Candace Lowry ir Michelle Khare nusprendė laikytis griežtos manekenių dietos ir vėliau nufilmavo vaizdo įrašą, kurį paskelbė Candace Lowry „YouTube“ kanale. Merginos keturias dienas maitinosi taip, kaip tai daro visame pasaulyje garsios manekenės. Tačiau merginos tokią dietą pavadino „nepatogia, neprotinga, nesaugia arba tiesiog tragedija“.

Vaizdo įrašo pradžioje Candace paaiškino, kad nesilaikys dietos iki pat galo. Jos nusprendė dvi dienas maitintis taip, kaip tai įprastai daro manekenės. O dar dvi dienas laikytis tik skystos dietos, kurios manekenės laikosi prieš pat „Victoria's Secret“ kolekcijos pristatymą.

Merginos nusprendė surizikuoti ir laikytis tokios dietos, nepaisant vienos dietologės perspėjimo, kad „ji tokios dietos nerekomenduotų niekam“.

Baisiausia buvo antroji dietos dalis. Manekenės tokios dietos laikosi devynias dienas prieš kolekcijos pristatymą, dar 2011 metais interviu laikraščiu „The Telegraph“ atskleidė supermodelis Adriana Lima.

Per tas devynias dienas A. Lima teigia gerianti tik baltyminius kokteilius su kiaušinio milteliais, o taip pat išgeria galoną vandens per dieną. Likus dviem dienoms iki kolekcijos pristatymo ji jau nebegeria galono vandens, o likus dvylikai valandų iki pasirodymo visai nieko negeria.

„Jokių skysčių, reikia išdžiūto. Kartais dėl to galima atsikratyti iki aštuonių svarų (3,6 kg) svorio“, – sakė ji.

Pirmąją dietos dieną Candace Lowry ir Michelle Khare laikėsi įprastos manekenių dietos: valgė avižų košės, kiaušinių baltymų, suvalgė kelias apelsino skilteles ir jogurto.

Candace vakarienė buvo labai nuobodi: ji valgė brokolių, bolivinių balandų ir vištienos krūtinėlės.

Antrąją dietos dieną Michelle jau skundėsi, jog yra labai pavargusi, nes visą dieną sportavo. O trečiąją dieną jos nuotaika buvo siaubinga, nes ji tiesiog badavo laikydamasi skystosios dietos.

„Ši dieta yra siaubinga, ir aš nė didžiausiam priešui jos nelinkėčiau“, – sakė ji.

Eksperimento pabaigoje merginos pripažino, kad įprastinė manekenių dieta iš esmės yra sveikatos mitybos pavyzdys. Tačiau skystoji dieta yra tiesiog vadavimasis mirtimi, sakė Michelle, pridūrusi, kad dėl tokios dietos sutriko jos miegas. Ji mano, kad tiesiog neįmanoma tokios dietos laikytis visas devynias dienas.

„Tai nėra sveikas lieknėjimo būdas, ir man keista, nes ... nė vienas normalus žmogus to nesiimtų, o tos manekenės turėtų atstovauti žmonėms, kurie perka tuos drabužius“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)