Konkurse dalyvavo fotomeninkė Laima Geležiūtė iš Kauno, buhalterė Virginija Geštautienė iš Šilalės, chorvedė Danutė Lapienė iš Jurbarko, visuomeninio maitinimo įmonės gamybos direktorė Dalia Vyšniauskienė iš Kauno rajono ir tauragiškė, lankomosios priežiūros darbuotoja Julijona Popendikienė.

Pilna žiūrovų salė buvo sužavėta prieš publiką bei kompetentingą komisiją stojusių močiučių išmoningumu, elegantiškumu, darbštumu ir puikiu humoro jausmu. Salėje netilo aplodismentai, juokas, visi dalijosi gera nuotaika ir nuoširdumu. Močiučių palaikymo komandos kėlė palaikančius plakatus, skandavo savo favoričių vardus, telefonais siuntė SMS žinutes, nes tokiu būdu buvo renkama publikos labiausiai pamilta močiutė. Nuotaiką skaidrino ir pertraukos metu muzikavusi grupė „Jonis“.

Komisijai vadovavo aktorius Egidijaus Stanciko. Komisiją sudarė: kultūros mecenatas Ramūnas Karbauskis, tauragiškė vaikų gydytoja ir poetė Iveta Skurvydienė, žurnalo „Šeimininkė“ fotografas Laimutis Brundza ir pats renginio organizatorius Valdas Latoža. Po įnirtingų diskusijų jie priėmė verdiktą, kurio varžytuvių metu išrinkta šių metų šauniausia Lietuvos močiutė. Ja tapo šilališkė Virginija Geštautienė, kuriai atiteko pagrindinis organizatorių įsteigtas prizas – kelionė į Romą ir Vatikaną, o ant kaklo komisijos pirmininkas Egidijus Stancikas ir renginio organizatorius Valdas Latoža užkabino kretingiškio juvelyro Gražvydo Kasparavičiaus prabangius, išskirtinio dizaino gintaro karolius, specialiai kurtus šiam konkursui.

Virginija Geštautienė (Bronislovo Ambrozos nuotr.)

Linksma ir humoro nestokojanti nugalėtoja Virginija, Bilionių mėgėjų teatro aktorė, dalyvauja saviveikloje, mėgsta šokti, improvizuoti ir organizuoti renginius. Ji mielai klauso Gyčio Paškevičiaus atliekamų dainų, o Juozo Baltušio „Parduotos vasaros“ – knyga, kurią gali skaityti ir skaityti. Beje, šiai močiutei dar tik 45-eri.

Elegantiškiausia močiutė tapo Laima Geležiūtė, o jos vaikaičiams, gyvenantiems Australijoje, atiteko Šauniausiųjų vaikaičių apdovanojimas. Fotogeniškiausia močiutė gali drąsiai vadintis jurbarkiškė Danutė Lapienė, pelniusi ir publikos simpatijų prizą. Darbščiausia pripažinta Julijona Popendikienė, išradingiausia – Dalia Vyšniauskienė.

Visos močiutės apdovanotos renginio rėmėjų ir organizatorių prizais. Močiutes sveikino ir dovanas teikė LR Seimo narys dr.Darius Petrošius, kultūros mecenatas Ramūnas Karbauskis, Tauragės rajono savivaldybės meras Sigitas Mičiulis ir Jurbarko savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)