„Sveiki sugrįžę, superherojai. Mes jūsų pasiilgome! Po paskutiniojo renginio prižadėjome, kad grįšime su trenksmu. Sugrįžimas užtruko daugiau nei planavome – 2,5 metų, bet pažadus mes tęsime. Sujungėme jėgas su „GameOn“, didžiausiu žaidimu konventu Baltijos šalyse, ir esame pasiruošę jus nustebinti!“, – renginio atidarymo metu tūkstančiams susirinkusių dalyvių sakė vedėjas Jaq Greenspon.

Comic Con Baltics 2022 akimirka

Į renginio sceną pasveikinti susirinkusių lankytojų lipo kultinių projektų aktoriai ir kūrėjai: serialo „Bręstantis blogis“ (angl. Breaking Bad) aktorius RJ Mitte, kurio atvykimą finansuoja JAV ambasada Lietuvoje, serialo „Pinigų namai“ (angl. Money Heist) aktorius Enrique Arce, kurio atvykimą remia „PartyCasino“, garsi „Youtube“ žvaigždė Thomas James Ridgewell (TomSka), kurį pristato „Surfshark“, vaizdo žaidimų „Red Dead Redemption“ pagrindinis balso aktorius Rob Wiethoff, milijonus sekėjų socialiniuose tinkluose turintys komiksų autoriai Sarah Andersen („Sarah‘s Scribbles“ komiksai), Reza Farazmand („Poorly Drawn Lines“ komiksai) bei Cassandra Calin („Cassandra Comics“ komiksai).

„Atvykti planavau jau dvejus metus. Nepaprastai džiaugiuosi galėdamas pagaliau būti čia!“, – sakė aktorius RJ Mitte.

Comic Con Baltics 2022 akimirka

Daug plojimų sulaukė antrąjį kartą į renginį sugrįžusi, daugiau nei 4 mln. sekėjų visame pasaulyje turinti internetinių komiksų autorė Sarah Andersen.

„Be galo smagu grįžti ir sutikti pažįstamus veidus. Renginys išaugo, tačiau atmosfera išliko kaip namie“, – sakė S. Andersen.

Dėmesys Lietuvos kino industrijai

Šiemet populiariosios kultūros renginys „Comic Con Baltics“ vyksta kartu su didžiausiu žaidimu konventu Baltijos šalyse – „GameOn“, tad ir taip didelio dėmesio renginyje sulaukianti vaizdo žaidimų bei technologijų dalis bus dar didesnė. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA) kviečia žaidimų kūrėjus, entuziastus bei gerbėjus ir į specialią „GameON“ renginių programą.

Comic Con Baltics 2022 akimirka

Kviestinių renginio svečių sąraše – virš 40 pasaulyje ir Lietuvoje garsių aktorių, prodiuserių bei kūrėjų.

Pirmąjį kartą renginyje startuoja ir „Telia“ pristatoma platforma „Meet Lithuanian Film Industry“ (liet. „Susipažinkite su Lietuvos filmų industrija“), skirta supažindinti su lietuvių pasiekimais pasaulinėje kino industrijoje. „Litexpo“ apsilankysiantys svečiai pasakos apie darbą tokiuose projektuose, kaip „Keršytojai“ (angl. Avengers), „Sostų karai“ (angl. Game of Thrones), „Černobilis“, „Jekaterina Didžioji“, „Venomas“ (angl. Venom), „Greiti ir įsiutę“ (angl. Fast & Furious) ir kituose juostose. Tarp pranešimus skaitysiančių bei diskusijose dalyvausiančių Lietuvos kino industrijos atstovų bus žinomi Lietuvos atstovai, tokie kaip kaskadininkas Tomas Ereminas, prodiuserės Lineta Mišeikytė, Gabija Siurbytė, vaizdo efektų kūrėjai Justas Giedraitis ir Gediminas Jauga, kino vietų skautas Jonas Špokas, garsiausi lietuviai animacijos kūrėjai – Justė Michailinaitė, Dovydas Vilkelis, Agnė Adomėnė, Gediminas Skyrius, Justė Beniušytė ir kiti.

Comic Con Baltics 2022 akimirka

Lauks visą savaitgalį

Greta pranešimų ir diskusijų su garsiais aktoriais ir kūrėjais, gerbėjai gali išbandyti naujausius vaizdo žaidimus, dalyvauti ir stebėti esporto turnyrus, atrasti dešimtis skirtingų įtraukiančių pramogų šeimų erdvėje, įsiamžinti prie garsiausių filmų ir serialų dekoracijų, apsilankyti Menų alėjoje, apsipirkti populiariajai kultūrai skirtoje prekybininkų zonoje.

Kaip ir kasmet, itin ryškia renginio dalimi taps cosplay kostiumų konkursas, šiemet sutraukęs per 100 dalyvių, įkūnysiančių ryškiausius filmų, serialų, komiksų, knygų ir vaizdo žaidimų herojus.

Apsilankyti renginyje galima iki gegužės 22 d., sekmadienio, 18 val., „LITEXPO“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją