Tarnyba Ukrainos ginkluotosiose pajėgose

Valerijus Markusas gimė 1993 metų liepos 14 dieną Nikolajevo srities Pervomaisko mieste. Vos sulaukęs aštuoniolikos, jis tapo šalies oro desanto savanoriu. 2014 metais, kai buvo aneksuotas Krymas ir prasidėjo karas Donbase, V. Markusas prie Slovjansko atsidūrė fronte. Po dvejų metų baigėsi sutartis, tačiau jaunas vyras priėmė sprendimą kovą su okupantais tęsti.

Ilgai pasilikti fronte ukrainietis negalėjo – 2016 metais buvo sunkiai sužeistas ir atsidūrė ligoninėje. Kariui teko ilgai gydytis, jis buvo atleistas nuo tarnybos kaip nebetinkamas tokiam darbui.

Kaip viename iš interviu pasakojo pats V. Markusas, jis savęs nemėgsta vadinti „antiteroristinės operacijos veteranu“ ir šį terminą vartoja itin retais atvejais.

Rašytoją grįžti į frontą privertė vasario 24 dieną prasidėjusi Rusijos invazija. Nepaisydamas seniau patirtų sužalojimų, V. Markusas paėmė į rankas ginklą ir stojo ginti Ukrainos. Visas tarnybos smulkmenas jis aprašo savo tinklaraštyje.

Kelionė pėsčiomis

2007 metais V. Markusas leidosi į svarbią gyvenimo kelionę – katalikų piligriminiu šv. Jokūbo keliu iki Kompostelos Santjago katedros Ispanijoje. Savo kelionę jis pradėjo Paryžiuje, turėdamas tik karinę kuprinę ant kupros ir minimalią sumą pinigų. Įveikęs pėsčiomis 1811 kilometrų atstumą, jis ant iškėlė ukrainiečių Kijeve pasirašytą Ukrainos vėliavą. Kelionės – viena iš ukrainiečio gyvenimo aistrų. Jis vienas leidosi į kelią per visą Skandinaviją. Savo kelionių įspūdžiais aktyviai dalijasi savo tinklaraštyje.

„Pėdos kelyje“

Karys gerbėjų būrį žavi ne tik savo ištreniruotu kūnu ar jėga, bet ir protu, meniniais gebėjimais. Po tarnybos Ukrainos armijoje V. Markusas pradėjo aktyviai užsiimti rašymu. Pirmosios knygos „Pėdos kelyje“ apmatai atsirado dar 2015 metais, kai jis buvo fronte. Kelionių patirtis paskatino knygą užbaigti. Kadangi jaunasis kūrėjas su leidyklomis bendradarbiauti nepanoro, knygą išleido savarankiškai, ir 2018 metais pasirodė pirmasis tiražas. Per trumpą laiką knyga Ukrainoje tapo viena perkamiausių.

Pseudonimas Ananjevas

Ilgą laiką V. Markusas buvo geriau žinomas pseudonimu Ananjevas. Knyga „Pėdos kelyje“ taip pat buvo pasirašyta netikru vardu. Slapyvardis atsirado tarnaujant Donbase, kai už jo galvą separatistai paskelbė skirsiantys atlygį. Kad per mane nerastų mano artimųjų ir jiems nepakenktų – taip pavardės pakeitimą paaiškino ukrainietis. Dabar rašytojas vėl prisistato savo tikruoju vardu ir pavarde.

Asmeninis V. Markuso gyvenimas

V. Markusas iš tų vyrų, kurie savo asmeninį gyvenimą nuo pašalinių akių slepia. Socialiniuose tinkluose rašytojas skelbia tik vaizduotę kaitinančias savo nuotraukas, o apie santykius užuominų rasti nepavyks. Vestuvinio žiedo ant ukrainiečio rankos taip pat nematyti. Visai nesvarbu, turi jis žmoną ar ne, bet Ukrainos ir kitų šalių simpatijos priklauso jam!

Jis ne tik aktyvus feisbuke ir instagrame, bet ir reguliariai filmuoja vaizdo įrašus savo tinklaraščiui „YouTube“ platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės