Vandens sportas – Agnės gyvenimas, o kelionės po egzotiškus paplūdimius – to gyvenimo dalis. Ji yra įvairių jėgos aitvarų ir snieglenčių čempionatų dalyvė bei laureatė. Jos santykis su vandeniu yra kur kas didesnis nei daugelio iš mūsų.

- Koks gyvenimas vandenyje?

- Manau, kad daugumai žmonių užtenka tik pabandyti vandens sportus ir tai pamažu tampa ne tik hobiu, bet ir gyvenimo būdu. Tai nėra tik plaukimas jėgos aitvaru ar vandenlente. Veiksmas tęsiasi ir išlipus iš vandens. Be to, vandenlenčių parke, varžybose, treniruotėse, renginiuose tu ne tik plauki, bet ir susirandi tikrų draugų. Laimėje ir nelaimėje (juokiasi). Man asmeniškai vandens sportas yra visas gyvenimas.

- Galima sakyti, kad be vandens savęs jau neįsivaizduoji?

- Taip. Aš ne tik plaukiu, bet ir treniruoju kitus, kuriu bendruomenę, organizuoju renginius. Kadangi esu didelė visos vandens sportų kultūros kūrimo dalis Lietuvoje, ilgainiui pradėjau mažiau dalyvauti varžybose, dažniau jas organizuoti. Ateinantį sezoną didžiausias mano projektas – Lietuvos Wake Čempionatas. Tai bus rimtos varžybos susidedančios net iš septynių etapų.

- Taip pat esi moterų judėjimo vandenyje iniciatorė.

- Taip, „BoardSports Chicks“ laikau kol kas savo didžiausiu pasiekimu visoje karjeroje. Nors tai ir ne medalis, bet, mano manymu, tai netgi geriau (šypsosi). Tai labai didelė merginų bendruomenė, kuri užsiiminėja įvairiais vandens sportais. Iš tiesų, tai netgi tapo aktyvių moterų judėjimu.

- Ką tu pati manai apie sveiką gyvenseną ir kokių jos principų prisilaikai?

- Stengiuosi judėti kasdien. Jeigu neturiu galimybės kaituoti, čiuožti vandenlente ar snieglente, bent jau darau mankštą.

- Ar nebijai gilių vandenų ir jautiesi kaip žuvis vandenyje?

- Atvirai sakant, turiu keistą baimę. Kol esu vandenyje – visiškai nieko nebijau. Tačiau vakare atsigulusi į lovą užsimerkiu ir apgalvoju, kur plaukiau, ką mačiau. Tuomet klausiu savęs: „Kaip aš galėjau ten plaukti? Kas ten po vandeniu?“ Tačiau išaušta kita diena ir aš plaukiu dar giliau. O vakare vėl tas pats...

- Kur mėgsti skrieti vandeniu labiausiai?

- Nepaprastai myliu Lietuvos pakrantę: Nidą, Baltijos jūrą ties Palanga ir, žinoma, Svencelę. Tai yra jėgos aitvarų meka Lietuvoje. Mūsų pakrantė yra puiki vieta šiam sportui. Keliones į svetur planuoju žiemą ir rudenį, o vasaras visada stengiuosi leisti Lietuvoje.

- Ar išlipusi iš vandens jautiesi gražiausia?

- Taip, tikrai gražiausia jaučiuosi, kai išlipu iš vandens su saulės nugairintu veidu ir nuo sūraus vandens susigarbanojusiais plaukais. Tiesa, seniau taip nesirūpindavau kremais apsaugančiais nuo tiesioginių saulės spindulių. Draugai netgi juokdavosi, kad nudegu kaip krabas. Tačiau ilgainiui supratau, kad odą yra būtina saugoti, todėl naudoju nemažai drėkinančių ir odą apsaugančių kremų, taip pat purškiamą vandenį, kuris gaivina odą.

- Ar natūralus grožis tau yra siekiamybė?

- Neneigsiu, kartais prieš eidama plaukti pasidažau lūpas (juokiasi). Kodėl gi ne? Tačiau daugiau makiažo būdama vandenyje nenaudoju. Nubėgęs tušas grožio neprideda. Apskritai kalbant apie natūralų ir nenatūralų grožį – vieniems tinka viena, kitiems kita. Manau, kad kiekvienas turi teisę atrodyti taip, kaip nori.

Šaltinis
"Eurovaistinės" geros savijautos žurnalas
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)