Nuo prabangių orgijų iki slaptų grupių, valdančių pasaulį – milijardierių vakarėliai tikrai atimantys žadą. Egzistuoja tik viena taisyklė: niekas nekalba apie vakarėlius su milijardieriais.

Tokie žmonės ne tik išleidžia tūkstančius gėrimams ir šėlsta pačiose prabangiausiose jachtose. Jie taip pat moka nemažas sumas už savo privatumą.

Laimei, kartais į dienos šviesą ištraukiama detalių, iš kurių galima spręsti, kas iš tikrųjų vyksta itin turtingų žmonių vakarėliuose.

Silicio slėnis dievina sekso vakarėlius

Pirmiausia vyksta vakarienė, kurią ruošia patys vakarėlio šeimininkai, kad būtų išvengta smalsių virėjų ir padavėjų akių. Dėl savaime suprantamų priežasčių čia uždrausta naudotis bet kokiais socialiniais tinklais.

Tuomet dažnai pasirodo narkotikai. Vėliau svečiai gali rinktis intymų bendravimą dviese, trise ar net grupėje.

Kaip teigia knygos „Brotopia“ autorė Emily Chang, daugiausia vyriška Silicio slėnio kompanija reguliariai rengia tokius meilės vakarėlius, kuriuose dalyvauja daugybė jaunų moterų iš pačių įvairiausių šalių. Ir labai dažnai tuose vakarėliuose dalyvauja ir tų vyrų žmonos ir draugės.

Seksas

Kaip pasakojo vienas technologijų kompanijos įkūrėjas, žinoma, nepanoręs atskleisti savo tapatybės, „tai įmanoma dėl progresyvumo ir pažiūrų atvirumo – dalykų, leidžiančių mums kurti ir griauti idėjas“.

Šie vyrai yra galingiausi žmonės Silicio slėnyje. Tai turtingi magnatai, valdantys vienas iš garsiausių kompanijų pasaulyje. Kaip teigia E. Chang, jiems patinka tokius vakarėlius laikyti jų pasaulį keičiančių profesionalių filosofijų tęsiniu, „laužančiu tradicijas ir jų privataus gyvenimo paradigmas – kaip kad jie daro technologijų pasaulyje, kurį patys valdo“. Galiausiai tai reiškia daugybę trumpalaikių santykių privačiuose rūmuose, dvaruose ir jachtose visame pasaulyje.

Milijardierių gimtadienių vakarėliai yra tiesiog beprotiški

Per milijardieriaus gimtadienio vakarėlį paprasto torto negausite. Pavyzdžiui, Jay-Z ir Beyonce savo dukters Blue Ivy pirmojo gimtadienio šventei išleido 200 tūkst. JAV dolerių. Ronaldas Perelmanas mėgsta savo gimtadienį švęsti didžiulėje jachtoje, plaukiančioje šiltame vandenyje prie šv. Bartolomėjaus salos. Dažnai jis atskraidina savo garsiuosius draugus, tokius kaip Barry Manilow, kad šie jam sudainuotų „Su gimimo diena“.

Britų magnatas seras Philipas Greenas savo 55-ojo gimtadienio proga nustebino šimtą savo draugų paskutinės minutės kelione į Maldyvus. Ir tai yra tik „gėlytės“, lyginant su Malaizijos milijardieriumi Jho Low, kuris savo 31-ojo gimtadienio šventę pavertė didžiausiu vakarėliu, kokį tik yra matęs Las Vegasas.

Nors, tiesą pasakius, niekas nelabai ir žinojo, kas jis toks yra. Prekeivis ginklais? Koks galingas politikos veikėjas? Galiausiai tai visai nesvarbu. Jis tiesiog beprotiškai turtingas.

Šis turtuolis tuščiame žemės sklype pastatė tai, kas priminė lėktuvų angarą, ir jį pripildė pasaulinio lygio žvaigždžių, tokių kaip Leonardo DiCaprio, Kanye West ar Kim Kardashian. Vakarėlį vedė aktorius Jamie Foxxas, jame pasirodė Britney Spears, Q-Tip ir Chrisas Brownas. Na, o vakarėlį karūnavo milžiniški fejerverkai Nevados dykumoje.

