Su viena aktore dirbdavau keturis kartus per savaitę, dar kartą per savaitę ji lankė dviračių užsiėmimą. Kai jos viešai buvo paklausta, kaip jai pavyko transformuoti savo kūną, ji teigė lankanti jogą ir einanti pasivaikščioti su šuniu“, – pasakojo įžymybių treneris Gunnaras Petersonas, treniravęs Angeliną Jolie, Jennifer Lopez ir Penelopę Cruz. Taigi kitą kartą klausydamiesi garsenybių „pasakėlių“ apie jų teigiamą požiūrį į greitą maistą būkite šiek tiek kritiškesni.

Užsienio naujienų portalas nydailynews.com išskyrė pavojingiausius lieknėjimo žaidimus Holivude:

Badauja, pasisotindamos vien skysčiais

P. Hilton neseniai sukėlė tikrą sumaištį atvykusi į „Nobu“ restoraną Niujorke. Paklausęs, ką ji norėtų užsakyti, jis išgirdo tylų atsakymą: „Mineralinio vandens“. Per dvi valandas, praleistas restorane, ji gurkštelėjo šiek tiek vandens ir išgėrė energinio gėrimo.

P. Hilton toli gražu ne vienintelė. Itin liekna „Nusivylusių namų šeimininkių“ žvaigždė Marcia Cross prieš kelerius metus buvo pastebėta vakarieniaujanti su savo vyru Tomu Manhoney. Kaip teigia ją tada matę asmenys, vyras užsisakė jūros gėrybių, o ji tik gurkšnojo vaisių sultis. M. Cross neseniai prisipažino jaučianti spaudimą dėl būtinybės išsaugoti lieknumą.

Marcia Cross

„Nevalgymas – tai nuolatinė kova. Toks jausmas, kad man mokama už nevalgymą. Tiesiog pragaras Žemėje“, – guodėsi aktorė.

Dar viena taktika – taip vadinamoji limonado (vandens, sumaišyto su klevų sirupu, citrinų sultimis ir kajeno pipirais) dieta. Beyonce prisipažino taikiusi šį metodą dvi savaites, siekdama atsikratyti 9 kilogramų prieš „Svajonių merginų“ filmavimus.

G. Petersonas tokią dietą vadina idiotiška. „Turėjau klientą, kuris jos laikėsi, maniau, kad jis serga, –pasakojo jis. – Jo oda buvo papilkėjusi, aplink akis – siaubingi tamsūs ratilai. Eidamas jis vos pavilko kojas ir toks rezultatas buvo vos po 10 dienų!“

Dar viena nešvari Holivudo „paslaptis“ – į ligoninę atvykstančios įžymybės, reikalaujančios, kad medžiagos joms būtų lašinamos į veną, ir tokiu būdu norinčios visiškai išvengti valgymo. Tokią „strategiją“ G. Petersonas vadina tikrų tikriausia beprotybe, o taip besielgiančius žmones – ne storais, o puspročiais.

Piktnaudžiauja vidurius laisvinančiomis arbatomis

B. Spears niekada nesikuklino pripažinti, kad tiesiog dievina greitą maistą. Ji rūko, geria kavą, energinius gėrimus bei rankinėje visada turi liekninamųjų piliulių. Be to, dainininkė buvo pastebėta perkanti laisvinamuoju poveikiu pasižyminčių arbatų visą parą dirbančiose vaistinėse.

Britney Spears

Vėlgi taip elgiasi toli gražu ne ji vienintelė. Daugybė aktorių geria vidurius laisvinančias arbatas, o kai kurios netgi išgeria iki 10 tokios arbatos puodelių per dieną. Naujausia organizmo alinimo tendencija, taikoma modelių – vidurius laisvinanti arbata ir „limonado dieta“.

Nuolatinis rūkymas

Filmo „Grei anatomija“ žvaigždė Katherine Heigl per pastarųjų vienerių metų laikotarpį atsikratė nemažos nepageidaujamų kilogramų naštos. Nors ji galimai maitinasi sveikai, vis tik panašu, kad turi dar ir slaptą ginklą – nuolat rūko. Prieš kelias dienas žavioji blondinė pastabėta pietaujanti Los Andžele. Aktorė užsisakė salotų ir beveik visą laiką praleido rūkydama.

Retai kada pavyksta ją nufotografuoti be cigaretės burnoje, o kai vis tik laimė nusišypso, paprastai rankose ji jau laiko pakelį, iš kurio tuoj išsitrauks cigaretę ir ją prisidegs. Mitybos psichologas Marcas Davidas įsitikinęs, kad toks yra žmogaus pasirinkimas: renkamasi gresiantį plaučių vėžį ir netgi mirtį, o ne pagarbą organizmui.

Katherine Heigl

Valgo žemės riešutus

Supermodelių treneris J. Gelbandas pasakojo kartą dirbęs su mergina, kurios mitybos racioną sudarė dietinė kokakola ir žemės riešutai. Per dieną ji išgerdavo nuo trijų iki penkių skardinių šio gėrimo ir suvalgydavo didelę pakuotę riešutų. Kai išalkdavo, ji rūkydavo. Po šios merginos akimis buvo dideli maišai, ji atrodė išsekusi. Per užsiėmimą tekdavo kas penkias minutes stabčioti, tai buvo siaubinga.

Vartoja narkotikus

Kai Lindsay Lohan buvo sulaikyta įtarus, kad ji vairuoja neblaivi, pareigūnai teigė jos kišenėje radę įtartinų miltelių. Paris Hilton neseniai televizijos laidoje prisipažino vartojanti vaistus dėl jai diagnozuoto dėmesio trūkumo sutrikimo. Abi šias, priklausomybę sukeliančias, medžiagas dažnai vartoja moterys, siekiančios lieknų formų.

Paris Hilton

P. Hilton vartojami vaistai – naujausias pamišimo objektas Holivude tarp norinčių bet kokiomis priemonėmis sulieknėti. Įžymybių, priklausomų nuo šio receptinio vaisto, skaičius ir toliau auga.

Lindsay Lohan, Britney Spears, Paris Hilton, Nicole Richie – visos jos yra vartojusios šio receptinio vaisto, užtikrinančio budrumą ir slopinančio apetitą. Vakarėliuose dažnai besilankančiomis įžymybėms ši stebuklinga piliulė gali pasirodyti tikru išsigelbėjimu, tačiau jos veikimas sukelia pavojingų padarinių. Net ir atidžiai vaistą dozuojant galima susidurti su psichoze, depresija ir rimtais širdies darbo sutrikimais.

Nicole Richie

Kai kurios garsenybės vartoja kitą vaistą, paprastai išrašomą tais atvejais, kai tenka gydyti kvėpavimo takų ligas arkliams. Šį vaistą vartojantys žmonės gali atsikratyti organizme esančių riebalų sankaupų.

Tiesa, nors abu paminėti medikamentai suteikia galimybę per trumpą laiką sulieknėti, vis tik po kurio laiko gresia staigus ir nekontroliuojamas svorio augimas.

Valgo vien tik virtus kiaušinius

Vykdant filmo „Šaltasis kalnas“ filmavimus sklido kalbos, kad viena žinoma aktorė maitinosi vien virtais kiaušiniais: atsikeldavo ryte, suvalgydavo vieną kiaušinį ir dieną užbaigdavo dar vienu ar dviem. Panašu, kad ne ji viena ryžosi itin ribotam maitinimuisi.

„Turėjau klientę, kuri ruošėsi „Oskarų“ teikimo ceremonijai – per dieną suvalgydavo vos du kiaušinius. Man pavyko ją įtikinti papildyti racioną migdolų riešutais, baltyminiu kokteiliu ir vitaminų papildais. Tokia strategija nėra gera, nes būtina valgyti pakankamai, ypač vartoti pakankamą baltymų kiekį, kad formuotųsi raumenys“, – teigė su garsiais žmonėmis dirbantis treneris Davidas Kirschas.

Vartoja daug kofeino

Paparacai reguliariai nufotografuoja liekniausias Holivudo aktores, tarp kurių – Renee Zellweger ir Mary-Kate Olsen, ir jų nuolatinius palydovus – milžiniškus akinius nuo saulės ir įspūdingo dydžio kavos puodelius. Ši tendencija Holivude dominuojanti, nes daugelis mano, kad kava ne tik pagreitina medžiagų apykaitą, bet ir malšina apetitą.

„Turėjau klientę, kuri beveik visiškai nieko nevalgydavo, tik nuolat gerdavo kavą, – pasakojo G. Petersonas. – Per pietus suvalgydavo šiek tiek salotų lapų, o vietoje vakarienės gerdavo kavą. Sportas tebuvo laiko švaistymas, nes ji buvo itin prastos būklės.“

Mary-Kate Olsen

M. Davidas įsitikinęs, kad kava ir kofeinas iš tikrųjų tukina. Jei kavos išgeriama per daug, kofeinas siunčia organizmui stresinį signalą, o tada šokteli kortizolio ir insulino lygis kraujyje. Streso hormonas savo ruožtu organizmui siunčia signalą kaupti riebalus.

Naudoja nikotino pleistrus

G. Petersonas pasakojo susidūręs su vaikinu, naudojusiu nikotino pleistrą ne tam, kad mestų rūkyti, o norėdamas suvaldyti apetitą. Jo teigimu, toks metodas yra absurdiškas ir tikrai negali būti veiksmingas.

Gyvena sporto salėje

Ar įmanoma pamiršti nuotraukas, kuriose užfiksuota į skeletą panaši Teri Hatcher, bėgiojanti Holivude, abiejose rankose laikanti svarmenis ir aplinkinius gąsdinanti išsikišusiais kaulais?

Aktorė Kate Hudson pripažino, kad norėdama atsikratyti daugiau nei 30 kilogramų, kuriuos priaugo laukdamasi sūnaus Ryderio, kiekvieną dieną tris mėnesius sporto salėje praleisdavo po tris valandas. Ruošdamasi naujam vaidmeniui Jessica Simpson šešias dienas per savaitę treniruodavosi po dvi valandas.

Jessica Simpson

J. Gelbandas neabejoja, kad egzistuoja priklausomybe nuo sporto. Taigi jei žmogus nėra profesionalus sportininkas tokios ilgos ir dažnos treniruotės tikrai nėra reikalingos.

Populiaraus Holivude įsikūrusio sporto klubo „Crunch gym“ vadovė Amber Kenain papasakojo apie vieną jos sporto klube besilankančią įžymybę, čia praleidžiančią po penkias valandas per dieną ir nepamirštančią netgi savaitgalių. A. Kenain teigimu, ji netgi čia sutiko savo gimimo dieną.

G. Petersonas vis tik patikina, kad daugybė žinomų moterų elgiasi tinkamai: sveikai maitinasi, mankštinasi, tačiau nepuola į kraštutinumus. „Nustokite mėginusios atrodyti kaip įžymybės – pažvelkite į save. Realybė tokia, kad mergina, kurią nuo idealaus svorio skiria penki kilogramai, laimi prieš tą, kurios svoris nesiekia normalaus ir kuri nekenčia savęs“, – patarė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)