aA
Valentino diena - ta data, kai įvyksta daugiausiai sužadėtuvių, o vedybų planuotojai pradeda pasiruošimą naujam švenčių sezonui. Kasmet keičiasi ne tik vestuvių mados, stilistika ir tendencijos, tad su jomis asmeninių švenčių kūrėjai turi žengti koja kojon. Maistas ant vestuvių stalo - dalykas, be kurio nei viena sutuoktinių pora neįsivaizduoja savo vestuvių, tad jį reikia rinktis ypač atsakingai.
Vestuvių meniu pristatymas
Vestuvių meniu pristatymas
© Organizatoriai

Antradienio vakarą desertų butikas-restoranas „Sugamour“ garsiausiems šalies švenčių planuotojams pristatė naujausias gastronomines tendencijas, rašoma pranešime spaudai.

Renginio nepraleido renginių vedėjas Žygis Stakėnas, marketingo specialistė Rima Olberkytė-Stankus, Renginių organizatoriai Erika Purauskytė ir Saugirdas Vaitulionis bei daugelis kitų garsių šalies švenčių kūrėjų.

Vestuvių ir renginių organizatorė Kristina Kaikarienė yra surengusi daugybę įspūdingų švenčių. Jos paslaugomis naudojosi ne viena įžymybė ir daugybė įtakingų verslininkų. Pasak garsios moters, vestuvių mados nuolat keičiasi ir jei anksčiau daugelis akcentavo dekorą ir šventės vietos pasirinkimą, dabar vis daugiau dėmesio skiriama vestuviniams patiekalams, kurių tendencijos keičiasi nuolat: „Dabar didžiausias dėmesys skiriamas maisto kokybei tiek vizualine prasme, tiek skoniu. Anksčiau visi norėjo daugybės patiekalų, didelių, sočių porcijų, labiau vyravo tradicijos ir mums įprastas maistas. Dabar jo būna mažiau, maisto porcijos tikrai mažėja, bet tuo pačiu išsiplečia įvairovė. Jaunavedžiai stengiasi šventės dalyvius stebinti unikaliais, įmantresniais užkandžiais ar prabangiais desertais. Saldumynai taip pat privalo būti šiuolaikiški, tam skiriamas ypatingas dėmesys. Jie turi būti ne tik skanūs, bet ir derėti prie bendros renginio visumos, o dažnai ir atlikti dekoro funkciją. Mums įprasti tortai jau tampa nebemadingi ir greitai jų gali išvis nebelikti.“

Kaip pasakojo „Sugamour“ tinklo vadovė Žaneta Birbilienė, maistas yra vienas svarbiausių dalykų vestuvėse. Būtent jis labiausiai įtakoja svečių nuotaiką ir šventinį pojūtį. O jaunavedžių lūkesčiai auga kasmet: „Matydami, kaip keičiasi vestuvinio valgiaraščio tendencijos, pristatėme specialiai tokioms šventėms kurtus patiekalus. Dabar daugelis atsižvelgia į savo mitybą ir nepakanka, kad patiekalas ar desertas savo dėmesį užsitarnautų vien skoniu. Yra žmonių, kurie iš savo mitybos raciono išeliminavę gliuteną, cukrų, yra veganai ar net žaliavalgiai. Į tai reikia kreipti didžiulį dėmesį, o šiuolaikinės technologijos, virtuvės šefai ir švenčių profesionalai sugeba rasti aukso viduriuką, kas jaunavedžiams leis atsipalaiduoti ir nesijaudinti dėl papildomų rūpesčių. Keičiasi ir desertų mados, dabar jie turi būti pagaminti tik iš natūralių produktų, o kuriant desertus – tai vienas didžiausių iššūkių. Mūsų restorano konditeris Justas Mingėla išbandė daugybę įvairiausių technologijų, kol galiausiai mums pavyko rasti formulę, kuri leidžia desertus paversti unikaliais ir vertais tapti vestuvių hitu.“

Sparčiai populiarėjantis vedybų organizatorius ir lgvestuves.lt įkūrėjas Liutauras Galinis pritaria, kad tradiciniai vestuviniai tortai šventėse tampa vis retesnis reiškinys: „Kokybė visada yra pagrindinis rodiklis, tad jis ir yra pats svarbiausias. Aš esu organizavęs pačias įvairiausias vestuves skirtingomis tematikomis, norais ir biudžetais. Bet profesionalo užduotis – visur rasti geriausią sprendimą kiekvienai situacijai ir įgyvendinti net ir pačias netikėčiausias jaunavedžių svajones. Štai kartą jaunavedžiai norėjo patiekti savo svečiams cepelinus. Kad ir kaip mes juos mėgtume, jie ne visuomet dera prie bendros šventės atmosferos, galų gale – estetikos. Bet neišsprendžiamų dalykų – nėra. Sugalvojome unikaliai pateikti itin mažus cepelinukus su šlakeliu grietinės ir tai buvo tarsi karšti vieno kąsnio užkandžiai. Svečiai negalėjo patikėti! Kalbant apie desertus – retai, kur išvysime saldainių vazas, margaspalvius keksiukus ir vaisių kalną. Viskas turi atrodyti estetiškai ir stilingai, juk ši šventė – viena svarbiausių gyvenime. Ir, kadangi, vestuvinis tortas išlieka svarbiu vedybų šventės simboliu, aš stengiuosi, kad jaunavedžiai neprarastų to unikalaus momento pjaunant tortą. Dabar galime sukurti tokius tortus, kurie atrodys įspūdingai ir kartu bus sukurti iš dešimčių atskirų dalių. Tarkime, torto viršūnė bus iš atskiro sluoksnio, o piramidės apačia sukurta iš daugybės atskirų to pačio skonio ir stilistikos pyragaičių.“

Švenčių planuotoja Karolina Meginytė vestuvių versle jau aštuoniolika metų. Pasak jos, iššūkių darbe tikrai netrūksta, o tam, kad kaskart nustebintum jaunavedžius tenka ne tik sekti pasaulinėmis madomis, bet ir pasitelkti visą įmanomą kūrybą: „Jeigu mūsų klientas nori, kad jo vestuvinis tortas būtų aštuonių aukštų – mes tai įgyvendinsime. Visi žmonės turi skirtingus norus ir lūkesčius – vieni seka tradicijomis, kiti nori puošti maistą ir auksu. Dažnai būna tokių norų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo neįgyvendinami, tačiau šis darbas tuo ir įdomus, kad norisi sukurti pačią gražiausią šventę. Visgi, dabar galime pastebėti, kad jeigu akcentuojame maistą – svarbu, kad jis būtų gražus išoriškai, o jo skoniai būtų kuo įvairesni. Mes visi sekame įvairiausios mitybos principais. Vieni yra veganai, kiti žaliavalgiai, treti neįsivaizduoja savęs be mėsos. Tad čia reikia išmonės, kaip viską suderinti. Aš visuomet būsimiems jaunavedžiams rekomenduoju išbandyti degustacijas, viską paragauti dar prieš šventę, kad vėliau ir skonius galima būtų atsiminti, ir būti tikriems, kad šventėje bus toks maistas ir vestuvinis tortas apie kokį jie ir svajojo.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Vyras daro viską, kad atrodytų kaip iš kitos planetos: tai privertė jį ryžtis itin skausmingai procedūrai

Unikalios išvaizdos Marcelo B-Boy De Souza Ribeiro prabilo apie savo naujausią transformaciją –...

Zuokė: kampanijos metu įsimylėjau Artūrą iš naujo (7)

Artūrui Zuokui pripažinus pralaimėjimą ir pasveikinus V. Benkunską, A. Zuoko žmona Augusta...

19-metis milijonus įtikino, kad susitikinėja su 76-erių moterimi ir net jog ji laukiasi: kad tai jo močiutė, išaiškėjo po metų (1)

Ar viskas, ką matote socialiniuose tinkluose, – tikra? Tikrai ne. Štai „Dailymail“ rašo apie...

Priklausoma nuo plastinių operacijų moteris nežada sustoti: po chirurgo skalpeliu gulasi dėl vienos itin jautrios priežasties (2)

Nuo plastinės chirurgijos priklausoma moteris, kosmetinėms procedūroms išleidusi 175 tūkst....

Po daugybės metų prabilo apie praeityje išgarsėjusio „mažojo Heraklio“ griežtą auklėjimą: tikina, kad jo niekas nevertė

Vos 8 metų amžiaus Ričardas Sandrakas jau buvo tituluojamas stipriausiu berniuku pasaulyje, o jo...

Top naujienos

Bartoševičiaus byloje – netikėti nauji duomenys: žinojo anksčiau nei Seimo vadovė trečiadienį apklausė policijoje (26)

Nors kilus vadinamajam pedofilijos skandalui dabar jau buvęs Seimo narys Kristijonas Bartoševičius...

Analitikai – apie Xi Jinpingo ir Putino susitikimą: Kremliaus vadovas patyrė nesėkmę (6)

Antroji Kinijos prezidento Xi Jinpingo aukščiausiojo lygio vizito Rusijoje diena nerodė, kad...

Skandalo sūkuryje atsidūrusi viceministro žmona Belickaitė: situacija yra kitokia nei tikėjausi (1)

Valstybės valdomuose Lietuvos geležinkeliuose aukštas pareigas užėmusi ekonomikos ir inovacijų...

Karas Ukrainoje. Lavrovas grasina rimta karo eskalacija ciniška Rusijos ataka: smogta gyvenamajam pastatui, skaičiuojamos aukos

Per Rusijos smūgį gyvenamajam pastatui Pietų Ukrainos Zaporižios mieste žuvo vienas ir buvo...

Slaptame sandėlyje – neįtikėtina operacija: iš nelegalaus fabrikėlio krovėsi milijoninį turtą (3)

Muitininkai antradienį Klaipėdos ir Kretingos rajonuose aptiko nelegalų tabako fabriką ir...

M360 Premium

Sukūrė modelį, kaip išmatuoti darbdavio identiteto brandą: svarbūs 4 kriterijai

Įmonės įnirtingai dirba su darbdavio įvaizdžiu, tačiau tikslų pasiekti ne visada pavyksta....

Navicko patarėjo pasiūlymas gauti „afigieną“ darbą virto skandalu: STT pavesta priimti sprendimą

Delfi iššifravus ir paskelbus garso įrašą, kuriame girdėti, kaip žemės ūkio ministro...

Ištraukta dar viena korta: Danielės atleidimas iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų (7)

Siūloma atleisti Morganą Danielę iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės...

Gydytojai rekomenduoja pasiruošti laiko sukimui: vardija rizikas (7)

Jau šį savaitgalį laikrodžių rodykles suksime viena valanda į priekį. Taip Lietuvoje įsigalios...

Baltarusę Azarenką stebina atmosfera rūbinėse ir neapykanta jai: nieko nepadariau (2)

Antroji pasaulio raketė, baltarusė Aryna Sabalenka tvirtina, jog teniso kortų rūbinėse susidūrė...