Nors tėčiai gimdyklose nualpsta ne taip ir retai, šios nuotraukos daugeliui kelia ne rūpestį vyro savijauta, o nuoširdų juoką.

Tai turi prasmės, nes, galiausiai, juk moteris yra vienintelė, kuri turi sunkiai dirbti, kad paleistų į pasaulį naują gyvybę. Tačiau mes dažnai pamirštame, kaip gimdykloje jaučiasi tėčiai, o jie kaip tik gali būti tie asmenys, kuriems reikia papildomo palaikymo, rašo crafty.diply.com.

Vienas tyrimas parodė, kad gimdykloje nualpsta maždaug 5 proc. tėčių.

Tam yra daug priežasčių: dažnai nualpti priverčia pačios padėties adrenalinas, papildytas maisto ir miego trūkumo.

Be to, gimdymas nėra itin estetiškas reiškinys, todėl jautresnės psichikos vyrams atlaikyti tokius vaizdus būna sudėtinga.

Vienas „Reddit“ vartotojas pasidalijo savo istorija, kaip jis nualpo per savo sūnaus gimimą.

„Šiandien į pasaulį atėjo mano pirmagimis. Štai nuotrauka, kurioje aš atsigaunu po to, kai nualpau gimdykloje“, – rašė „Reddit“ vartotojas Hueybluebelt.

Neseniai internete pradėjo sparčiai plisti dar viena gimdyvės asmenukė, kurioje užfiksuotas momentas, kaip gimdykloje nualpo jos vyras.

Moters asmenukė iš gimdymo /Foto: Instagram

Nors pati mama nuotraukoje šypsosi, akivaizdu, kad jos vyrui emocijų ir vaizdų buvo per daug. Medikai susispietė aplink nualpusį tėtį, kad pažiūrėtų, ar jam viskas gerai. Prie nualpusio tėčio palinko net naujagimis.

Ši nuotrauka pasklido per įvairias platformas, įskaitant „Instagram“ bei „Reddit“.

Socialiniame tinkle „Instagram“ žmonės sveikino šeimą susilaukus kūdikio ir gyrė dėl puikaus kadro.

Nors galbūt ši šeima įamžinti savo kūdikio atėjimą planavo kitaip, žmonės sakė, kad tai vis tiek yra įsimintinas momentas.

Be to, tokia pirmoji šeimos nuotrauka yra labai linksma.

Ekspertai sako, kad jei pajuntate, jog tuojau nualpsite, nedelsiant apie tai kažkam pasakykite ir atsisėskite, įspraudę galvą sau tarp kelių.

Jie taip pat pažymi, kad nenualpti padeda stovėjimas ar sėdėjimas šalia savo partnerės galvos ir žiūrėjimas į jos veidą.

Tikimybę nualpti taip pat sumažina pasiruošimas gimdymo procesui su dula ar kursai apie gimdymą – jūs geriau įsivaizduosite, ko tikėtis, kai į šį pasaulį pradės belstis jūsų kūdikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)