Anastasijos kūnas tarsi be kaulų, neretai jos gebėjimai draugus priverčia pasijusti nemaloniai – stebint, ką ji sugeba, darosi silpna. Jaunos moters sutuoktinis, 32 metų Andrejus Kašajedas, nerimauja tik dėl vieno: kai kurios pozos labai pavojingos ir gali baigtis tragiškai.

Lanksčioji Anastasija gimė pietinėje Rusijoje, o šiuo metu gyvena Vinipege, Kanadoje. Įvairius gimnastikos triukus ėmė bandyti dar vaikystėje namuose – visi kasdieniniai darbai, tokie kaip darbas kompiuteriu, manikiūras ar bulvių skutimas, buvo daromi įmantriomis pozomis.

„Padeda taupyti laiką – laiko treniruotėms man niekada nebūna per daug. Vienu metu suderinti kelias veiklas labai smagu ir naudinga. Tai nėra mano įprastos treniruotės, bet kartais tenka, nes dėl įtemptos dienotvarkės visko spėti tiesiog neįmanoma“, – teigia pati Anastasija. Savo paskyroje instagrame, kur turi nemažai sekėjų, dalijasi savo vaizdo įrašais, kuriuos žiūrint norisi abejoti, ar ji iš viso žmogus.

28 metų moteris tokia lanksti, kad kai kurie jos triukai tokie antgamtiški, jog draugai sako, kad, žiūrint, ką ji geba padaryti su savo kūnu, darosi silpna.

Anastasija nuolat tobulina savo sugebėjimus, štai tris dienas skyrė tam, kad išmoktų Marinelli triuką – jis laikomas viena iš sudėtingiausių ir sunkiausių gimnastikos pozicijų, kai sportininkas visą savo kūno svorį išlaiko įsikandęs specialų laikiklį.

„Mano trenerė perspėjo mano vyrą, kad žmonės darydami triuką miršta, jis siaubingai nerimavo. Pirmą kartą pamatę mano triukus žmonės socialiniuose tinkluose tiesiai šviesiai klausia, ar aš iš viso turiu kaulų. Sulaukiu labai įvairių reakcijų – pradedant pasišlykštėjimu ir šoku bei baigiant nuostaba ir susižavėjimu. Yra žmonių, kurie net negali žiūrėti į tokius dalykus. Turiu draugų, kurie negalėdavo to matyti, sakė, kad darosi silpna. Vyrui taip pat nelengva, jam nuo įtampos dažnai paskausta galvą, nors ir žino, kad treniruojuosi, esu atsargi. Kartais net negali žiūrėti, nes labai nerimauja“, – pasakoja Anastasija.

Jauna moteris atvira: jos veikloje svarbiausia išlikti ramiai.

„Čia kažkas panašaus į ekstremalią jogą“, – teigia Anastasija ir priduria, kad svarbiausia išmokti valdyti savo baimę ir nerimą.

„Labai svarbu išmokti atsipalaiduoti ir jaustis ramiai, netrukus pajunti, kaip kūnu ima cirkuliuoti energija“, – pasakoja Anastasija.

Anastasija, kuri gimė ir augo Rusijos Rostovo prie Dono mieste, buvo vos penkerių, kai pirmą kartą suprato, jog jos kūnas žymiai lankstesnis nei kitų mergaičių jos šokių būrelyje.

„Man visos tos užduotys buvo tokios lengvos, tokios natūralios. Niekada nepatyriau fizinių kančių, niekada neskaudėjo nugaros“, – teigia Anastasija.

Savo ypatingo talento nepastebėjo tol, kol netapo vyresnė: „Tikrasis suvokimas, kad esu ypatinga, aplankė, kai buvau septyniolikos. Tuo metu šokau savo gimtojo miesto teatre. Tada choreografė man pasakė, kad galiu padaryti daugiau nei kitos – ypač atsilenkdama atgal“.

Pirmoji jaunos moters meilė buvo šokiai. Greičiausiai lankstumą ir plastiką ji paveldėjo iš mamos šokėjos ir tėvo cirko artisto.

Baigusi mokslus, Anastasija įsidarbino šokėja, šoko mažiausiai dešimtyje pastatymų, kol galiausiai nusprendė, kad kurti šokius nori pati. Taigi, 2020 metų birželį ji įkūrė savo trupę „Moving Roots“.
Pradėjusi šokti, Anastasija suprato, kad ypatingas lankstumas šokant jai kelia ir problemų.

„Man nuolat kartodavo, kad, būdama šokėja, negaliu taip ryškiai išsiskirti“, – teigia jauna moteris.
Norėdama kuo prasmingiau išnaudoti šią gamtos dovaną, visą tą laiką, kol studijavo šokių akademijoje, vakarais lankė atskiras cirko paskaitas. Galiausiai 2020 metais nusprendė mokytis pas garsią Kanados cirko akrobatę Samanthą Halas.

„Man buvo labai smalsu, kiek toli galiu nueiti – kur mano ribos? Ar galiu jas peržengti?“, – pasakoja Anastasija.

Jau netrukus ji pradėjo nuo dviejų iki keturių valandų per dieną šešias dienas per savaitę tobulinti sudėtingiausias akrobatines figūras, o tuo pat metu rūpintis namų ruoša.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)