Jei jūs esate būtent tas draugas, kuriam nusišypsojo laimė panirti į būtent tokius romantinius santykius, savaime supranta, esate laimingas ir nė neketinate to slėpti. Kas gi paneigs, kad meilė ir savitarpio supratimas – vienos iš didžiausių vertybių ir kad išgyvenant santykių pilnatvę tikrai norisi pasidalyti savo džiaugsmu? Dalytis, žinoma, galite, tik būkite geri, jauskite saiką.

Tam tikrų dalykų per „Facebook“ neturėtų daryti joks save gerbiantis subrendęs asmuo. Poroms šiuo atžvilgiu taikomi dar griežtesni apribojimai. Jų nepaisant rizikuojama prarasti ne vieną paskyros sekėją. Jei taip nutiko, kad meilė visiškai užtemdė protą, apakino, atėmė sveiką nuovoką ir dabar negalite suprasti, kur deramo elgesio socialinėje erdvėje riba, thrillist.com siūloma keletas naudingų patarimų. Perskaitykite juos ir sužinosite, ko geriau nedaryti.

Neskelbkite nuotraukų, kuriose įsiamžinote pašokę į orą

Galima tik pavydėti, jei su išrinktuoju pavyksta pasijusti tokiais nerūpestingais šelmiais, jei laimė tiesiog trykšta per kraštus. Juk santykiai, kurie neteikia džiaugsmo, apskritai beprasmiai, ar ne? Už bandymą perteikti tą džiaugsmą kaip nors vizualiai galima tik pagirti, bet įsikalkite sau į galvą, kad ši pašokus į orą užfiksuota akimirka jau, švelniai tariant, įkyrėjo.

Tūkstančiai porų kaip išprotėjusios kelia tokius kadrus, tikėdamos kad jie ypač išradingi ir originalūs, be to, šaukte šaukia apie smagiai leidžiamą laiką. Deja, panašiais kadrais užgrūsta visa virtualioji erdvė. Net gaila, kad skyrėte tiek laiko ir energijos siekdami įtikinti visus pažįstamus, jog nenuobodžiaujate. Argi pabodęs vaizdelis gali būti to įrodymas?

Neskelbkite kilometrinių sveikinimų gimtadienio proga, paįvairintų dar ir nuotrauka bei citata

Nepamirškite, kad gimtadienio atvirukai vis dar populiarūs. Iš mados neišėjo ir telefono skambučiai. Jei manote, kad pamiršome, jog šiandien jūsų išrinktojo (-osios) gimtadienis, nusiraminkite – tikrai nepamiršome. Be to, tikimės, kad švenčiate... realiame gyvenime.

Liaukitės taip įnirtingai žymėti vienas kitą

Jei norite, kad jūsų išrinktasis (-oji) nepraleistų kokios nors „Facebook“ skelbiamos sensacijos, tiesiog pasisukite ir žodžiu jam tai pasakykite. Juk paprastai laisvalaikį leidžiate kartu?

Neskelbkite nuotraukų, kuriose matyti kiek per daug nuogo kūno, ir venkite epiteto „seksualus“

Ar tikrai turite tikslą paskelbti pasauliui apie neregėtą savo partnerio (-ės) seksualumą? Vargu ar tai būtina, be to, atrodo kiek keistai.

Neskaičiuokite dienų iki vestuvių

Viskas prasideda nuo pranešimo apie sužadėtuves. Tas pranešimas būtinai įvertinamas kaip labai patinkantis. Netrukus, aišku, įkeliama sužadėtuvių žiedo nuotrauka. Ji, savaime suprantama, apipilama kuo palankiausiais komentarais. Žinoma, sulaukiate galybės sveikinimų. Toks pašalinių džiaugsmas atrodo savaime suprantamas, bet ar logiškas? Ar ne keista, kad visi, kuriuos pažįstate, turi taip beprotiškai džiaugtis, tarsi būtumėte susižadėję su jais?

Šiaip ar taip, negi esate toks naivus ir manote, kad visos pagyros, šypsenėlės, jaustukai ir panašūs emocijų simboliai išties reiškia, jog visi tiesiog kraustosi iš proto dėl jus aplankiusios laimės ir ištisus pusantrų metų su nekantrumu laukia, kada gi paskelbsite dar kokių nors su džiugiu įvykiu susijusių naujienų? Tad gal liaukitės skelbę sužadėtinio (-ės) nuotraukas su prierašu apie tai, kaip gera žinoti, kad po 172 dienų pagaliau išauš vestuvių rytas. Norite priminti visiems, kad jūsų vestuvės po 172 dienų? Manote, pamiršime?

Nesistenkite vis priminti, kokie jaučiatės laimingi būdami kartu

Asmuo, su kuriuo vaikštote į pasimatymus, o galbūt jau esate susituokę yra pats nuostabiausias ir gražiausias pasaulyje. Kurgi ne. Juk kol jo nesutikote jautėtės kaip niekingas sutvėrimas, bet viskas pasikeitė kai jis atkreipė į jus dėmesį. Tik ar dėl to verta kas rytą, vos nubudus, skelbti visam pasauliui, kokie esate laimingi? Išsijuosus dėkoti likimui, kad prieš trejetą metų judu suvedė? Na, jei ne likimui, tai jus supažindinusiems draugams? Jei nenustosite plyšoti visa gerkle apie gyvenimo pilnatvę, gali kilti abejonių dėl jūsų nuoširdumo. Tad ar ne per daug to viešo džiaugsmo?

Nustokite demonstruoti vis kitą poros asmenukę kaip profilio nuotrauką

Argi gali erzinti kaip profilio nuotrauka pasirinkta poros asmenukė? Tiesą sakant vienišaujantiems personažams, besikėsinantiems į jūsų laisvę ir nė nenutuokiantiems, ar vieta šalia jūsų neužimta, tokia informacija net labai naudinga. Vis dėlto jauskite ribas. Kas savaitę keičiamos profilio nuotraukos, vėl ir vėl bylojančios apie jūsų, kaip sau porą radusio, statusą, gali ne juokais pabosti. Kiek galima skelbti vieną ir tą patį?

Nerenkite tik jums reikšmingų įvykių apžvalgų

Kiek svarbių dienų gali būti poros gyvenime? Sunku pasakyti. Visgi pati svarbiausia ir kasmet viešo paminėjimo verta diena – jūsų vestuvių metinės. O jei nesate susituokę, tokios dienos paprasčiausiai nėra. Ką gi tada daryti? Na, tada reikia minėti tas datas, kai pirmą kartą netikėtai pamatėte vienas kitą netikėtoje vietoje, iš anksto nesusitarę apsirengėte žaliai ir t. t. Taip, tokias sukaktis galima minėti metai iš metų, tik... privačiai.

Neskelbkite gautų dovanų nuotraukų

Visi jau daugiau nei įtaria, kad jūsų išrinktasis (-oji) labai dėmesinga, nuovoki ir dosni asmenybė. Kitaip argi būtumėte leidęsi į kokius nors santykius? Kita vertus, tas nuolatinis priminimas apie gaunamas dovanas gali pasufleruoti ir kokią nors užslėptą mintį. Gal ir iš kitų tikitės tokių puokščių, skanumynų ir įvairų mažmožių, kuriuos, kaip skelbiate, gaunate?

Nekalbėkite apie svajones turėti vaikų

Žinokite, kad vienintelis už laimingas poreles labiau erzinantis „Facebook“ kontingentas – tai pulkai ką tik iškeptų tėvelių. Todėl bent kol kas pristabdykite arklius. Juk anksčiau ar vėliau tikrai tapsite dar didesniu įkyruoliu. O šiuo metu svaičiojimai apie hipotetines atžalas gali dominti nebent jūsų mamą.

Neskelbkite partnerio kūdikystės nuotraukų

Jei žvelgiant į išrinktojo (-osios) kūdikystės nuotraukas jus užplūsta stiprūs motiniški ar tėviški jausmai, pasidomėkite, ką apie tai mano Sigmundas Freudas. O jei tas nuotraukas dar ir skelbiate, nesąmoningai puoselėdami tokią savo būsimo kūdikio viziją, skaitykite prieš tai duotą patarimą.

Nepersistenkite rašydami apie gyvūną augintinį, tarsi jis būtų jūsų vaikas

Sprendimas įsigyti gyvūną augintinį ir pasiryžimas kartu jį prižiūrėti rodo, kad pora yra darni ir jų santykiai rimti. Taigi, tikrai galite kelti savo šuns augintinio nuotraukas, ypač jei tas šuo kokios nors ypatingos, retos ar ypač populiarios veislės. Deja, tai nereiškia, kad įsigijus šunį užsidega žalia šviesa kasdienių rūpesčių ir buities darbų ataskaitoms. Pasistenkite atsispirti pagundai pradėti vadinti savo išrinktąjį (-ąją) „tėveliu“ ar „mamyte“. Taip pat nevarginkite gausios „Facebook“ auditorijos pranešimais, kaip tą dieną mielam gyvūnui sekėsi dresūros užsiėmimuose.

Atsisakykite minties sukurti bendrą „Facebook“ paskyrą

Perėjimas prie „mes“ tikrai nėra sveikintinas. Tokie įrašai kaip „Mums nepavyks“ ar „Tas restoranas mums nepatinka“ skamba nenatūraliai. Pasistenkite visgi neatsisakyti individualios savo tapatybės.

Neskelbkite, kad vis einate pasižmonėti, jei iš tikrųjų nieko ypatingo neveikiate

Net po 20-ies vedybinio gyvenimo metų išeigos vakarais neturėtų būti tokios retos, kad kiekvieną iš jų laikytumėte verta paskelbti „Facebook“. Be to, jei kartu sušlamščiate po porciją greitmaisčio netoliese veikiančioje užkandinėje, nemanykite, kad apie tai būtina pranešti. Dėmesio vertos tik tos vakarienės, kurios netikėtai surengiamos, pavyzdžiui, Šveicarijos Alpių kurorte. Jei įvykis nors kiek menkesnis, galite nesivarginti apie jį skelbti – tai neįdomu.

Nevadinkite savo išrinktojo pretenzingais maloniniais žodžiais

Intymumo atspalvį turintys epitetai toleruotini tik tada, jei vartojami ironiškai. Tiesą sakant, geriau išvis jų vengti.

Nesikivirčykite viešai

Viešai skalbti purvinus baltinis – tiesiog blogas tonas. Jei laidysitės įžeidimais tokioje vietoje, kuri prieinama šimtams, o gal net tūkstančiams stebėtojų, gali kilti rimtų abejonių dėl jūsų psichinės būklės. Vargu ar jūsų „Facebook“ draugai sugebės tinkamai sureaguoti į vienas kito atžvilgiu laidomus užgaulius komentarus arba užuominas apie netinkamą elgesį. Tad gal verčiau tokiais atvejais apsieiti be viešumos?

Neužlaikykite vestuvinės profilio nuotraukos

Pagalvokite apie šaldytuve užsigulėjusį vestuvinio torto gabalą. Jis juk sensta. Vestuvinė profilio nuotraukai, aišku, sensta lėčiau, bet metai – tikrai maksimalus jos galiojimo terminas. Geriau jau pasistenkite visus įtikinti, kad laikas po vestuvių nepraėjo veltui.

Nerašykite atvirlaiškių tiems, kurie abejojo, kad tinkate vienas kitam

Abejojusieji jūsų ateitimi patys turėtų gėdytis savo neįžvalgumo. Juk šitiek pastangų įdėjote informuodami apie teigiamus savo santykių posūkius. Jei atsirado mažiau nuovokių ar nesugebėjusių patikėti šviesiomis jūsų poros perspektyvomis, kaltas, ko gero, jų trumparegiškumas ar tiesiog skeptiškas požiūris. Tikrai neverta primygtinai įtikinėti, kad kirvis atitiko kotą. Ateitis parodys, kaip iš tikrųjų yra.

Jokiu būdu neviešinkite jokių savo skyrybų aplinkybių

Santykiai turi būti privatūs. Tas pats, be abejo, pasakytina ir apie santykių baigtį. Nutraukti santykius – abiems partneriams sunkus žingsnis. Abejotino nuoširdumo įrašai, kad pagaliau galite atsikvėpti ir jaučiatės išsilaisvinę, visiškai nereikalingi, o jei norite pasiguosti, juk turite artimiausių draugų ratą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)