Ši istorija nutiko visiškai atsitiktinai. Kartą jos bičiulė fotografė Cass Bird pakvietė į fotosesiją „Pasilinksminimas su vaikinais“. Tik vietoje vaikinų C. Bird fotografavo moteris, tarp kurių buvo ir „Victoria's Secret“ modelis Candice Swanepoel bei švedų modelis Erika Linder, kuri fotografijose įkūnija ir vaikinus, ir merginas. Fotografė nuotraukas parodė „Ford“ modelių agentūros agentui ir jau kitą dieną C. Legler pasirašė sutartį su agentūra, tačiau ne kaip moteris, o kaip modelis vyras.

„Man tai neatrodo tarsi kažkas ypatingo. Visada darbe naudojau savo kūną ir nė nepamanyčiau, kad gali būti kitaip", - sako žinomas modelis.

Savo gimtojoje Prancūzijoje ji pradėjo plaukti būdama vos 12 m. amžiaus. Arizonos universitetas pasiūlė jai stipendiją ir jau 1996 m. ji atstovavo Prancūzijai Atlantos olimpiadoje. Po visą pasaulį pasklido nuotrauka, kurioje ji plikai skusta galva išnyra lyg koks robotas iš vandens.

Tačiau būdama 22 m. ji metė plaukimą ir liko be stipendijos, tad ėmėsi visų atsitiktinių darbų: pakavo produktus, pardavinėjo batus, buvo nedidelio viešbučio durininkė.

26 m. ji grįžo studijuoti, gavo stipendiją, bet mokslų nebaigė ir išvyko į Niujorką, kur tapo performansų bei instaliacijų menininke. „Turėjau pasiekti tokį tašką, kai galėjau pasakyti – man gerai, kad nesu gydytoja ar teisininkė, – pasakojo ji. – Man gerai, kad dirbu ten, kur mano širdis dainuoja.“

C. Legler kūnas yra jos mūza. Filmuoti jos nuogo kūno vaizdai demonstruojami visame pasaulyje. Prieš trejus metus ją sulaikė už tai, kad klijavo prie negyvenamo rajono tvoros Niujorke savo nuogų krūtų nuotraukas.

Prancūzijoje ir JAV augusi moteris pasakoja: „Daug naktų ir rytų žiūrėdavau pro langą ir galvodavau, ką aš padariau ne taip? Niujorkas buvo man geras, bet jis griežtas, nieko neduoda veltui. Kai girdžiu, kaip jauni žmonės kalba apie persikėlimą į Niujorką, galvoju: „Ar jums tikrai čia reikia?“ Mačiau, kaip šitas miestas suvalgė gražius žmones. Jis nebėra draugiškas menininkų atžvilgiu, kaip buvo anksčiau.“

Mažai kas žino, kad C. Legler turi ryšių su Australija. Ji baigia įrenginėti menininkų rezidenciją „Artspace“ Sidnėjuje, o neseniai buvo išrinkta australų dizainerės Jodhi Meares prekės ženklo „The Upside“ ambasadore bei šiuo metu vadovauja jos kampanijai „Be You“.

Ryšiai su Australija užsimezgė lesbiečių teisių gynėjos ir jos partnerės Siri May dėka, su kuria ji susipažino Niujorke prieš šešerius metus. Pastaruosius metus jų santykiams teko ištverti laiko juostų kaitą, o nuo praėjusių metų jos kartu gyvena Sidnėjuje.

C. Legler viešai prabilti apie savo orientaciją buvo tarsi lūžio taškas. Tuo metu jai buvo 21 m. Greitai po dienos treniruočių su komandos nariais ji atsisėdo prie bendro stalo vakarieniauti ir apie tai papasakojo viešai. Reakcija buvo stulbinama – visa komanda atsistojo ir nuėjo nuo stalo.

Prireikė trejų metų, kol ji visgi suformavo požiūrį į plaukimą. Ji paskaičiavo, kad baseine praleido trejus su puse gyvenimo metų. Kai jau suprato, kad nepakenčia plaukimo, šis jau buvo ėmęs gyventi savo gyvenimą. „Niekada gyvenime nepamiršiu pirmos akimirkos vandenyje ir per kūną perbėgančio šaltuko“, – pasakoja ji.

C. Legler buvo gabi plaukikė laisvuoju stiliumi, be to, ji daug treniruodavosi. Ji jausdavo stiprų norą atsisėsti prie baseino apsivilkusi rožinius drabužius ir paskaityti knygą. Ji labai norėdavo pasikalbėti su treneriu apie tai, kaip šviesa krenta į baseiną. „Šviesa Arizonoje nuostabi, – pasakoja ji. – Bet jis sakydavo: „Ar negali bent trumpam išjungti smegenų ir plaukti?“

C. Legler sako, kad plaukimas saugojo ją nuo neaiškių vietų ir pavojingo gyvenimo būdo, į kurį galėjo pasukti. Plaukdama ji išmoko kruopštumo, susikaupimo ir darbo etikos – tai tapo jos gyvenimo dalimi. „Plaukimas išgelbėjo mano gyvenimą“, – sako ji.

Mados pasaulyje nėra laiko didelėms subtilybėms. C. Legler ėmė nesutarti su redaktoriais, kurie vos ją pamatę, norėjo apvilkti jai aptemptus švarkus, apauti auštakulniais, padažyti lūpas.
„Kai atėjau į fotosesiją, niekas nesuprato, kad vilkėsiu vyriškus drabužius, – pasakojo ji. – Turėjau pasakyti: „Tam mane pasamdėte, tai ir darysiu, viskas bus gerai, nieko blogo nenutiks. Jei norite, kad atrodyčiau kaip mergina, tada mane atrinkusieji apsiriko.“

C. Legler mados nuotraukos tamsios, įžūlios, provokuojančios. Ją yra pastebėjęs garsus mados fotografas Mario Testino ir fotografavęs kartu su bosnių ir australų kilmės translyčiu modeliu Andreja Pekič. Garsiojo modelio nuotraukos yra buvusios ant amerikiečių „Vogue“, prancūzų „Vogue“ žurnalų viršelių bei tokiuose leidiniuose kaip „Time“ ir „The Guardian“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)