1) Strange Planet | @nathanwpylestrangeplanet

Ar kada susimąstėte, ką apie mūsų elgesio normas ir tradicijas pasakytų į žemę nusileidę ateiviai? Į šį klausimą bando atsakyti internetinių komiksų „Strange Planet“ autorius Nathan W. Pyle. Daugiau nei šešių milijonų sekėjų armiją surinkęs komiksistas su savo gerbėjais dalinasi šmaikščiais ir nuotaikingais siužetais apie ateivius, bandančius perprasti žemės gyventojų elgesį.

2) One of Those Days | @oneof_thosedays

Tel Avive gyvenantys internetinių komiksų „One of Those Days“ autoriai Yehuda ir Maya Devir gerbėjų meilę užsitarnavo dalindamiesi unikaliu, poros kasdienybę ir išgyvenimus atspindinčiu turiniu. Įdomu, jog prie komiksistų sėkmės stipriai prisidėjo ir lietuvių kilmės internetinis portalas „Bored Panda“. Jie vieni pirmųjų pastebėjo kūrėjų darbus ir jais pasidalino su savo milijonine auditorija.

3) Sarah Andersen | @sarahandersencomics

Daugiau nei dešimtmetį komiksus paišanti amerikietė Sarah Andersen šiandien vien socialiniame tinkle „Instagram“ yra subūrusi daugiau nei 4 milijonų gerbėjų ratą. Kasdienį gyvenimą parodijuojanti komiksistė siekia parodyti, jog nė vienas iš mūsų nėra tobulas, todėl kartkartėmis sveika pasijuokti iš savęs.

4) Catana | @catanacomics

Daugiau nei 3 milijonų sekėjų bendruomenę subūrusi niujorkietė komiksistė Catana Chetwynd savo sekėjų širdis užkariauja buitiniais vaizdeliais, kurių epicentre – jaukios, komiškos ir romantiškos Catanos ir jos sužadėtinio Johno gyvenimo akimirkos.

5) Joan Cornellà | @sirjoancornella

Ispanų iliustratoriaus ir komiksisto Joan Cornellà darbai nepalieka abejingų – vienus pykdo šokiruojantys ir tolerancijos ribas peržengiantys komiksų scenarijai, kiti žavisi siurrealiais ir juodu humoru persmelktais menininko sumanymais.

6) Dinosaur | @dinosandcomics

Prieš mažiau nei dvejus metus komiksistų James Stewart ir K. Roméy sukurtą „Instagram“ paskyrą „Dinosaur“ šiandien seka beveik 3 milijonai gerbėjų. Gausias sekėjų simpatijas komiksų autoriams pelnyti padėjo pagrindiniai personažai – ypatingai mieli, emocines ir tarpusavio santykių problemas sprendžiantys, dinozaurai.

7) Cassandra Calin| @cassandracalin

Kanadoje gyvenanti iliustratorė ir komiksistė Cassandra Calin yra žymi jaunosios kartos kūrėja, subūrusi milijonines sekėjų gretas. Mergina su savo gerbėjais dalinasi pusiau biografinėmis istorijomis apie kasdienio gyvenimo įvykius, linksmus ir tragikomiškus nutikimus.

8) Poorly Drawn Lines | @poorlydrawnlines

Jei į pasaulį žvelgiate per humoro prizmę, jus turėtų maloniai nustebinti internetinio komikso „Poorly Drawn Lines“ kūrėjo Reza Farazmand darbai. Komiksistas su savo sekėjais dalinasi satyriniais siužetais, kuriuose veikia daugybė personažų – nuo egzistencinius klausimus keliančių gyvūnėlių iki socialines normas permąstyti kviečiančių vaiduoklių.

9) Cyanide & Happiness | @explosmofficial

„Cyanide & Happiness“ – tai dar vienas kontraversiškai vertinamas, tačiau milijonus sekėjų socialinėje erdvėje subūręs komiksas. Jau antrą dešimtmetį gyvuojantis kūrinys gerbėjus pavergia iš pirmo žvilgsnio primityvia komiksų stilistika ir visuomenės normas pašiepiančiu humoru.

10) The Awkward Yeti | @theawkwardyeti

Komiško internetinio komikso „The Awkward Yeti“ autorius Nick Seluk pasaulinio pripažinimo sulaukė įasmeninęs mūsų vidaus organus. O vienais populiariausių komikso personažų tapo – pareigingosios Smegenys ir nutrūktgalvė Širdis, kurie nuolatos kovoja, kokį gyvenimo kelią pasirinkti.

Internetinių komiksų žvaigždės Lietuvoje

Internetinių komiksų gerbėjus Lietuvoje vis dažniau pasiekia galimybė visame pasaulyje garsius kūrėjus pamatyti ir gyvai. Viena pagrindinių platformų tam – „Comic Con Baltics“, didžiausias populiariosios kultūros renginys Baltijos šalyse.

Nuo 2017 metų organizuojamame renginyje jau apsilankė ir su gerbėjais Lietuvoje susitiko tokie garsūs kūrėjai, kaip Sarah Anderson (Sarah‘s Scribbles), Marco Castiello (DC Comics), Nick Seluk (The Awkward Yeti), Kazimieras Kazas Prapuolenis (Kaz's Underworld), Yehuda ir Maya Devir (One of Those Days), Rob DenBleyker (Cyanide&Happiness).

„Prieš kiekvieną renginį savo bendruomenės socialiniuose tinkluose klausiame – kokie internetiniai komiksai yra jų mėgstamiausi. Jų atsakymų pagalba į renginį galime pakviesti šiandien pačius ryškiausius komiksų autorius. Šiemet gerbėjai Vilniuje galės susitikti su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis, kaip Reza Farazmand, kuriančiu Poorly Drawn Lines komiksus, Cassandra Calin ir jos Cassandra Comics bei Sarah Andersen, kuriančia Sarah‘s Scribbles. Pastaroji komiksistė, renginio lankytojų prašymu Lietuvoje lankysis jau antrąjį kartą“, – pranešime spaudai sako „Comic Con Baltics 2022“ organizatorius Tomas Vievesis.

Apsilankiusių kultiniu tapusiame renginyje lauks ir daugiau naujienų.

Šiemet populiariosios kultūros renginys vyks kartu su didžiausiu žaidimu konventu Baltijos šalyse – „GameOn“. Per tris „Comic Con Baltics 2022: Together with GameOn“ dienas lankytojų lauks ne tik susitikimai su komiksų, filmų bei serialų įžymybėmis, bet ir kompiuterinių žaidimų erdvės, cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, dekoracijos iš garsiausių pasaulio filmų bei serialų, žinomų kino bei televizijos svečių pranešimai ir daugybė kitų, su populiariąja bei žaidimų kultūra susijusių pramogų.

Su Kultūros pasu moksleiviai į renginį gali atvykti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją