Šis meno kūrinys iki liepos 30 d. buvo eksponuojamas Oklande įsikūrusioje Michaelo Letto galerijoje kartu su kitais trimis kūriniais, pasiskolintais iš Sidnėjaus dailės galerijos.

Menininko Matthew’aus Griffino kūrinys, pavadintas „Pickle“ (liet. „Marinuotas agurkas“), socialinėje tinkluose sulaukė įvairiausių reakcijų. Australo sukurtą instaliaciją sudaro ant baltų lubų įtaisytas vienas vienintelis „McDonald's“ agurkėlis.

„Kai buvau paauglys, policija mane už tokią [instaliaciją] išvarė iš „McDonald's“, o dabar tai laikoma menu“, – rašė vienas komentatorius. „Turtingos vėlių vakarų leidimo tradicijos dalis“, – pašmaikštavo kitas internautas.


Kitas socialinių tinklų vartotojas pritarė pirmajam komentatoriui: „Kai taip padaro [menininkas], tai laikoma didžiu menu, o kai aš, būnu išprašytas iš restorano.“

Visgi daugelis gyrė M. Griffino kūrinį, ji pavadindami „nuostabiu“ ir kitaip išreikšdami susižavėjimą.
„Pritariu visiems, kurie įžvelgia genialumą. Tikrai genialu“, – rašė vienas komentatorių. Kitas pridūrė: „Nekenčiu marinuotų agurkų. Bet kūrinys man labai patinka.“

Sidnėjaus dailės galerijos direktorius Ryanas Moore'as portalui news.com.au sakė: „Žmonės neprivalo to laikyti menu, jei nenori. Viskas gali būti meno kūrinys, bet ne viskas meno kūriniu tampa.

Dažniausiai tame ir slypi visa esmė. Prasmę ir vertę mes, žmonės, sukuriame visi drauge – tiek mene, tiek ir bet kurioje kitoje gyvenimo srityje.“

„Meno kūriniu tampa tai, ką meniško menininkas sukuria ar padaro, ir kai apie tą daiktą ar veiksmą galvojama ar kalbama kaip apie meno kūrinį. O čia būtent toks atvejis ir yra. Manau, kad tai puiku“, – pridūrė galerijos vadovas.

Būsimasis pirkėjas, sumokėjęs keturženklę kainą, dar turės sumokėti papildomai ir už sūrainį, su kuriuo naujasis meno kūrinio savininkas gaus instrukcijas, kaip instaliaciją atkurti savo namuose ar kitoje erdvėje.

Parodoje taip pat eksponuojamas menininkės Prudence Flint piešinys „Banana“ (liet. „Bananas“). Grafitiniu pieštuku ant popieriaus atliktame eskize vaizduojama moteris, sėdinti ant suoliuko ir valganti bananą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją