1.Tedo, Marshallo ir Lily personažai kurti pagal tikrus žmones

Kai bičiulius nuo koledžo laikų, laidos „Late Show with David Letterman" scenarijų kūrėjus Carterį Baysą ir Craigą Thomasą pakvietė kurti serialą, jie prisiminė 1997-uosius, kai C. Baysas daug laiko praleisdavo pas C. Thomasą, kuri gyveno su drauge (dabartine žmona) Rebecca, ir padejuodavo, kaip sunku būti vienišam. Scenarijuje Baysas tapo Tedu, Thomasas – Marshallu, o Rebecca – Lily. Daugybė situacijų iš jų gyvenimo buvo perkelta į serialą.

2. Mėgtsamiausias baras pavadintas prodiuserių asistento vardu

Carlas MacLarenas dvejus metus dirbo prodiuserių asistentų, vėliau tapo prodiuserio pavaduotoju. Pats baras kurtas pagal Niujorko barą „McGee's", kuriame C. Baysas su C. Thomasu dažnai sėdėdavo, kurdami siužetus Lettermano laidoms.

3. Frazė merginoms kabinti paimta iš realaus gyvenimo

Vienas iš Lettermano laidos scenarijų kūrėjų justinas Stangelis sugalvojo frazę merginoms kabinti. Kai jis su C. Baysu būdavo bare, prieidavo prie patikusios merginos ir paklausdavo: „Ar pažįsti Carterį?" Seriale keli personažai pasinaudodavo šia fraze.

4. Filmuojant nebūdavo besijuokiančių žiūrovų

Seriją nufilmuodavo, paskui parodydavo žiūrovams, jų juoką įrašydavo ir paskui sumontuodavo serijoje, skelbiama mentalfloss.com.

5. Alyson Hanningan buvo nemalonu bučiuotis su rūkančiu Jasonu Segeliu

A. Hannigan (Lily) pyko, kad bučiuotis su vaikinu, vėliau – sutuoktiniu Segelu (Marshallu) – lyg bučiuotis su pelenine. Metus laiko jis buvo metęs rūkyti, bet vėliau dėl streso vėl grįžo prie šio įpročio.

6. Filmuojant serialą buvo iš tiesų pirštasi.

Antro serialo sezono finale, scenoje restorane Timothy'is Russo pasiperša merginai Janai Rugan. Ši scena J. Rugan tapo didžiule staigmena. Repetuojant aktorius paėmė žiedą ir pasipiršo J. Rugan. Viską suorganizuoti padėjo T. Russo brolio draugas, scenaristas, prodiuseris Mattas Kuhnas.

7. Seriale norėjo filmuotis Britney Spears.

Serijoje „10 sezonų" Britney Spears norėjo vaidinti Stellą – personažą, kuriam C. Baysas ir C. Thomasas turėjo didelių planų, bet visgi jai patiko Stellos registratorės Abby vaidmuo. Ši serija buvo žiūrimiausia, ji sulaukė tokio 18–49 m. amžiaus žmonių populiarumo, kad veikiausiai išgelbėjo serialą – jis buvo tęsiamas.

8. Kuriant trečią sezoną Cobie Smulders diagnozavo kiaušidžių vėžį.

Būdama 25 m. Cobie Smulders sužinojo, kad serga kiaušidžių vėžių, ji tai slėpė. Praėjus dvejiems metams ir po kelių operacijų ji pasveiko. Ne taip seniai ji papasakojo apie ligą, norėdama paskatinti jaunas moteris labiau rūpintis sveikata.

9. Aktorių antrosios pusės atliko įvairius vaidmenis

Alyson Hannigan vyras Alexisas Denisofas dešimtyje serijų vaidino žinių diktorių. C. Smulders vyras Taranas Killamas atliko Gary'o Blaumano vaidmenį. Harris vyras Davidas Burtka įkūnijo Lily mokyklos laikų vaikiną Scooterį.

10. Conanas O'Brienas atliko epizodinį vaidmenį.

Conanas O'Brienas laimėjo labdaringame aukcione teisę suvaidinti epizodinį vaidmenį seriale. Režisieriai norėjo skirti pokalbių laidos vedėjui rimtesnį vaidmenį 2012 m. serijoje „Ne Pressure" („Be spaudimo"), bet jis nusprendė, kad bus linksmiau ir tikroviškiau, jei jis atliks epizodinę rolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)