Šventės metu graffiti meistrai varžėsi pirmajame Lietuvoje gyvame meno konkurse, rašoma pranešime spaudai.

Gimtadienio popietę vykusioje gyvoje tinklalaidės premjeroje DJ Mamania kalbino išskirtines kedų kolekcijas turinčius sneakerhead’us (liet. kedų entuziastus) – DJ Justicious ir Moniką Jūrą Jakučiūnienę.

Išskirtinių kedų kolekcionieriai

Didžėjus, muzikos prodiuseris ir radijo laidų vedėjas Justinas Adžgauskas, labiau žinomas kaip Justicious yra kuklus, tačiau ne vieną gali nustebinti savo aistra kedams ir net atskleisti atrodytų neaprėpiamus klodus žinių būtent apie sportinę avalynę.

Nors sportiniai bateliai yra itin universalus avalynės tipas, kedų kultūroje merginų nėra daug, o turinčių išskirtines kedų kolekcijas dar mažiau. Monika jau kuris laikas laiko merginų kedų frontą. Savo kolekcijoje ji turi nemažai išskirtinių modelių, tiek iš retų, tiek iš populiariausių prekės ženklų, pavyzdžiui „Yeezy“, „Salehe Bembury“, „Jordan“, „Undefeated x Nike“, o pasakoti jų istorijas galėtų ne vieną valandą ir su tokia didele meile, kurios pavydėtų kiekvienas.

„Sportinė avalynė mums ir visiems kedų entuziastams yra ne tik batai – tai išskirtinės istorijos žmonių, kurie sukūrė netikėčiausius dizainus ir tų, kurie savo laiku buvo tikri vizionieriai sukūrę išradingiausias technologijas.

Mūsų tikslas ne tik pasiūlyti išskirtinį asortimentą, bet ir populiarinti kedų kultūrą Lietuvoje. Čia kuriame ir puoselėjame entuziastų bendruomenę, suteikiame žmonėms vietą, kurioje jie gali atrasti ne tik avalynę savo stiliui, bet ir bendraminčius ar net išskirtinių kedų kolekcionierius“, – sako Viktorija Masiulionytė, „SNYKS“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė.

Anot jos, sportiniai bateliai kaip niekas kitas atspindi žmogaus asmenybę: „Pagal tai renkame ir savo asortimentą, kuriame ne tik puikiai atpažįstami klasikiniai „New Balance“ ar išskirtiniai „Nike“, bet ir naujausias tendencijas atitinkantys modeliai ar labiau nišiniai prekės ženklai – „Saucony“, „ON“, „Asics“, o visai netrukus ir „Karhu“, – tikina ji.

Subūrė stipriausius graffiti piešėjus į kovą

Svečius nustebino ir neeilinė gatvės menininkų kova, kurioje dalyvavo Antanas Dubra „Stryts“, Pijus Čeikauskas „Pidžin“, Kipras Petrulis „Trexus“, Gabrielis Žvirblis „GZparrow“, taip pat „Etoja“, „Trafik“, „Duona“ ir „Dėžutė“.

„Džiaugiamės galėdami sukurti progą susiburti ne tik kedų entuziastams, bet ir gerai Lietuvoje žinomiems gatvės menininkams, kurie gyvai dalyviams parodė savo įgūdžius ir kūrybiškumą – tokių piešimo kovų Lietuvoje nebuvo jau seniai“, – tikina V. Masiulionytė.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją