22-ejų metų amžiaus Gustė Janušauskaitė gimė Lietuvoje ir neseniai baigė Floridos valstijos universitetą. „TikTok“ paskelbta vaizdo stebėjimo kameromis nufilmuota medžiaga žaibiškai išpopuliarėjo, praneša dailymail.co.uk.

G. Janušauskaitė paaiškino, kad vyras pateko į jų uždarą rajoną ir naktimis trainiodavosi apie jos namus. Beje, vyras buvos pastebėtas tik merginos mamai nusprendus įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Modelio paviešintame videoįraše matyti akimirka, kai nenustatytos tapatybės vyras naktį ateina prie jos namo ir apsidairo ties paradinėmis durimis. Paskui jis prieina prie G. Janušauskaitės miegamojo lango ir žiūri, kaip ji miega.


Merginos teigimu, tą vakarą ji grįžo namo 23.10 val., ir nepažįstamasis prisistatė vos po keletos minučių. Gustės lova stovėjo prie lango, vadinasi, nuo iškrypėlio ją skyrė tik lango stiklas.

Kituose vaizdo įrašuose ji papasakojo, kad iš pradžių nemanė, jog gyvenant palyginti saugiame rajone reikalingos vaizdo stebėjimo kameros, bet jos mama primygtinai reikalavo jas įrengti.

„Ačiū dievui už mamos intuiciją, nes ji tikrai išgelbėjo man gyvybę. Dieną sumontavome kameras, o vakare pamatėme, kas lankosi mūsų kieme“, – sakė modelis.

Gustei ir jos mamai sukėlė nerimą tas faktas, kad nepažįstamasis pasirodė netrukus po merginos sugrįžimo namo. „Jis žinojo mano dienotvarkę, žinojo, kada pareinu namo“, – teigė ji.


Po pirmo persekiotojo apsilankymo Gustės mama iškvietė policiją. Policininkai nurodė rakinti duris ir nuleisti žaliuzes.

„Policija nesiėmė jokių veiksmų, todėl kamerą perkėlėme arčiau mano kambario ir vėl užfiksavome nepažįstamąjį“, – sakė G. Janušauskaitė.

Merginai nepatiko policininkų patarimas, todėl ji nusprendė paspęsti spąstus – pririšo virvę prie dviejų už miegamojo lango augančių medžių, kad persekiotojas užkliuvęs pargriūtų ir išsiduotų.

„Kiekvieną vakarą rūkau pravėrusi langą. Taigi, šis vyras kas vakarą stebėdavo, kaip išpučiu tirštus dūmus. Jis galėjo lengvai mane ištempti pro langą ir pagrobti“, – neabejojo Gustė.

Kartą ji grįžo namo 2 val. nakties ir nuėjo miegoti. Vos po keleto minučių mergina išgirdo, kaip persekiotojas užkliuvo už virvės.

„Širdis akimirksniu nusirito į kulnus ir prasidėjo panikos priepuolis“, – prisipažino ji.


Kadangi žaliuzės buvo nuleistos, Gustė pasitelkė vaizdo stebėjimo kameras ir pamatė, kad vyras stovi lauke. Mergina galvotrūkčiais nulėkė į mamos kambarį ir ją pažadino. Mama nuskubėjo į dukros kambarį ir pakėlė žaliuzes.

„Ji pradėjo šaukti ir trankyti į langus kaip pašėlusi“, – prisiminė Gustė ir pridūrė, kad nepažįstamasis pernelyg neišsigando ir ne bėgo, bet ramiai pasišalino.

Vėl buvo iškviesti policininkai, tačiau davė tokį patį patarimą: nuleisti žaliuzes.

„Būtent todėl ir miršta moterys, nes mūsų niekas nesiklauso, bet nuolatos esame pavojuje“, – niršo Gustė.

Galiausiai ji išsikraustė ir pranešė svarstanti pradėti lankyti savigynos treniruotes.


„Po incidento pradėjau visuomet nešiotis kišeninį peilį ir pipirinių dujų balionėlį, kad išėjusi iš namų jausčiausi nors truputį saugiau, žinodama, jog galėsiu apsiginti, – tikino ji. – Buvo labai sunku susidoroti su šia situacija. Einant miegoti mane vis dar kamuoja potrauminio streso sindromas. Tapau tokia įsitempusi ir budri, kad išgirstu, kaip už lango ant žemės nukrinta lapas. Taip pat buvo keletas panikos priepuolių, kai galvodavau, kad persekiotojas sugrįžo, ir skubėdavau žadinti mamą. Laimei, patikrinus vaizdo stebėjimo kamerų medžiagą paaiškėdavo, kad lauke nieko nėra.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)