Užsienyje plūstelėjusi banga netruko atvilnyti ir į Lietuvą. Pirmosios pasaulinio lygio žvaigždės, socialiniuose tinkluose „atskleidusios paslapti, kaip joms pavyksta be didelių pastangų išlaikyti tobulas figūras“, buvo Kim Kardashian ir kitos jos klano sesutės.

Beje, užsienio žiniasklaida skelbia, kad po gimdymo Jessicai Albai vos per tris mėnesius pavyko susigrąžinti buvusias formas tik dėl to, kad ji nuolatos dėvėdavo dvigubą korsetą.

Pastaruoju metu tuo, kad sportuoja su korsetu, giriasi ir Lietuvos garsenybės: Oksana Pikul-Jasaitienė, Greta Lebedeva, Neringa Šiaudikytė ir kitos.

Korsetus moterys dėvėjo dar antikos laikais, taip jos siekė prisitaikyti prie tuometinės mados ir pabrėžti liemens laibumą. Vėliau ši mada išnyko, tačiau viduramžių laikais atgimė dar stipresne jėga. Moterys, siekiančios vapsvos liemens, taip susiverždavo korsetu, kad sunkiai galėdavo kvėpuoti.

Beje, tuo metu korsetus merginos pradėdavo dėvėti vos tik praėjusios bręsti, nes korsetas padėdavo ne tik pabrėžti liemenį, bet ir suverždavo krūtis taip neleisdamos joms augti. Tuo metu didelės ir putlios krūtinės buvo nemadingos.

Sporto klubo „Burneika Fitness“ vadovas Bronius Burneika teigia, kad tokie korsetai, kuriais siekiama lieknesnio liemens, gali sužaloti negrįžtamai: „Į madą grįžo korsetai! Na, argi nėra smagu grįžti į tuos laikus, kada visos merginos norėjo „vapsvos“ liemens ir nešiojo šiuos, liemenį mažinančius, „įtvarus“?

Tačiau būkite ramios, merginos. Jie nesuteiks tokio poveikio, kokio tikitės. Pirmiausia, jį nešioti reikia dažnai ir ilgą laiką. Nors pradžioje galite pajausti teigiamą efektą – nugaros raumenys ilsėsis, bet minusų gali būti daugiau nei norėtųsi padėvėjus ilgesnį laiką:

a) viršutiniai vidaus organai yra stumiami aukštyn, apatniai – žemyn;

b) nugaros raumenys netreniruojami ir silpnėja;

c) spaudžiami plaučiai – silpnėja kvėpiavimas;

d) pilvo-liemens raumenys nesitreniruoja ir nusiėmus korsetą pilvas tikrai pradės kabėti vietoj to, kad būtų tiesus;

e) suprastėja kraujotaka raumenyse ir organų veikla lėtina darbą;

f) mitybos sutrikimai.

Iš tikrųjų būtų galima atrasti dar daugiau žalos, bet galiausiai vienas faktas išlieka – korsetas nesumažina riebalų juosmeninėje dalyje bei tikrai nepagerina laikysenos.

Neieškokite lengvo kelio į sveikatingumą ir gražią figūrą. Iki šiol niekas nepakeitė subalansuotos mitybos bei mankštos pratimų“.

DELFI kalbintas B. Burneika patikino, kad tai tik pagrindiniai dalykai, kurie gresia dėvinčioms korsetą, tad šią temą galima vadinti kone neišsemiama. Negana to, treneris pridūrė, kad šiuo metu ne viena jaunimo tarpe plinanti mada yra pavojiga sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)