Lapkričio 20 d. įvykusioje avarijoje žuvo žinoma gyvūnų mylėtoja, jų globos namų "Nuaras" Vakarų Lietuvos regiono administratorė Gintarė ir jos vyras Egidijus.

Automobilis, kuriuos važiavo kurorte gyvenę sutuoktiniai, apsivertė ant stogo lietaus vandens pilname griovyje. Našlaičiais liko du mažamečiai vaikai.

Pagrindinė versija, kad iš mašinos nesugebėję išlipti vyras ir žmona nuskendo, pasitvirtino. Šią mirties priežastį oficialiai konstatavo teismo medicinos ekspertai.

Jokių mirtį galėjusių sukelti sužalojimų jie neaptiko.

Automobilį vairavo vyras. Jo kūnas, prisegtas saugos diržu ir be jokio įbrėžimo, rastas vairuotojo vietoje.

Moteris saugos diržo nesegėjo, tad mašinai verčiantis, užkrito ant sutuoktinio. Tokioje padėtyje jos kūnas ir rastas.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika "Vakarų ekspresui" patvirtino, kad paimtas kraujo mėginys parodė, jog automobilio vairuotojas buvo neblaivus.

Žuvusiam palangiškiui nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2,57 prom.

Dviejų žmonių gyvybių pareikalavusi avarija Palangoje, lapkričio 20 d. (šeštadienis), įvyko prieš vidurnaktį.

Apie 23.09 val. Didžiąja gatve (netoli Palangos aplinkkelio) važiavę žmonės pastebėjo šalia jos esančiame griovyje apvirtusį „Opel Vectra Station Wagon“ ir paskambino bendrosios pagalbos telefono numeriu 112.

Į nurodytą vietą atvykę policininkai ir ugniagesiai lengvąjį automobilį rado apvirtusį ant stogo, pusę jo buvo apsėmęs vanduo.

Įtarimai, jog viduje gali būti žmogus, pasitvirtino. Mašiną ištraukus iš griovio ant važiuojamosios kelio dalies, salone rasti du žmonės.

Abu jie nerodė jokių gyvybės ženklų, tad niekuo jau negalėjo padėti nei gelbėtojai, nei medikai.

Avarijoje žuvo Palangoje, visai šalia avarijos vietos, gyvenę sutuoktiniai - 37 metų Gintarė L. ir 38 metų vyras Egidijus.

Moteris buvo labai gerai pažįstama ne tik Palangos, bet ir viso pajūrio gyvūnų mylėtojams. Dirbo gyvūnų globos namų „Nuaras“ Vakarų Lietuvos regiono administratore. Našlaičiais liko tėvo ir mamos netekę mažamečiai vaikai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, tragiška avarija įvyko ne tik jau sutemus, bet ir lyjant.

Tiesiame žvyrkelio ruože „Opel Vectra Station Wagon“ nuo kelio nuvažiavo į kairę pusę ir apvirto.

Vyro vairuota mašina nevaldoma galėjo tapti dėl nepasirinkto saugaus greičio, vandens sklidinų duobių ir sunkaus vairuotojo girtumo. Automobilio viduje rasti stipriųjų alkoholinių gėrimų buteliai.

Šalia gatvės esančiame giliame ir plačiame griovyje taip pat buvo pakankamai per lietų susikaupusio vandens, kad šis pradėtų bėgti į ant stogo apvirtusios mašinos vidų.