Trijų metrų aukščio graikų mitologijos didvyrio Heraklio statulą parke pastatė 1948 m. Nuo to laiko vandalai vis nulaužia statulai penį.

"Tik dabar buvo išspręstas, anot miestelio mero, sisteminis klausimas. Net pikčiausiems savo priešams nelinkėčiau patirti to, ką patiria ši statula", – sakė meras Yvesas Foulonas neseniai vykusiame susitikime.

Taigi buvo sugalvota padaryti pritaisomą penį. Jis bus prisukamas prie viso kūno per ceremonijas parke.

„Turint omenyje trapų Heraklio vyriškumą, nusprendėme pritaisyti protezą, kurį pritaisytume prieš ceremonijas, – teigė mero pavaduotoja Martine Phelippot. Tai išmintingesnis sprendimas nei nuolat ieškoti pavogto Heraklio organo. Sprendimas nėra idealus – suprantama, vyrai norėtų, kad jų anatomijos dalis visada būtų vietoje, suprantame, kad ir pačiam Herakliui tai nemalonu, tačiau mūsų patirtis rodo – vos pritaisius organą jį pavagia Taigi nusprendėme, kad bus geriausia pritaisomas penis.“

Heraklio statula Prancūzijoje

Miestelyje su 12 000 gyventojų Heraklio penio istorija spalvinga (jau neklabant apie didvyrio Heraklio gyvenimą graikų mitologijoje – rašyta, kad jis per naktį pamylėjo 50 moterų).

Iš pradžių skulptūros autoriui Claude‘ui Bouscau teko perpus patrumpinti penį, nes penktą dešimtmetį daliai vietos moterų jis pasirodė per ilgas.
Pastaraisiais metais vagys ne kartą pavogė penį – nusikaltėlių taip ir nerado.

Na o tiems, kas nesidomėjo graikų mitologija, pasakysime, kad Heraklis buvo vyriausiojo dievo Dzeusoo ir Alkmenės sūnus, kuris plikomis rankomis įveikė stebuklingą Nemėjos liūtą.

Liūto kailis gobia Herkalio skulptūros parke pečius, skulptūra – prancūzų pasipriešinimo naciams metafora.

Na o naujojo pritaisomo penio dydis kol kas nežinomas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)