aA
Gyva muzika ir nuostabi Vilniaus panorama atsivers visiems, norintiems vasaros sezono pradžią pažymėti reikšmingai ir pavarieniauti arčiau dangaus. RestoranasDinner in the Sky” birželio 16-21 dienomis grįžta į sostinę ir įsikurs Rotušės aikštėje.
"Dinner in the Sky"
"Dinner in the Sky"
© DELFI / Tomas Vinickas

Talentingieji ir charizmatiškieji virtuvės meistrai Matti Jamsen iš Suomijos ir Deivydas PraspaliauskasLietuvos yra pasiruošę pateikti pačius gardžiausius ir gurmaniškiausius savo šedevrus.

Šefas Matti Jamsen yra dirbęs skirtinguose geriausiuose restoranuose Suomijoje ir už jos ribų. 2009-aisiais, dirbdamas Berlyno restorane Die Quadriga, suomis buvo apdovanotas prestižine Michelin žvaigžde kaip šefo padėjėjas. Virėjas taip pat yra Food and Fun festivalio nugalėtojas 2011-aisiais. Pernai metais Matti Jamsen vadovavo žymiajam G. W. Sundmans, kuris yra pripažintas vienu aukščiausios klasės restoranų visoje Skandinavijoje. Be minėtų pasiekimų, 2005-aisiais virėjas laimėjo Suomijos metų šefo apdovanojimą, o 2011-aisiais užėmė penktąją vietą populiariausiame virėjų konkurse pasaulyje Bocuse d’Or.

Kitas maisto guru, kuris yra pasiruošęs nustebinti ir pradžiuginti visus „Dinner in the Sky” lankytojus, yra Deivydas Praspaliauskas. Išrinktas geriausiu Lietuvos virėju, dviejų restoranų savininkas bei šefas – Deivydas, sulaukęs pripažinimo ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje. Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose pelnė bronzos medalį. Daug metų užsienio restoranuose patirties sėmęsis vaikinas iš Užpalių, karjerą pradėjęs kaip padavėjas, šiandien yra vienas žinomiausių bei gerbiamiausių virtuvės virtuozų Lietuvoje.

Kaip Pasaulis nestovi vietoje, lygiai taip pat ir Dinner in the Sky nuolat stengiasi tobulėti ir pagerinti vakarienės danguje potyrius. Šiemet, norint svečiams pasiūlyti dar labiau viliojantį renginį, buvo nuspręsta sujungti dvi skirtingas meno rūšis - virtuvės ir muzikos - į vieną unikalų darinį. Dinner in the Sky tikslas - kiekvieną kąsnį pagardinti idealiu muzikos žiupsneliu ir taip sukurti unikalią skonių ir garsų kelionę. Kiekvienas muzikos garsas bus specialiai parinktas didžėjaus ir gitaristo, kurie taip pat gros 50 metrų aukštyje.

Kartu su restorano lankytojais viršun kils ir jaunasis, bet daug kam jau pažįstamas Lietuvos pramogų pasaulio atstovas Marius Lucka.

„Esu tikras melomanas, muzika mano gyvenime užima didelę dalį. Organizuoju gražių, talentingų ir gabių žmonių susirinkimus, kurie vadinasi „Pudra“. Ilgą laiką nuo pat atsidarymo dirbau viename sėkmingiausių Kauno naktinių barų, organizuodavau ten vakarus. Po to išvažiavau keliauti. Apkeliavau visą pietryčių Aziją. Dabar gyvenu Vilniuje, rašau knygą.”

Marius kartu su talentingaisiais virtuvės šefais 50 metrų aukštyje svečiams pasiūlys tikrą skonių karuselę: kievieną unikalaus patiekalo skonį, didžėjus pagardins subtiliais muzikiniais ritmais, kurie vakarienės danguje patirtį pavers dar labiau nepamirštama pramoga.

Dar vienas muzikantas, kuris džiugins vakarieniautojus danguje, yra Kęstutis Bobina: „Esu atlikėjas iš Kauno. Na, ne tikras kaunietis, atvykau čia prieš 7 metus, kaip ir dauguma - studijuoti, bet nuo pirmų studijų metų pradėjau koncertuoti įvairiuose universitetų organizuojamuose gitarų vakaruose. Vėliau miesto barai, šventės, privatūs vakarėliai. Mano išskirtinis bruožas – savitas stilius, kurį lemia dainų pasirinkimas. Mane įkvėpia tokie atlikėjai, kaip John Mayer, Steve Wonder, Ed Sheeran, Michael Buble, Amos Lee, Mark Lowndes ir kiti. Tad mano repertuaras be jų kūrybos neapsieina. Dainuojamoji poezija man taip pat nesvetima. Todėl, manau, atrasite mano muzikoje kažką artimo sau. Iki susitikimo Dinner in the Sky!”

