Penkiolikmetė Corey Maison pirmą kartą pasakė savo tėvams suvokianti save kaip mergaitę prieš ketverius metus, tačiau tik pernai sužinojo, kad jos mama taip pat turi problemų su savo lyties tapatumu. Dabar virsmą išgyvenanti šeima pasikliauna vienas kitu.

Paauglė pasakojo apie virsmą savo „Instagram“ paskyroje, vėliau abu jie davė interviu Australijos „60 Minutes“, kurio metu papasakojo apie savo patirtį.

„Norėjau, kad mano tėvai didžiuotųsi tuo, kas esu, bet maniau, kad jiems nepatiksiu“, – prisiminė Corey, kaip prisipažino apie savo translytiškumą.

Ericas Maisonas, anksčiau buvęs Erica, tvirtino, kad jį padrąsino dukters sprendimas. Jis grūmėsi su įvairiomis emocijomis, kol apsisprendė keisti lytį. „Pirmasis jausmas buvo palengvėjimas, antras – siaubas, – sakė jis. – Baimė dėl savo ateities, dėl savo šeimos ir vaikų, baimė dėl to, kaip atrodys mano likęs gyvenimas.“

Vėliau Ericui buvo atlikta dviguba mastektomija. Jis tvirtina ketinantis likti su savo sutuoktiniu Lesu, kuris palaiko jo translytiškumą.

„Aš įsimylėjau asmenį. Ji buvo graži kaip moteris, bet vienodai gražus buvo ir jos vidus, – kalbėjo L. Maisonas. – Kol Ericas patenkintas išvaizda, Ericas bus patenkintas tuo, kas yra jos arba jo smegenyse.“

Neseniai lytį pakeitęs Ericas, turintis penkis vaikus, tvirtina apgailestaujantis nesusivokęs dėl savo lyties tapatumo anksčiau.

„Vienintelis dalykas, dėl kurio gailiuosi – tai, kad anksčiau nesužinojau apie translytiškumą, nes būčiau galėjęs tai padaryti anksčiau“, – kalbėjo E. Maisonas.

E. Maisono dukros C. Maison nuotraukos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)