Masačusetse gyvenantis 32 metų vyras, prisistatantis Shape Shifter pseudonimu, augo musulmoniškoje Balkanų šalyje, kur tradiciškai šnairuojama net į gėjus, tačiau jis tikėjo, kad pakeitęs lytį ir tapęs moterimi, pagaliau jausis laimingas, rašo dailymail.co.uk.

Jis gavo nukreipimą iš Masačiusetso organizacijos „Fenway Health“, kurią, jo teigimu, buvo užvaldę šališki transseksualų aktyvistai. Pačią operaciją atliko Filadelfijos transseksualų chirurgijos centro daktaras Shermanas Leisas, laikomas labiausiai patyrusiu lyties keitimo chirurgu Jungtinėse Valstijose.

Tačiau netrukus po operacijos, 2015 metais, 20-ies metų Shape Shifter suprato, kad padarė didžiulę klaidą ir kad jis yra tiesiog gėjus, kuriam patinka atrodyti moteriškai.

Operacijos, kurios jam buvo atliktos, įskaitant penio pašalinimą ir „neovaginos“ suformavimą, yra neatitaisomos.

Po lyties keitimo operacijų jis susirgo osteoporoze ir skolioze, o vaginą jo organizmas suvokia kaip žaizdą ir nuolat bando ją užverti. Jį taip pat užpuolė virtinė psichinės sveikatos sutrikimų, įskaitant depresiją ir sumažėjusį lytinį potraukį.

Shape Shifter tikėjo, kad tapęs moterimi, pagaliau jausis laimingas savo kūne. Tačiau pakeitęs lytį jis liko dar labiau prislėgtas nei prieš operaciją ir galiausiai suprato, kad yra tiesiog vyras, kuriam patinka reikšti savo moteriškumą.

Jis vis dar darosi makiažą ir nešioja ilgus plaukus, tačiau tvirtina, kad tokius vyrus kaip jis reikia skatinti nesivaržyti savo moteriškumo ir nespausti griebtis medicininių pokyčių.

Per daugiau nei valandą trukusį interviu su 28 metų Blaire White, kuri pati yra translytė, jis pasakojo, kaip po pirmosios lyties keitimo operacijos jis puolė į gilią depresiją.

Per interviu, kuris buvo paskelbtas svetainėje „YouTube“ ir peržiūrėtas beveik 500 tūkst. kartų, Shape Shifter atskleidė, kad vagina, kuri jam buvo suformuota iš penio audinių, neatitiko lūkesčių ir dėl to jis negali turėti lytinių santykių.

„Gal mėnesį ar du buvau laimingas, bet po operacijos mane apniko dar didesnė depresija. Mano naujoji vagina pradėjo siaurėti. Maniau, kad išskėsiu kojas ir būsiu iš******tas, tačiau nuo to karto, kai paaukojau savo penį, šito taip ir neįvyko“.

„Internete žmonėms pasakodavau, koks esu prislėgtas. Daug žmonių manė, kad taip nutiko dėl operacijos... bet aš neturėjau jėgų, jaučiausi toks mieguistas, mane apgaubė smegenų rūkas ir visai dingo lytinis potraukis. Paskui pastebėjau, kad pradėjau nebedominti žmonių, kuriuos traukia transseksualai. Man teko konkuruoti su kitomis moterimis dėl vyrų“.

B. White paklausė Shape Shifter, ką reiškia „ilgėtis savo penio“.

„Aš tiesiog norėjau pasidaryti operaciją, o tada įsilieti tarp žmonių ir užbaigti savo transformaciją. Kai pradėjau vartoti testosteroną, dingo lytinis potraukis. Nuo mėgavimosi seksu pradėjau jo vengti“, – aiškino jis.

„Tiesiog pasiilgau tų laikų, kai buvau eilinis vaikinas. Ilgiuosi pamišimo dėl sekso, pinigų ir karjeros. Mane erzina heteronormatyvumas ir visi tie emociniai dalykai. Dabar jaučiuosi kaip vyras, įkalintas į moterį panašiame kūne“.

„Niekada nebegalėsiu susigrąžinti penio, ir tai mane neapsakomai traumuoja. Noriu jį vėl turėti, bet nebegaliu. Seksas man dabar kelia skausmą, nes man buvo atliktos nesėkmingos operacijos“.

Shape Shifter sako, kad net sapnuoja, jog turi penį, nors prieš pirmąją lyties keitimo operaciją svajojo apie vaginą.

B. White paklausė, ar jam sunku buvo suvokti, kad jis, vis dėlto, yra vyras.

„Šie prie savo ankstesnės lyties bandantys grįžti transseksualai gailisi pasidarę operacijas, ir dėl to jie tampa šių gydytojų aktyvistų priešais. Vėliau jie net negali gauti pagalbos atitaisant operacijas, nes transseksualų chirurgai pradeda nekęsti tokių asmenų?“, – svarstė ji.

„Panašiai“, – atsakė Shape Shifter.

„Tokiems žmonėms priklijuojama sudėtingų pacientų etiketė, bet jie nepasako vieno dalyko: jei tavo pirmoji operacija nepavyko, ir antroji operacija nepavyko, vėliau niekas nenori lįsti prie kitų chirurgų darbo, nes nenori susieti savo vardo su komplikuotais atvejais. Kiekvieną kartą, kai tenka operuotis, lieka vis daugiau randų ir kyla vis daugiau komplikacijų“.

Shape Shifter pasakojo, jog nepaisant to, kad norėtų grįžti prie savo ankstesnės lyties, jis džiaugiasi galėdamas atrodyti ir rengtis kaip moteris.

„Man tiesiog patinka atrodyti moteriškai ir nešioti ilgus plaukus. Tačiau transseksualų bendruomenė man išplovė smegenis ir įtikino atlikti lyties keitimo operaciją“.

Shape Shifter sako, jog dabar stengiasi padėti savo seksualumui judėti į priekį.

„Žvelgdamas atgal nemanau, kad mano protas galėjo suvokti, kas vyksta. Net kai buvau moteris, žinojau tik tai, ką reiškia būti vyru, vartojančiu estrogenus. O dabar nebegaliu tapti tradiciniu vyru“, – guodėsi jis.

„Niekada nesužinosiu, ką reiškia būti moterimi, bent jau biologiškai“, – pritarė jam B. White.

Shape Shifter pažymėjo, kad nėra jokių ilgalaikių tyrimų, galinčių parodyti, kokią įtaką organizmui turės dirbtinių hormonų vartojimas.

„Turėsiu gerti kažkokius hormonus, ir tai bus estrogenas, nes jei nevartosiu hormonų, tik blogės. Beveik septynerius metus nevartojau jokių hormonų. Hormonai, kuriuos geriu, yra panašūs į tuos, kurie skiriami moterims menopauzės metu“, – aiškino jis.

Shape Shifter prisipažino, kad po operacijų neturėdamas nei funkcionuojančio penio, nei normalios vaginos ir visą likusį gyvenimą privalėdamas vartoti hormonus, jaučiasi taip, tarsi būtų iškentęs medicininį eksperimentą, pakrypusį siaubinga linkme.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)