29 metų Jonita Ragaišytė pripažino savo kaltę dėl dvylikos kaltinimų, tarp kurių – neteisėtas įsibrovimas, banko kortelių vagystė ir neteisėtas turto įgijimas. Prieš Melburno magistratų teismą ji stojo praėjusią savaitę.

Vasario 16 dieną lietuvė kartu su dar trimis vyrais naktį apsilankė Melburno uosto saugyklose. Stebėjimo kameros užfiksavo, kaip keturi asmenys saugyklose vis įeidavo ir išeidavo geras dvi valandas, skelbia „Herald Sun“.

Tą naktį nusikaltėliai įsibrovė į naudotų automobilių prekybos saloną, esantį tame pačiame pastate ir pavogė kreditinių kortelių bei automobilių raktų, skelbia policija. Kompanija pasišalino ketvirtą ryto vogtu automobiliu iš „Joe Vella Used Cars“.

Tada J. Ragaišytė vogtomis kreditinėmis įsigijo telefoną, mobilaus ryšio kortelių, cigarečių, žiebtuvėlį ir kosmetikos. Tuomet nuvažiavo į Sent Kildą, kur pradėjo apsipirkimo maratoną. Toliau mergina užsisakė kambarį „Aura Apartment“, jis buvo septintame aukšte. Ten vėliau detektyvai išsiaiškino, kad lietuvė įsibrovė į kitus apartamentus (kai juose nebuvo žmonių). Grįžę svečiai pastebėjo, kad durys užrakintos, tačiau kambaryje nerado „Nike“ kuprinės, drabužių ir kosmetikos priemonių. Policijos teigimu, vienintelis būdas patekti į tą kambarį – per balkoną.

R. Ragaišytė teisme 2019 metų birželį pripažino savo kaltę dėl apiplėšimo viešbutyje, jos bendrininkui taip pat pateikti kaltinimai, bet jis prieš teismą dar nestojo.

Magistratė Hayley Bate lietuvės advokatui teisme sakė, kad kaltinamoji priklauso rizikos grupei „vėl nusikalsti“. Lietuvei teismas skyrė 100 valandų visuomenei naudingų darbų ir dvylikos mėnesių lygtinę bausmę. Modeliui taip pat teks atlikti narkotikų, alkoholio vartojimo ir psichinės sveikatos testus.

Praeitų metų rugsėjį R. Ragaišytė išvengė kalėjimo prisipažinusi, kad turėjo stipriųjų narkotikų. Policijos pareigūnai jos bute, kuriame 27 metų mergina tuomet gyveno kartu su tuometiniu vaikinu Camre Volkanu, 2017 metais aptiko tikrą narkotikų slėptuvę. Lietuvė buvo sučiupta su narkotikais, kuriuos neapdairiai paliko savo „Chanel“ rankinėje, kai kalėjime lankė savo narkotikų prekyba besiverčiantį partnerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)