Apie nukopijuotą rankinę savo feisbuko puslapyje parašė kūrėja Julijona R.: „Valio!!!! Julijona R. sukurtą „Obuolį“ nukopijavo „Gėda Pelėda“! Sveikiname puikųjį prekės ženklą ir linkime sėkmės! Kiekvienoje Julijona R. foto, kurioje buvo nufotografuotas autorinis darbas – „Obuolys“, buvo įrašas, kad kopijuoti griežtai draudžiama.“

Kūrėja DELFI teigė, kad nors apvali forma išrasta jau seniai, tačiau šis „Gėdos Pelėdos“ kūrinys yra akivaizdžiai įkvėptas jos, dar gegužę-birželį kurtos rankinės „Obuolys“.

„Pasinaudojus konstrukcija, technologiniu sprendimu – Julijona R. „Obuolys“ išsiskyrė išorinėmis siūlėmis, vadinamuoju kanteliu ir pakeitus įspaudo vietą ir diržą“, – sakė kūrėja.

DELFI susisiekus su „Gėda Pelėda“ atstove Dovile Lodaite, ji teigė, kad rankinės dizainas nėra plagijuotas: „Apie šią kūrėją Kristina šiandien išgirdo pirmą kartą. Jos darbų mes tikrai nesekame, tad tas modelis tikrai nėra kopijuotas. Tiek ji, tiek mes dirbame toje pačioje terpėje, stebime tas pačias tendencijas ir tos rankinės atitinka pasaulines tendencijas. Dizaineriai tiesiog domisi ir sukurti daiktai yra tiesiog pagal pasaulines tendencijas.“

Pasidomėjus, ar „Gėda Pelėda“ nesiruošia imtis jokių veiksmų dėl skleidžiamos informacijos, atstovė teigė, kad kol kas nieko neketinama daryti.

„Žmonės kartais nori taip sau pasidaryti reklamą. Prekės ženklų svoris yra šiek tiek skirtingas, kol kas tikrai nieko nesiruošiam daryti. Nesijaučiame kalti ar kažką nuplagijavę. Jei tai pasieks tokį lygį, kad būsim priversti kažką daryti, tada ir žiūrėsime, kaip elgtis“, - sakė D. Lodaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)