Kaip teigia Temzės slėnio policijos pareigūnai, 43 metų moteris sulaikyta pagal 19-ąją viešosios tvarkos akto straipsnį. Šis straipsnis konkrečiai susijęs su „su rašytinės grasinančios, įžeidžiančios ir diskriminuojančios informacijos platinimu, siekiant pakurstyti rasinę nesantaiką ir siekiant kitų piktų kėslų“.

Vietos pareigūnai sulaikytąją įvardija kaip April Major, kuria kuriai Oksfordšyre priklauso grožio salonas „Blinks of Bicester“. Kol kas kaltinimai britei dar nepateikti.

Grožio salono paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame įraše teigiama: „Svarbiausia mano šalis. „Blinks of Bicester“ daugiau nepriims užsakymų iš islamą išpažįstančių žmonių – visai nesvarbu, ar jie turi Jungtinės Karalystės pasą, ar ne“.

Kitame to paties grožio salono įraše sakoma: „Po pastarojo pranešimo, kad neaptarnausime musulmonų, man parašė labai daug žinučių. Būdama Jungtinės Karalystės pilietė, neišsižadu savo žodžių“.

Trečiasis pasisakymas: „Tikiuosi, kad jūsų šeimas išsprogdins „Islamo valstybė“. Neilgai trukus visi trys pasisakymai buvo pašalinti.

Policijos pranešime teigiama: „Mes tokius skundus vertiname labai rimtai, vyksta tyrimas“.

Įrašas feisbuke
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)