Pasak dailymail.co.uk, beveik pusė moterų, kurios Didžiojoje Britanijoje apsilanko pas plastikos chirurgą pasidailinti sėdmenų – prašo garsiosios Kim Kardashian užpakaliuko.

Taip pat teigiama, kad po to, kai K. Jenner pasiputlino lūpas – D. Britanijoje šios procedūros populiarumas išaugo 700 procentų.

Panašus plastinių operacijų bumas kilo ir Amerikoje, rašo People.com. „Įvyko plastinės chirurgijos pakilimas, kalbant apie pacientes norinčias atrodyti kaip Kardashian seserys. Dėl jų realybės šou ir įvaizdžio žiniasklaidoje vis daugiau moterų nori atrodyti taip, kaip Kim ir Khloe Kardashian“, – sakė plastinės chirurgijos klinikos įkūrėjas Beverli Hilse daktaras Saulas Lahijanis.

Plastikos chirurgas Marcas Manis talkina S. Lahijaniui ir teigia, jog merginos visame pasaulyje lygiuojasi į Kardashian moteris ir dažnai ateina su prašymu padėti joms tapti tokioms, kaip Kourtney, Kim ar Kylie. Dažniausiai jos prašo Kylie lūpų ir Kim sėdmenų.

Tačiau pats M. Manis pataria moterims išryškinti savo geriausius bruožus, o ne aklai kopijuoti Kardashian seserų išvaizdą.

Tuo tarpu plastikos chirurgas Darius Radzevičius DELFI teigė, jog tokio bumo Lietuvoje ir apskritai pasaulyje nėra: „Nesutikčiau, kad kilo kažkokia plastinių operacijų banga. Aš gaunu informaciją apie atliktų operacijų kiekį JAV ir visame pasaulyje, todėl matau, kad bangų nėra. Tiesiog apskritai daugėja dėl vienų ar kitų priežasčių atliekamų plastinių operacijų kiekis.“

Darius Radzevičius

Žinomo chirurgo nuomone, įžymybės tokio plastinių operacijų padaugėjimo nesukelia, o atliekamų operacijų kiekis kasmet didėja tolygiai: „Šiuo metu Brazilijoje ir JAV atliekama daugiausia plastinių operacijų, jokių bangų nėra.“

D. Radzevičius atskleidė, jog Lietuvoje nėra plastinių operacijų registro, todėl niekas negali tiksliai pasakyti, kiek operacijų atliekama, tačiau remdamasis savo asmenine patirtimi, chirurgas patikino, jog atliekamų plastinių operacijų kiekis didėja ir Lietuvoje.

„Lietuvoje, mano praktikoje, jokios reakcijos į K. Jenner ar kitas – be jokios abejonės nebuvo. Jei kalbame apie lūpas, tai jau nebe operacija, o procedūra. Jų skaičius išties sparčiai didėja, bet tai ne operacijų bumas“, – kalbėjo chirurgas.

Paklaustas, kokios operacijos populiariausios tarp Lietuvos moterų, D. Radzevičius atsakė, jog, kaip ir visame pasaulyje, moterys labiausiai trokšta pasididinti krūtis. „Taip pat savo praktikoje susiduriu su senstančio veido korekcijomis, kas yra vokų plastika ar veido patempimas. Taip pat dažnai operuoju ir nosį“, – atskleidė chirurgas.

D. Radzevičiui antrino ir žinomas chirurgas Saulius Vikšraitis: „Dabar iš tikrųjų labai populiarios plastinės operacijos, tačiau negalėčiau pasakyti, kad tai bumas. Jau kelis metus plastinių operacijų atliekama išties daug.“

Saulius Vikšraitis

„Yra daug moterų, kurios kreipiasi dėl sėdmenų, tačiau maždaug 70 procentų besikreipiančių dėl jų padidinimo – gyvena užsienyje ar yra ne lietuvės. Kalbant apie jas, tai iš tikrųjų dalį jų Kardashian seserų pavyzdys šiek tiek ir įkvėpė“, – sakė S. Vikšraitis.

Žinomas chirurgas paaiškino, jog egzistuoja du būdai sėdmėnims padidinti: riebalais ir implantais. Pastaroji operacija Lietuvoje retesnė. S. Vikšraitis atskleidė, jog į vieną sėdmenų pusę gali būti suleidžiama net iki vieno litro riebalų.

Lietuva yra nuosaiki šalis ir merginos ar moterys savo norus taip pat nuosaikiai ir reiškia. Jos labai retai atsineša pavyzdžius, į ką norėtų būti panašios. Tuo tarpu užsienietės bendrauti pradeda jau turėdamos pavyzdžius. Kelis kartus esu gavęs ir K. Kardashian nuotraukų, kuomet moterys norėjo tokių pačių sėdmenų“, – kalbėjo S. Vikšraitis.

Žinomas chirurgas išskyrė dvi populiariausias Lietuvoje plastines operacijas: krūtų didinimą ir nosies formos keitimą. „Aš asmeniškai darau 3-5 ar net 8 krūtų padidinimo operacijas per savaitę, tad per metus susikaupia tikrai nemaži skaičiai. Lietuvaitės yra lieknos, gražiai nuaugusios, ilgų kojų ir plono liemens, bet jų krūtys yra nedidėlės. Galbūt atrodo, kad didinti krūtis yra tuštybė, tačiau maždaug 60-65 procentai moterų, kurioms didiname krūtis, būna su vyriško tipo krūtine, kuri yra labai plokščia. Aš visada tai pateisinu ir sakau, kad toje moteryje negyvena gamta, o po operacijos jos iš tikrųjų tampa moteriškos“, – sakė S. Vikšraitis.

Pasak S. Vikšraičio, Lietuvoje taip pat labai išpopuliarėjo operacijos atliekamos gimdžiusioms moterims, kuomet atstatoma pilvo srities oda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)