Festivalyje dalyvaujantys dizaineriai kolekcijų demonstravimui atsirinko daugiau kaip 300 modelių. Išskirtinių veidų atrankoje dairėsi ir 7 didžiausios šalies modelių agentūros bei aktorių atrankos atstovai. Renginio metu modeliui Rasai Ciūnei buvo sukurtas specialus šio pavasario tendencijas atspindintis makiažas.

Atrankoje – ir profesionalūs modeliai, ir jaunimas iš gatvės

Dešimtą kartą vykstančiame „Infekcijos kastinge“ sulaukta daug savimi pasitikinčių, stilingų jaunų žmonių.

„Džiaugiamės, kad „Infekcijos kastingas“ pritraukia gausią minią žmonių. Smagu stebėti, kokiu entuziazmu jie dega, kad pakliūtų ant festivalio podiumo. Auginame naują, laužančią tradicinius rėmus dizainerių ir jų kolekcijas demonstruojančių modelių kartą“, - sakė atrankai vadovavusi festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Viešoje atrankoje galėjo dalyvauti tiek modelio kelio niekada nebandę vaikinai ir merginos, tiek profesionalūs modeliai. Gausioje minioje buvo galima sutikti merginų ir vaikinų, atkeliavusių ne tik iš didžiųjų šalies miestų, bet ir iš Utenos, Marijampolės, Kėdainių, Trakų.

Dvidešimt dviejų metų Lukas iš Vilniaus į „Infekcijos kastingą“ atvyko neabejodamas savo sėkme. „Esu čia, nes tikiu, kad „Mados infekcijos“ podiumas taps mano startu kelyje į Milaną ar Paryžių. Be to, smagu dalyvauti ir pamatyti mados virtuvę iš vidaus“, - sakė vaikinas.

Užsienio mados savaičių podiumuose žygiuojanti profesionalią manekenę Simoną žavi šio renginio atmosfera, todėl jau 4 metus ji sėkmingai dalyvauja „Infekcijos kastinge“. „Modelio darbas nėra lengvas, tačiau žavi galimybė pasinerti į grožio industriją ir būti jos dalimi. Be to, man patinka Lietuvos dizainerių kūryba ir netradiciniai kolekcijų pristatymai festivalio metu“.

Dizaineriams svarbiausi ne centimetrai

Festivalyje „Mados infekcija“ dalyvaujantys dizaineriai drąsiai eksperimentuoja. Savo kolekcijų demonstravimui renkantis modelius ne centimetrai jiems buvo svarbiausi.

Dizainerių tendemas Viktorija Rosenberg ir Paulius Leonas kolekcijos pristatymui ieškojo netradicinės išvaizdos modelių: vyrų ir poros merginų. „Mūsų žvilgsnis krypo į itin vyriškų bruožų modelius. Ryškūs skruostikauliai, aiški pečių linija, skusta galva – tai ko mums reikia. Radome tokius modelius, nors išsirinkti nebuvo lengva“, - sakė „Mados Injekcijoje“ nugalėję dizaineriai.

Dizainerė Sandra Straukaitė gyrė dalyvių drąsą. „Mano dėmesį patraukė energingi, laisvi žmonės, sugebėję pademonstruoti savo privalumus. Nebijantys būti savimi - visada nugali. Savo kolekcijai atsirinkau ir kelis jaunuolius, neturinčius standartiniam modeliui būdingų bruožų“, - sakė S. Straukaitė.

Rasai Ciūnei sukurtas pavasario tendencijas atspindintis makiažas

„Infekcijos kastingo” metu buvo pristatytas šio pavasario naujausias tendencijas atspindintis makiažas. Vizažistė ir grimo dailininkė Daiva žinomam modeliui Rasai Ciūnei sukūrė pavasarinį makiažą.

„Šį pavasarį madingas švytintis, skaistus veidas, gaivūs skruostai. Jei akcentuojamos akys – naudojami pasteliniai šešėliai arba jais piešiama grafika. Tačiau grafiški antakiai – jau praeitis. Vis dar aktualūs matinių spalvų lūpų dažai, bet svarbias pozicijas užkariauja šerbeto spalvos, neryškūs blizgesiai. O jei norite akcentuoti tik lūpas – rinkitės gėlių spalvų lūpų dažus“, - patarė D. Opriško.

Išskirtinės išvaizdos R. Ciūnei „Infekcijos kastinge“ sukurtas pavasarinis makiažas išryškino charakteringą merginos veidą. „Rasos praporcingas, dailus veidas – idealus bet kokiam įvaizdžiui kurti. Jūrinės spalvos šešėliai akcentuoja gilias akis, metalo atspalvio blizgesys suteikia ekstravagantiškumo. Jaunystę, odos skaistumą pabrėžia vos parausvinti skruostai. Lūpos – ryškios, ciklameno spalvos“, - makiažą apibūdino D. Opriško.

Apie festivalį „Mados infekcija“

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ šiais metais vyks jau devynioliktą kartą. Šiuolaikinio meno centre kovo 17-18 dienomis bus parodyta 18 kolekcijų, kurias pristatys Lietuvos dizaineriai bei svečiai iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)