Turtingus ir garsius žmones gerai pažįstantis Robinas Leachas apie tą vakarėlį sakė: „Mes pratę prie ekstravagantiškų vakarėlių Las Vegase, tačiau tai buvo kažkas iš fantastikos srities. Niekada nesu tokiame buvęs“.

Vieno milijardieriaus slaptas sekso vakarėlių klubas

Technologijų kompanijos „Broadcom“ įkūrėjas Henry Nicholas sandėlį Kalifornijoje pavertė nesibaigiančių suaugusiems skirtų vakarėlių klubu. Čia jis leido laiką su draugais ir nuolat besikeičiančia naktinių plaštakių kompanija.

O kai turtuoliui pasirodė, kad ši vieta yra nepakankamai gera, jis pasisamdė statybininkų komandą, kad ši požeminiais tuneliais sujungtų šią vietą su jo namais. Tai neturėtų stebinti gerai H. Nicholasą pažįstančių. Šis vyrukas į savo kolegų gėrimus slapta įberdavo narkotikų ir kartą privačiame lėktuve tiek prisirūkė marihuanos, jog pilotui teko užsimauti deguonies kaukę.

Viskas baigėsi, kai turtuolis buvo sulaikytas dėl savo Kaligulos stiliaus gyvenimo būdo ir sukčiavimo, susijusio su vertybiniais popieriais. Nors galiausiai visi kaltinimai jam buvo panaikinti, reputacijai buvo padaryta nemenka žala.

Išskirtinis Rothschildų iliuminatų pokylis

Tikrai būtų sunku pagalvoti, kad toks metų renginys galėtų kažką slėpti. Jeigu tikėtume kai kuriais sąmokslų teorijų kūrėjais, Marie-Hélène de Rothschild 1972 metų gruodžio 12 dieną surengtas „Siurrealistinis pokylis“ buvo visai ne toks, kaip atrodė. Jis įvyko „Château de Ferrières“ pilyje, o jame dalyvavo turtingiausi ir garsiausi žmonės, įskaitant Audrey Hepburn, Salvadorą Dali ir supermodelį Marisą Berenson – Stanley Kubricko istorinės dramos „Baris Lindonas“ žvaigždę.

Veikiausiai ne sutapimas, kad šis vakarėlis įkvėpė Stanley Kubricką sukurti filmą „Plačiai užmerktos akys“.

Nuo atvirkščiai parašytų kvietimų iki slaptos ikonografijos, netikras žmogaus paaukojimas, virtęs stalo puošmena – visas vakarėlis buvo persmelktas iliuminatų tematikos. Pati vakarėlio šeimininkė Marie-Hélène pasipuošė elnio galva su auksiniais ragais. Dauguma svečių taip pat buvo pasipuošę įmantriomis kaukėmis ar galvos papuošalais. Pavyzdžiui, O. Hepburn ant galvos nešiojo realaus dydžio paukščio narvą. O visas dvaras buvo apšviestas oranžine spalva ir atrodė tarsi degantis.

Niekas tiksliai nežino, kas vyko tame vakarėlyje už uždarų durų, tačiau, jeigu tikėsime nuotraukomis, tai buvo tikrai išskirtinis pobūvis.

Slapta Kanų pusė

Kanų kino festivalis apima daugybę dalykų – nuo garsių filmų iki prabangių vakarėlių. Holivudo sunkiasvoriai čia vakarėliuose sprendžia verslo klausimus ir bendrauja su savo mėgstamiausiomis kino žvaigždėmis. Dirbančioms merginoms šis festivalis yra „didžiausio atlyginimo diena metuose“.

Kaip teigia libaniečių verslininkas Elie Nahasas, kuris 2007 metais buvo suimtas dėl festivalio metu veikusio prostitucijos tinklo, sako, kad per Kanų kino festivalį vienintelis dalykas, kurio galima pamatyti daugiau nei kino, yra seksas. Jo teigimu, tūkstančiai moterų kiekvienais metais suguža į Kanus. Čia darbuojasi ir elitinės merginos pagal iškvietimą, už naktį imančios iki 4 tūkst. JAV dolerių, ir eilinės gatvės prostitutės, pamaloninsiančios klientą ir 50 dolerių. Kalbama, kad kai kurios merginos per naktį užsidirba 40 tūkst. JAV dolerių.

Protestas Kanuose

Kaip E. Nahasas sakė leidiniui „The Hollywood Reporter“, „kiekvienais metais per Kanų kino festivalį įlankoje prisišvartuoja 30–40 prabangių jachtų, kurių kiekviena priklauso labai turtingam žmogui. Kiekviename laive yra maždaug dešimt merginų, ir paprastai tai būna modeliai. ... Narkotikai, gėrimai ir gražios moterys. Ir merginos vakaro pabaigoje laukia savo vokelių. Tokie dalykai vyksta jau 60 metų“.

Bilderbergo grupė rengia sąmokslą dėl naujos pasaulio tvarkos?

Bilderbergo grupės (Bilderberg Group) – kasmetinio turtingiausių ir galingiausių pasaulio vyrų susitikimo – dalyviai iš tiesų valdo mūsų planetą? Ar šie pramonės ir verslo titanai iš tiesų yra driežažmogiai, už virvučių tampantys žmonių rasę? Ar garsusis sąmokslų teorijų kūrėjas ir šiaip pakvaišęs žmogelis Alexas Jones buvo teisus sakydamas: „Mes žinome, jog esate negailestingi. Mes žinome, kad esate pikti. Mes gerbiame jūsų tamsiąją galią“. Na, kaip teigia anglų politikas ir Bilderbergo grupės narys Denisas Healey, hm, veikiausiai? „Sakantys, kad mes siekiame pasaulinės vyriausybės, perdeda, tačiau ir neklysta“, – sakė jis.

Dėl to likęs pasaulis nenustoja spėlioti, kas tiksliai vyksta už uždarų šio išskirtinio beprotiškai turtingų žmonių klubo durų.

Kaip skelbia „The Independent“, šią grupę 1954 metais įkūrė grupė įtakingų Šiaurės Amerikos ir Europos veikėjų – kaip „Vakarų laisvosios rinkos kapitalizmo reklamą ateinantiems laikams“. Anksčiau šio klubo susitikime dalyvavo Margaret Thatcher, Tony Blairas, princai Charlesas ir Philipas, Billas Clintonas ir Billas Gatesas.

Volstrito bakchanalija

„Kappa Beta Phi“ – slapta Volstrito šulų draugija. Ji buvo įkurta kaip išskirtinė finansininkų bendruomenės brolija Didžiosios depresijos pradžioje. Jos rengiamas vakarėlis yra galimybė kai kuriems turtingiausiems pasaulio žmonėms „pasileisti plaukus“ už uždarų durų. Ir tik čia jie gali sau leisti seksistinius ir homofobiškus juokelius, apsirengti „purvinais liberalais“ ir dainuoti lėkštas dainas-parodijas apie tai, kokie beprotiškai turtingi yra.

Kaip teigia knygos „Young Money“ autorius Kevinas Roose‘as, „čia galima pamatyti įmonių vadovų, turinčių tam tikrų tvirtų idėjų apie politiką, visuomenę ir darbą su savo kolegomis, tačiau jie niekada neišdrįstų apie jas prabilti viešai“. Jų bailumas privertė juos pulti savo įsivaizduojamus priešus satyrinėmis dainomis ir parodijomis, kurias supranta tik jų nuomonei apie pasaulį pritariantys žmonės“.

Šiam rašytojui 2012 metais pavyko patekti į šios brolijos susitikimą, tačiau vėliau jį pamatė ir išmetė pro duris ne kas kitas, o apsaugininko pareigas ėjęs JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas.

„Burning Man“ festivalis turtingiesiems

„Degančio žmogaus“ festivalyje galima sutikti daugybę auksinio jaunimo atstovų ir milijonierių, tačiau jo metu visuomet vengiama demonstruoti savo turtus. Visiškai priešinga padėtis būna festivalyje „Further Future“, skirtame itin turtingiems žmonėms.

Festivalio tinklalapyje nurodoma, kad vienas pagrindinių jo tikslų yra „beprotiška prabanga“, ir svečiai tikrai nenusivils. Šio festivalio metu galima apsistoti prabangiuose „Airstreams“ nameliuose ant ratų arba „Mėnulio rūmuose“, kur naktis kainuoja tūkstančius JAV dolerių. Paprastai čia yra visas būtinas aptarnaujantis personalas, įskaitant asmeninius vairuotojus ir virėjus.

Jeigu to nepakanka, „Nobu“ restoranas siūlo vakarienes „250 JAV dolerių už vietą“. Be to, svečiai gali pasilepinti druskos tirpalo ir vitaminų transfuzijomis, ypatingomis alaus rūšimis ir žąsų kepenėlių paštetu.

Pagrindinis festivalio estetinis reikalavimas – „stimpankinis futurizmas“. Šioje aplinkoje verslininkai ir technologijų srities milijardieriai bendrauja ir sudaro sutartis tarp sveikatinimosi sesijų. „Tai yra „Burning Man“ festivalis vienam procentui pasaulio žmonių“, – sakė vienas dokumentinių filmų kūrėjas.

Saudo Arabijos karališkosios šeimos nariai privačiai laužo islamo taisykles

Kaip labai teisingai kartą pasakė garsusis Melas Brooksas, labai gera būti karaliumi. O Saudo Arabijoje labai gera būti vienu iš karalystės 10 tūkst. princų, aptekusių pinigais. Dėl kokios kitos priežasties ši itin religinga teokratija ir visus gąsdinanti religinė policija žvelgtų į kitą pusę, kai karališkosios šeimos nariai rengia dekadentiškus vakarėlius, laužančius visus įmanomus islamo įstatymus?

Prisiminkime, pavyzdžiui, princą Faisalį – antro lygmens „jaunesnįjį“ princą, kuriam sostas tikrai nepasiekiamas. Nepaisant to, jis naudojasi visais buvimo princu privalumais ir privilegijomis. 2015 metais jis surengė nepakartojamą Helovino vakarėlį, apie kurį Vakarai sužinojo tik iš nutekinto diplomatinio pranešimo.

„Alkoholis pagal Saudo Arabijos įstatymus yra griežtai uždraustas, tačiau vakarėlio metu jis liejosi laisvai. Taip pat paaiškėjo, kad nemažai vakarėlio dalyvių buvo „merginos už pinigus“, o tai dažnas dalykas tokiuose vakarėliuose“, – nurodoma tame pranešime.

Slaptas draugijos vakarėlis Bohemijos giraitėje

Kaip teigia Bohemijos giraitės (Bohemian Grove), kur kiekvienais metais rengiamas paslaptingas politikos galingųjų susitikimas, atstovai, šis klubas tėra galimybė „pasidalinti aistra leisti laiką lauke, mėgautis muzika ir teatru“. Visgi būtent čia prasidėjo ankstyvas ruošimasis Manhatano projektui (1942 m. rugsėjo mėn. suburta mokslininkų iš JAV, Anglijos ir Kanados grupė, kurios tikslas buvo sukurti atominę bombą).

Taigi, ten dalyviai tikrai ne tik kvėpuoja grynu oru ir dainas dainuoja. Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas kartą sakė, kad „ten visi tie turtingi respublikonai susirenka ir stovi nuogi atsirėmę į sekvojas“. Tačiau pašaliniai apie tai nieko tiksliai nežino.

2000 metais smalsiam reporteriui Alexui Jonesui (taip, tam pakvaišusiam) pavyko įsmukti ten su kamera ir nufilmuoti kelis keistus pagoniškus ritualus. Jų metu organizacijos nariai, apsivilkę įmantriais apdarais, degino karsto muliažą priešais milžinišką pelėdos statulą.

Žurnalo „Spy“ reporteriui Philipui Weissui taip pat pavyko patekti į šį susirinkimą 1989 metais. Jis matė, kaip pasaulio galingieji priima svarbius sprendimus vartodami itin daug alkoholio. Kalbama, kad būtent šioje stovykloje 1968 metais Ronaldas Reaganas sutiko nesudaryti konkurencijos Richardui Nixonui per pirminius partijos kandidato į prezidentus rinkimus.

Privačiame renginyje Londone pagrindinis reginys buvo moterys

„Sveiki atvykę į labiausiai politiškai nekorektišką metų renginį“, – taip praėjusiais metais įvykusį renginį „President Club Charity Dinner“ apibūdino jo vedėjas Jonny Gouldas. Ir veikiausiai jis pasakė dar per švelniai. Oficialiai tai buvo labdaringas renginys, kurio metu buvo renkamos lėšos įvairioms Anglijos labdaros organizacijoms. Tačiau tikrasis šio tik vyrams skirto renginio tikslas buvo ne toks jau „labdaringas“. Iš tiesų britų galingieji iš finansų, politikos ir verslo pasaulio kiekvienais metais leidžia nemažus pinigus, kad gausiai pasimėgautų alkoholiniais gėrimais ir pavėpsotų į menkai apsirengusias palydoves.

Palydovės yra atrenkamos tik pagal išvaizdą. Joms liepiama apsivilkti juodus apatinius, kad šie derėtų prie joms išduodamų minimalistinių apdarų. Po to, kai konfiskuojami jų telefonai, joms duodama alkoholio, kad šios kiek atsipalaiduotų. Tuomet jos keliauja pasirodyti vyrams, kad šie galėtų į jas pavėpsoti ar pagrabinėti.

Būtent apie tai daugelis moterų pranešė laikraščiui „Financial Times“.

Girti renginyje dalyvavę vyrai lindo merginoms po sijonais, žnaibė užpakalius ir klausinėjo, ar šios tiktai nėra prostitutės. Ir visa tai vyko oficialiai labdaringu įvardijamame renginyje, kur tarp prizų yra ir galimybė papietauti su Londono meru. Per pastaruosius tris dešimtmečius per tokius renginius labdarai buvo paaukota maždaug 20 mln. svarų. Deja, po kilusios skandalo būsim renginiai buvo atšaukti.

Seano Parkerio vestuvės „Žiedų valdovo“ tema

Kai esi milijardierius, atsakymo „ne“ nepriimi, ypač jei kalbama apie tavo vestuves. Būtent taip įvyko Seanui Parkeriui – muzikos platformos „Napster“ kūrėjui. 2013 metas jis surengė beprotiškai prabangias savo vestuves sekvojų girioje.

Pinigų jis negailėjo niekam. Kelis mėnesius statybininkų komandos formavo „dirbtinį tvenkinį, statė tiltą, akmeninius laiptus ir netikrus akmeninės pilies griuvėsius. Taip pat buvo nukaldinti didžiuliai geležiniai vartai, ant kurių puikavosi poros inicialai“.

Filmui „Žiedų valdovas“ kostiumus kūrusi dizainerė sukūrė filmo įkvėptus kostiumus visiems 364-iems svečiams, tarp kurių buvo Seanas Lennonas, Emma Watson ir dabartinis Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas. Svečiams buvo išdalyti triušiukai, kad jie galėtų juos pamyluoti. Kėdes dengė gyvūnų kailiai. Ant iešmo buvo kepami paršeliai, o prie milžiniško vestuvinio torto dainavo Stingas. Teigiama, kad vestuvės kainavo nuo penkių iki dešimties milijonų JAV dolerių.

Tačiau vėliau vestuvėmis susidomėjo spauda, ir kilo teisinių problemų. Vienas tinklalapis renginį pavadino „gamtą žalojančiomis vestuvės“, tad S. Parkeris turėjo paskelbti viešą atsiprašymą. Pasirodo, kad vestuvės buvo rengiamos rekreacinėje zonoje, kurios savininkai neturėjo atitinkamų leidimų. Tačiau milijardieriai ilgai bėdose nesimurkdo. S. Parkeris sumokėjo baudą ir kaip kompensaciją sutiko Kalifornijai sukurti išmaniąją programėlę. Veikiausiai labai gera turėti galimybę išsipirkti iš problemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)