27 metų Jessica Gagen, studijuojanti aerokosminės inžinerijos paskutiniame kurse, jau yra pradedančioji raketų mokslininkė ir nori įkvėpti kitas merginas rinktis tiksliųjų mokslų, inžinerijos, technologijų ir matematikos studijas, rašo dailymail.co.uk.

Dabar modelis svajoja apie žvaigždes ir trokšta vieną dieną mokyti vaikus iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS).

Prieš du mėnesius „Mis Anglijos“ konkursą laimėjusi Jessica pavasarį varžysis dėl „Mis Pasaulis“ titulo.


Vėliau vakarinę suknelę ir aukštakulnius ji tikisi iškeisti į skafandrą ir tiesiogine prasme tapti „Mis Visata“ – pirmąja grožio karaliene ir modeliu, pabuvojusia kosmose.

Šiuo metu Jessica Liverpulio universitete baigia integruotas magistro studijas ir planuoja per ateinančius trejus metus pateikti paraišką tapti astronaute.

Ji taip pat nori pasinaudoti „Mis Anglijos“ platforma, kad įkvėptų jaunas moteris sekti savo svajonėmis ir nebijoti dirbti tokiose vyrų dominuojamose pramonės srityse kaip inžinerija.

Jessica iš Skelmersdeilio Lankašyro grafystėje teigė: „Tikiuosi, kad mano pergalė „Mis Anglija“ konkurse ir mano aistra kosmosui merginoms parodys, kad jos gali siekti savo svajonių bei tikslų ir tapti tuo, kuo trokšta“.

„Inžinierės diplomas man atveria daugybę durų, ir tikiuosi, kad vieną dieną galėsiu įsidarbinti Europos kosmoso agentūroje, kad įgyvendinčiau savo svajonę“.

„Norėčiau vieną dieną pakilti į kosmosą ir esu teisingame kelyje“.

„Baigusi studijas, turėsiu trejus metus dirbti šioje srityje, o tada galėsiu teikti paraišką tapti astronaute“.


„Mano svajonė būtų apsilankyti Tarptautinėje kosmoso stotyje ir mokyti vaikus iš kosmoso bei kurti tiksliųjų mokslų turinį, kaip tai darė Timas Peake`as“.

„Inžinerijos srityje dominuoja vyrai, todėl noriu supažindinti vaikus su įvairiais inžinerijos vaidmenimis ir parodyti, kad moterys taip pat gali dirbti tiksliųjų mokslų srityje“.

Jessica pasakojo, kad tapti inžiniere troško nuo vaikystės, nes matė, kaip šioje pramonėje dirbo jos tėtis.

Mokykloje jai patiko matematika ir gamtos mokslai, o būdama 15 metų, ji pasirašė sutartį su pirmąja savo modelių agentūra.

Sulaukusi 24-erių, šalia modelio darbo ji pradėjo studijuoti aerokosminę inžineriją, nes abiejose profesijose įžvelgė panašių bruožų.

„Tiek modelio, tiek inžinierės darbas siūlo daug įvairovės“, - pridūrė ji.

„Šios profesijos leidžia kasdien dirbti su skirtingais projektais ir darbuotis visame pasaulyje“.

„Štai kodėl pasirinkau inžineriją kaip savo užnugarį“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)