„TikTok“ platformoje vaikiną seka daugiau nei 80 tūkst. internautų, tuo tarpu instagrame – 16 tūkst.

Irakietis savo prisistatyme dalijasi hobiais. Toto labiausiai mėgsta žaisti futbolą ir keliauti. Taip pat priduria, kad šiuo metu gyvena Lietuvoje.

Vaikinas „TikTok“ dalijasi vaizdo įrašais, kuriuose vaizduoja savo kasdienybę Kybartų pataisos namuose.

Čia demonstruoja, kaip kartu su kitais pabėgėliais gamina valgyti, leidžia laiką krepšinio aikštelėje, taip pat aprodo poilsio patalpas su dviaukštėmis lovomis, šoka ir dalijasi smagiomis emocijomis.


„Laimingiausias pabėgėlis čia esu aš“, – prie vieno iš įrašų rašo Toto.

Na, o prie pastarajame įraše, kuriuo pasidalijo lapkričio 15 dieną, savo sekėjų Toto atsiprašo, kad jau kurį laiką nekelia vaizdo įrašų, esą jo gyvenimo sąlygos šiuo metu sudėtingos.


Šiandien Kybartų pataisos namai yra pavadinti Užsieniečių registracijos centru, kur atvykėliai iš Irako ir kitų šalių tikėjosi rasti geresnį gyvenimą.

„Delfi“ jau anksčiau rašė, kad kalėjimo sąlygos migrantams išties sudėtingos. Kambariuose vietos mažai, o čia gyvena po 10 ir daugiau žmonių.

Vienam gyventojui čia tenka maždaug 2 kv. m. ploto. Pagal Lietuvos teismų išaiškinimus, net už kalintys Lietuvos nusikaltėliai turėtų turėti dvigubai daugiau erdvės, o migrantai įkalinti, nors nėra nuteisti už jokio įstatymo pažeidimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)