Kai dvynės gimė, medikai abejojo, ar jos išgyvens, ir vis tik 2012 m. jos jau suaugusios pasirodė savo realybės šou „Abby & Brittany“, paneigdamos visas medikų prognozes.

Natūralu, kad dvynių gyvenimas žadino smalsumą ir kėlė daug klausimų. Štai keli faktai apie Siamo dvynes, kurių nežinojo nė karščiausi jų gerbėjai.

Iki gimimo nežinota, kad dvynės suaugusios.

Tėvai Patty ir Mike‘as Henseliai nė nenujautė, kas laukia. Nėštumas buvo normalus, sklandus, tyrimas ultragarsu nieko nerodė. Vėliau gydytojai padarė išvadą, kad per kiekvieną ultragarso tyrimą dvynių galvos būdavo idealiai viena šalia kitos, todėl atrodė, kad vaisius vienas.

Tiesa, vieną kartą tėvui pasirodė, kad ultragarso tyrimo metu jis girdi dviejų širdžių plakimą, tačiau niekas juo nepatikėjo.

Artėjant gimimo laikui medikai nutarė atlikti cezario pjūvį, nes manė, kad kūdikio padėtis yra kojomis į priekį (ne galvute). Kaip pasakojo akušerė Joy Westerdahl, išėmus suaugusias dvynes, visi buvę gimdymo palatoje neteko žado.

Tėvo palatoje nebuvo. Vėliau jis pasakojo, kad netikėtą žinią jam pranešė gana grubiai. „Jie pasakė – jos turi vieną kūną ir dvi galvas“, – pasakojo Mike‘as.

Patty buvo apsvaigusi nuo raminamųjų, tad gimdymą prisimena miglotai. Ji pamena nugirdusi žodį „Siamo“ ir paklaususi sesutės: „Ar aš susilaukiau kačių?“

Medikai nemanė, kad jos išgyvens.

Kai dvynės gimė 1990 m., nei gydytojai, nei tėvai nežinojo, kas laukia. Manyta, kad jos neišgyvens nė pirmos nakties. Tai, kad jos gyvena ir yra geros sveikatos, medikams iki šiol tebėra paslaptis.

CNN duomenimis, iš 200 000 gimdymų būna viena suaugusių dvynių pora. Jų išgyvenimo lygis – nuo 5 iki 25 proc. Apie pusė miršta pirmaisiais metais. Manoma, kad Abigail ir Brittany Hensel – tik vienos iš keturių suaugusių dvynių porų, kurios sulaukė brandaus amžiaus.

Jos gimė su trimis rankomis.

Abby priklauso dešinė kūno pusė, Brittany – kairė. Tai reiškia, kad mergaitės turi po vieną ranką ir po vieną koją ir visiškai nejaučia tos kūno pusės, kurios nekontroliuoja. Jos išmoko gyventi, tik įdomu, kaip viskas būtų susiklostę, jei ankstyvoje vaikystėje joms nebūtų atlikę vienos operacijos.

Jos gimė su trimis rankomis, tik trečią ranką, esančią tarp jų galvų, vaikystėje išoperavo.

Tėvai niekada nesvarstė, kad reikėtų jas atskirti.

Dvynių tėvams nė neatėjo į galvą mintis apie atskyrimo operaciją. Nepaisant to, kad fiziškai mergaitės buvo suaugusios, mama Patty skatino jas jaustis atskirais žmonėmis. „Kai vaikai klausia mergaičių, ar jos turi dvi galvas, jos atsako, kad ne, kiekviena turi savo galvą. Mes skatinome jas taip elgtis, kiek įmanoma, lavinti savo individualumą“, – teigė Patty viename interviu.

Mintis apie atskyrimo operaciją kilo Abby.

Brittany dažniau peršąla, du kartus sirgo plaučių uždegimu. Kartą Abby pakėlė maištą, kad turi gulėti kartu su sergančia seserimi ir iškėlė atskyrimo operacijos klausimą, kuris pravirkdė Brittany.

Bet vėliau Abby patikino seserį, kad jos visada bus kartu. „Mes niekada nenorėjome būti atskirtos, nes negalėtume daryti daugelio dalykų, kuriuos darome dabar – žaisti mažojo beisbolo, bėgioti, sportuoti“, – vėliau sakė Abby.

Tiesa apie jų organus.

Abby ir Brittany atvejis – vienas rečiausių, nes jų kūnas daug kuo yra bendras. Jų stipri sąsaja atsiradusi dėl vieno apvaisinto kiaušinėlio, kuris gimdoje nepasidalijo.

Seserys turi du stuburus, sujungtus dubens srityje, dvi širdis, du skrandžius, tris inkstus, dvi tulžies pūsles, keturis plaučius (du sujungti), vienas kepenis, vienus šonkaulius, bendrą kraujo apytakos sistemą ir dalinai bendrą nervų sistemą, taip pat bendrą šlapimo pūslę, žarnyną ir reprodukcinę sistemą.

Sutrinka perkant bilietus

Dvynių gyvenimas aktyvus, jos mėgsta leisti laiką su draugais. Tiesa, kasdieniame atsiranda ir trikdančių situacijų.

Artimieji ir draugai laikė jas dviem žmonėmis, bet keliaudamos jos pirkdavo tik vieną lėktuvo bilietą – kad galėtų įsitaisyti vienoje kėdėje. Kita vertus, kine jos nusipirkdavo du bilietus? Keista? Na taip.

Konkrečių taisyklių Siamo dvyniams nėra, taigi Brittany ir Abby pačios sprendžia kiekvienoje konkrečioje situacijoje, kaip elgtis.

Jos turi vairuotojo pažymėjimą, baigė koledžą.

Vienoje 2012 m. šou serijoje merginos pasakojo, kad turi vairuotojo pažymėjimą ir kad puikiai vairuoja. Abi atskirai laikė egzaminus, abi išlaikė puikiai.

„Kai vairuojame, Abby atsakinga už greičio pedalą ir už stabdžių pedalą, vairuojame abi, o aš rodau posūkius“, – teigė Brittany. Eiliniams žmonėms skamba sudėtingai, bet šioms sumanioms dvynėms pavyksta.

Baigusios vidurinę mokyklą, dvynės įstojo į koledžą. Jos baigė Bethelio universitetą Minesotos valstijoje, pedagogikos studijas.

Seserys - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)