Toje pačioje kategorije tarp suagusiųjų solistų pavyko pasiekti tikrai istorinę pergalę. Lietuviai pelnė aukso ir sidabro medalius, privertę susižavėti daugiau nei 30 šalių atstovus, atvykusius į šį turnyrą.

Kaunietis Gytis Jeremičius, šokių studijos „Megusta“ atstovas, tik iš trečio karto prasibrovęs į finalą, puikiu technišku pasirodymu laimėjo sidabro medalį, o klaipėdietis Edgaras Kerpė laimėjo auksą.

Šešiolikmetis Edgaras Kerpė tapo jauniausiu suaugusių amžiaus grupės pasaulio čempionu per visą (IDO) pasaulio čempionatų istoriją. Mindaugo Lekausko auklėtinis stebina pasiekimais: tai jau trečias pasaulio čempionatas, kuriame jis pasidabina medaliu.

Edgaras Kerpė – šios kategorijos Europos čempionas.

Prestižinės Hip Hop suaugusiųjų kategorijojos finale Lietuva savo atstovą turėjo pirmą kartą. Vos 16 metų sulaukęs Lietuvos talentas Edgaras Kerpė savo pažanga pakerėjo visus. Gausių pagyrų Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro šokių studijos „Intrus“ šokėjas susilaukė tiek iš kolegų, tiek iš sausakimšos Fierra Rimini arenos žiūrovų.

Verta paminėti ir Valdo Griškevičiaus vadovaujamos komandos "V-Team" pasiekimą "Hip Hop formation" kategorijoje: jie prasibrovė į pusfinalį ir užėmė 9 vietą, tarp 36 dalyvavusių komandų.

Viso pasaulio čempionate dalyvavo 3500 šokėjų iš 33 šalių.

Geriausius Lietuvos bei dar 10 šalių šokėjus galima bus išvysti Klaipėdoje lapkričio 27-28 dienomis vyksiančiame Lietuvos taurės čempionate.

Edgaro finalinis šokis:

Edgaras Kerpė - EB solo Finalinis šokis.
Posted by Intrus - įsibrovėliai į šokių pasaulį on Friday, October 30, 2015

Apdovanojimų ceremonija:

Jei tai būtų krepšinis - sulėktų visos Lietuvos Tv, jeigu tai būtų Olimpinė šaka, kalbėtų visas pasaulis, bet... pasaulis ir taip kalba, ir kalba su pasididžiavimu!!! Edgaras Kerpė - 2015 IDO Pasaulio čempionas, Gytis Jeremičius vicečempionas. Tai yra nerealu :)
Posted by Intrus - įsibrovėliai į šokių pasaulį on Friday, October 30, 2015

Megusta pusfinalio šokis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)