Likusioms finalininkėms atiteko kitų stichijų titulai: „Mis Ugnis“, „Mis Vanduo“ ir „Mis Oras“. Nadeen Ayoub, pirmoji palestinietė, dalyvavusi šiame konkurse, tapo „Mis Vanduo“, skelbia thenationalnews.com.


Į aplinkosaugą orientuotas grožio konkursas yra vienas iš keturių pagrindinių grožio konkursų (likusieji – „Mis Pasaulis“, „Mis Visata“ ir „Mis Tarptautinė“). 2001-aisiais pradėtas rengti konkursas daugiausia vyksta Filipinuose, tačiau progą suorganizuoti „Mis Žemė“ turėjo ir Balis bei Viena.


86 „Mis Žemė 2022“ dalyvės atvyko į kazino kurortą ir viešbučių kompleksą „Okada Manila“ lapkričio 12 d., o konkursas oficialiai prasidėjo lapkričio 14 d. Tiesa, nuo spalio 24 d. virtualiai buvo surengti keli išankstiniai konkurso etapai. Dėl COVID-19 pandemijos 2020 ir 2021 m. „Mis Žemė“ konkursai irgi įvyko virtualiai.

Praėjusių metų nugalėtoja Destiny Wagner iš Belizo, pirmoji šios šalies moteris, nugalėjusi dideliame tarptautiniame grožio konkurse, savo karūną perdavė M. S. Choi.

Kūno rengybos trenerė, mitybos konsultantė ir verslininkė N. Ayoub buvo konkurso favoritė ir pateko į finalinį ketvertą. Ji buvo viena iš vos dviejų „Mis Žemė“ dalyvavusių arabių (20-imtmetė Jihan Majid atstovavo Irakui).


Nugalėtoją nulėmęs paskutinis klausimas skambėjo taip: „Kokį vieną dalyką norėtumėte pakeisti pasaulyje ir kaip tai padarytumėte?“

„Norėčiau kovoti su žmonių neišprusimu ir savanaudiškumu, – atsakė N. Ayoub ir sulaukė garsių pritarimo šūksnių. – Nes manau, kad tai yra pagrindinė šiandieninė problema. Juk žmonės sukėlė tiek daug nelaimių, įskaitant ekologines katastrofas.“

„Viskas prasideda nuo švietimo, – pridūrė ji. – Būtent taip galime išspręsti savanaudiškumo ir neišprusimo problemą, kurią matome šiandien, ir išgelbėti planetą.“

Kolumbijos atstovė Andrea Aguilera pasipuošė „Mis Ugnies“ karūna, o Sheridan Mortlock iš Australijos tapo „Mis Oras“.

Pirmasis ne virtualus konkurso etapas įvyko lapkričio 16 d. Jo metu grožio konkurso dalyvės demonstravo bikinius. Šį etapą laimėjo keturios gražuolės: Esther Ajayi iš Nigerijos, A. Aguilera, Lilija Levaja iš Baltarusijos ir M. S. Choi.

M. S. Choi tapo ankstyva favorite, taip pat nugalėjusi paplūdimio drabužių ir suknelių demonstravimo etapuose, o kurortinių drabužių etape, kur pergalę šventė Venesuelos atstovė Oriana Pablos, užėmė trečią vietą.

Talentų etape triumfavo E. Ajayi, Jekaterina Velmakina iš Rusijos, Sheyla Ravelo iš Kubos ir Airijos atstovė Alannah Larkin.


Grožio konkurso „Mis Žemė“ metu stengiamasi didinti informuotumą aplinkos apsaugos ir išsaugojimo klausimais, o nugalėtojos visus metus iki kito konkurso reklamuoja specifinius aplinkosaugos projektus. Kiekviena „Mis Žemė“ laureatė tampa fondo „Mis Earth Foundation“ ir Jungtinių Tautų aplinkos apsaugos programos atstove spaudai bei įsipareigoja bendradarbiauti su Pasaulio gamtos fondu.

Šiųmetinio konkurso tema buvo „MŽ myli fauną“, „siekiant pabrėžti rūpinimosi gyvūnais svarbą“, nurodė organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)