik motina, kuri nedirba ir yra S. Lavrovo sugyventinė. Aktyvistės teigimu, tai – klasikinis nepaaiškinamo turto pavyzdys, ji įsitikinusi, kad butą galima teisėtai areštuoti.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija tvirtino, kad taikymasis į Polinos turtą „siunčia svarbų signalą, kad tiems, kurie gauna naudos iš asmenų, atsakingų už Rusijos agresiją prieš Ukrainą, nuo šiol gyventi bus sudėtingiau“.

Užsienio reikalų sekretorė Liz Truss pareiškime sakė: „Visų šiandien nubaustų asmenų turtas Didžiojoje Britanijoje bus įšaldytas, o tai reiškia, kad joks Didžiosios Britanijos pilietis ar įmonė negalės su jais kurti verslo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės