Tačiau vis tik nepaisant kuklios ir stereotipais apipintos informacijos apie „drag“ persirengimo meną, į tokius šou susirenka daug lietuvių gerbėjų, o ir pačios „drag“ žvaigždės į savo europinius turus noriai įtraukia ir Lietuvą. Ne išimtis ir tarptautinė „drag“ žvaigždė iš Italijos Alyssa van Delle, kuri jau šį savaitgalį ketina surengti pasirodymą viename ryškiausių sostinės naktinių klubų „Soho“.

- Galbūt tiems, kurie prieš dvejus metus nebuvo pirmajame jūsų šou Vilniuje, arba tiems, kurie net neįsivaiduoja, kas tai yra „drag“ pasirodymas, galėtumėte papasakoti, kas jūs tokia ir apie kokį šou mes čia kalbame?

- Jei trumpai, tai tokio pasirodymo metu, scenoje atlikėjas įkūnija personažą, kuris dažniausiai yra priešingos lyties. Štai aš esu vyras, tačiau mano alter ego – mano „drag“ karalienė – vardu Alyssa van Delle.

Jos repertuaras labai platus – yra ir komedijos, miuziklo elementų, parodijų, dainuoju su fonograma ir „gyvai“. Beje, dėl pastarojo fakto žmonės dažnai nustemba – jie mano, kad aš tik žiopčioju pagal fonogramą. Toli gražu! Juolab, juk ir mano koncertas – tai „Soho Live“ koncertų dalis, mane įpareigoja dainuoti „gyvai“!

- Šiuo metu gyvenate Bristolyje – ar „drag“ pasirodymai populiarūs Didžiojoje Britanijoje? Juolab, vis dar gajus stereotipas, kad britai – ganėtinai konservatyvi publika...

- Tai, kad britai konservatyvūs – tik kitų išpūstas burbulas, visiškas mitas. Britų publika lengvai priima naujoves, todėl natūralu, kad mūsų saloje „drag“ scena su kiekvienais metais tik didėja. Kasdien atsiranda vis daugiau žmonių, kurie supranta, kad tai yra jų pašaukimas ir jie nekreipia dėmesio į tai, ką gali sakyti kiti.

- O kaip jūs supratote, kad scenoje pasirodyti persirengus moterimi yra jūsų pašaukimas?

- Jau būdamas paauglys žiūrėdavau miuziklus ir filmus su „drag“ atlikėjais ir žavėjausi jų drąsa. Tačiau, tai kad aš pats norėčiau daryti „drag“ supratau tik po daugiau nei dešimtmečio savo gimtojoje Sicilijoje, iš kur kilę mano tėvai.

Tuomet prieš penkerius metus mano pusbrolis organizuodavo vakarėlius naktiniuose klubuose. Taip atsitiko, kad viena iš šokėjų susirgo ir pusbrolis įkalbėjo pasirodyti mane. Mano pasirodymą jis nufilmavo ir įdėjo vaizdelį į „Youtube“ platformą. Po trijų mėnesių Londone gavau savo pirmąjį „oficialų“ užsakymą surengti „drag“ pasirodymą.

- Kai kuriems žmonėms vis dar sudėtinga skirti terminus „drag“ atlikėjas, „transvestitas“, „transeksualas...

- Aš suprantu, kodėl dažnai žmonės, kurie nėra aktyvūs LGBTQ+ bendruomenėje „suplaka“ šiuos visus terminus į vieną – bendras rezultatas, kad kažkas atrodo priešingos lyties nei yra gimęs. Tačiau viena yra pasikeisti lytį, kita – įsikūnyti į kitos lyties personažą. Aš „drag“ ir „trans“ aiškinu taip – „transeksualas“ yra tai, kas tu esi, o „drag“ yra tai, ką tu darai.

- Kaip jūsų šeima reagavo, kai jiems pasakėte, kad norite scenoje pasirodyti persirengęs moterimi, kurios vardas – Alyssa?

- Deja, mano šeimoje ši tema iš tabu sąrašo išbraukta tik visai neseniai. Nors mes šiuo metu ir gyvename kosmopolitiškoje Didžiojoje Britanijoje, esame ganėtinai religinga siciliečių šeima, tad kalbėti apie Alyssą man buvo ganėtinai sunku. Didžiausias mano ramstis – brolis Alberto, kuris mane palaikė nuo pirmųjų dienų ir buvo šalia per visą savęs (ir Alyssos!) atradimo kelionę.

- Kaip jūs ruošiatės savo pasirodymams, kiek laiko tai užtrunka?

- Na, jau vien makiažas trunka apie dvi valandas, kartais užsidėti kostiumą ir peruką ne trumpiau.

Jei vakare laukia koncertas, dienos metu atlieku balso pratimus ir repetuoju šokius ir kitus pasirodymo aspektus. Nepamirškite, kad nulipus nuo scenos po kelias valandas trukusio šou visa tai dar reikia nusiimti nuo savęs ir tai trunka ne mažiau valandą.

- Ar esate susidūręs su vadinamaisiais „heiteriais“ šou metu – kai tarkime kas nors iš publikos pasako piktą, pašiepiantį ar agresyvų komentarą?

- Atvirai prisipažinsiu, kad savo karjeros pradžoje labiausiai ir bijojau tokių „heiterių“ iš publikos. Tačiau dabar jau žinau, kad jei taip atsitinka, svarbiausia išlaikyti publikos dėmesį, tęsti savo programą toliau, tuo pačiu mintyse suregzti atsaką, kuris „heiterį“ pastatytų į vietą. Bet iš tiesų, tokių piktų komentarų sulaukiu vis mažiau ir jie nebūna labai originalūs.

- O kokį atsaką tuomet jūs turite žmonėms, kurie mano, kad vyrui nenormalu ant scenos persirengti moterimi, kad „drag“ pasirodymai – tai ne meno forma, o tiesiog „iškrypimas“?

- Na, dėl vieno jie yra teisūs – „drag“ menas tikrai nėra normalus. Kad ir ką tas žodis bereikštų. „Drag“ pasirodymai tai keistas, įkvepiantis, vaizduotę kurstantis įspūdingas pasaulis, kupinas netikėtumų. Todėl tai ir yra nuostabu. Kas yra normalu? Kuris iš mūsų yra normalus? Kas tai apibrėžia? Jei jums kyla tokie klausimai, ateikite į mano pasirodymą penktadienį „Soho“. Net jeigu manote, kad žinote atsakymus, taip pat ateikite – galbūt pakeisiu jūsų nuomonę (šypsosi, red. past.)...

„Drag“ karalienės Alyssa van Delle tarptautinio turo pasirodymas Lietuvoje įvyks šį penktadienį, vasario 23 d. gėjų klube „Soho“. Vakaro metu klubo scenoje išvysime ir renginio primadonos bičiulį Matteo Bocciarelli. Pasirodymą apšildys ir linksmiausiu vakarėliu iki pat paryčių rūpinsis klubo rezidentas DJ Sonare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)