Vienintelio prezidento sūnaus ir įtakingo šalies religinio lyderio dukters santuoka – neįtikėtinos reikšmės įvykis Nigerijoje, todėl vargu ar galima stebėtis, kad vestuvių iškilmėms buvo išleistos pasakiškos sumos.

Gausų įžymybių būrį pritraukusios Nigerijos prezidento Muhammadu Buhari sūnaus Yusufo ir Bičio emyro dukters Zahros Ado Bayero vestuvės įvyko praėjusį penktadienį, rašo „Daily Mail“.

Pasveikinti jaunavedžių suplūdę svečiai skaičiuojami tūkstančiais, o dangų virš Abudžos ir šiaurinės Kano valstijos, pasak vietinių, nuolatos raižė šimtai privačių lėktuvų, todėl tikrai nekeista, kad regione veikiančiuose penkių žvaigždučių viešbučiuose beveik neliko laisvų apartamentų.

19-os metų nuotaka ir 27-erių jaunikis susipažino Sario universitete. Kol vyko svečių sutikimas, Zahra Ado Bayero vilkėjo tradicine rausvos ir baltos spalvų suknia, tačiau ceremonijai persirengė – pasirodė vakarietišką stilių atitinkančiu amplua.

Prezidento ir karališkosios šeimų atstovų santuoka Nigerijoje – precedento neturintis įvykis, nurodo BBC. Anot šaltinio, jaunikio šeima už nuotaką nepagailėjo 500 tūkst. nairų (daugiau nei tūkstantis eurų).

Nuotakos išpirkimas – tradicinis santuokos sutarties punktas islamą išpažįstančiose šalyse. Nesvarbu, ką pamanėte, tačiau žinokite, kad 500 tūkst. nairų maždaug 10 kartų viršija nuotakos išpirką, paprastai mokamą šiaurinėje Nigerijos dalyje.

Remiantis vietinės spaudos pranešimais, visi iškilmių svečiai dovanų gavo naujausio modelio „iPhone“ ir „iPad“. Vien dovanoms, esą, buvo išleista per 100 tūkst. eurų.

Nors akys raibo nuo neįtikėtinos pompastikos, reikia turėti omeny, kad vestuvės buvo kiek kuklesnės nei galėjo būti, nes teko atsižvelgti į koronaviruso sukeltos pandemijos padiktuotus suvaržymus. Oficialioje Nigerijos prezidento rezidencijoje esančią banketų salę, kurioje vyko iškilmės, saugojo policijos ir ginkluotųjų pajėgų pareigūnai.

Prezidento Buhari sūnaus ir Bičio emyro dukters vestuvės

Likus kelioms dienoms iki vestuvių būsimi jaunavedžiai pakvietė svečius į specialų polo turnyrą, o Zahra surengė mergvakarį, kuriame dominavo šalčio temą atitinkantys motyvai.

Vestuvių iškilmėms vadovavo kvalifikuotas imamas Isa Ali Pantami, einantis Nigerijos komunikacijos priemones šefuojančio ministro pareigas.

Vardijant svečius tiesiog būtina paminėti dabartinio prezidento Muhammadu Buhari pirmtaką Goodlucką Jonathaną, Gambijos pirmąją ponią Fatoumata Bah Barrow ir buvusį kaimyninio Nigerio prezidentą Muhammadu Issoufu.


Po vestuvių jaunosios tėvas Nasiras Ado Bayero buvo tituluotas Bičio emyru. Galima paminėti, kad jo brolis yra Kano emyras – vienas reikšmingiausių šalies musulmonų lyderių. Tiesa, jaunieji titulo suteikimo ceremonijoje nedalyvavo.

Pirmoji Nigerijos ponia Aisha Buhari socialiniame tinkle „Instagram“ paviešino keletą nuotraukų, kuriose įamžintos džiaugsmingos šventės akimirkos. „Viskas parengta naujos dukters sutikimui ir priėmimui į mūsų šeimą“, – parašė ji.

A. Buhari paviešintose nuotraukose – spalvingai išsipustę vestuvių svečiau, taip pat neonine spalva šviečiantis, gėlėmis įrėmintas užrašas, sveikinantis Zahrą prisijungus prie šeimos.

Nepaisant iš nuotraukų sklindančio džiugesio, Kano gyventojų atsiliepimai apie prabangias vestuves toli gražu nebuvo vien tik teigiami. Dėl valstijoje tvyrančio skurdo ši šventė sukėlė ir labai nuožmių reakcijų.

„Žmonės susiduria su įvairiausiomis problemomis, tačiau politikai viešąsias lėšas leidžia privatiems lėktuvams“, – vietos žiniasklaidai pakomentavo populiarus dvasinis lyderis šeichas Ahmadas Mahmudas Gumi.

„Kai kurie žmonės yra atsidūrę nelaisvėje. Visur tvyro badas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)