Kęstučio išskirtinis vokalas ir gitaros skambesys neabejotinai sukurs jaukią atmosferą, bevakarieniaujant danguje, bei melodingai papasakos apie Jūsų ragaujamus patiekalus.

„Dinner in the Sky” lankytojai turės galimybę pasirinkti iš kelių skirtingų meniu: pusryčiai, pietūs, vakarienė, ar kokteiliai danguje – tinkamą variantą ras kiekvienas, priklausomai nuo to, kiek laiko norės mėgautis šia unikalia pramoga. Kartu su restorano svečiais bei muzikantais birželio 16-21 dienomis į 50 metrų aukštį kils ir virtuvės šefai, kurie maloniai bendraus ir išsamiai papasakos apie savo kulinarinius šedevrus.

„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Ši neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Viskonsine šeima gelbėjo galvą į plastiko talpą įkišusį lokį (3)

Marsh-Millerio ežere Viskinsone pažvejoti nusprendusi šeima birželio 27 dieną pastebėjo...

Sunkūs laikai garsiajam „Cirque du Soleil“: prašo apsaugos nuo bankroto, atleido beveik 3 500 darbuotojų (3)

Cirkas „Cirque du Soleil“ paprašė apsaugos nuo bankroto ir atleido tūkstančius darbuotojų,...

Mėnesį „Playboy“ zuikyte apsimetinėjusi gražuolė išklojo Hefnerio imperijos paslaptis: šypsenos slėpė baime paremtą sistemą prieš patenkant - keisti mokymai ir ginekologės apžiūra (32)

Glorios Steinem vardas tapo feminizmo sinonimu. Ji yra politinė aktyvistė, padėjo sukurti žurnalus...

„Vasaros terasa“ atšventė 15-ąjį gimtadienį

15-ąjį sezoną atšventė viena pirmųjų renginių terasų Vilniuje – Mokytojų namų kieme...

Akrobatas iš Šveicarijos virš kalnų pagerino tris pasaulio rekordus

Akrobatas iš Šveicarijos Freddy Nockas užrištomis akimis 3000 metrų aukštyje važiavo...

Top naujienos

Egzotišku kraštu susižavėjusios lietuvių poros atostogas apkartino kelionė namo: už tokią „staigmeną“ gali padėkoti tautiečiams

Jau skrendant iš Kolumbijos namo, Barankilo oro uoste, pareigūnai sulaikė mūsų pasus ilgiau nei...

Palangos svečiai nesikuklino pozuoti ir parodė šių metų paplūdimio madas (80)

Nors dangus – cepelino spalvos ir saulė Palangą pirmadienį nutvieskė vos retsykiais,...

Ruošiasi leisti šeimos gydytojams nedirbti savaitgaliais ir švenčių dienomis: ligoninės įspėja – bus blogai (54)

Seime svarstoma iniciatyva nuimti teisinę prievolę šeimos gydytojo paslaugoms būti prieinamoms...

Garsios Kauno medikų šeimos tragedija: į laisvę išėjusį sūnų vėl klampina itin sunkūs kaltinimai (101)

Kauno apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje kvaišalų prekyba itin stambiu...

Paskui Jasikevičių į Barseloną išvyksta ir Maskoliūnas bei Masiulis (176)

Kauno „Žalgirio“ klubui atsisveikinus su vyriausiuoju komandos treneriu Šarūnu Jasikevičiumi,...

Per karantiną gavo 1000 eurų priedą: oro uostų darbuotojai įvertinti už rekordinius metus (33)

Gegužę bruto atlyginimų vidurkis „Lietuvos oro uostuose“ siekė 2759 eurus ir buvo beveik 1...

Alfas vienas gamtoje. Moliūgų sėklų pestas, karšto rūkymo skumbrė ir skaniausias padažas prie dešrelių

Kas nemėgsta rūkytos skumbrės? Turbūt vargiai rastume tokį žmogų. Tad šiandien Alfas parodys,...

Prasmingą datą pasirinkę Laura ir Šarūnas Mazalai susituokė bažnyčioje: jausmas širdy tikrai kitoks (1)

Lygiai prieš penkerius metus oficialiai vyru ir žmona tapę Laura (30) ir Šarūnas Mazalai (32)...

„Žalgirio“ kandidatų sąrašas trumpėja: Kemzūra pasirinko dirbti Turkijoje (72)

Šarūnui Jasikevičiui išvykus į Barseloną su Kauno „Žalgiriu“ sietas Kęstutis Kemzūra...

Trys žingsniai, kurie padės paaugliui pasirinkti tinkamą profesiją

„Jeigu būdama paauglė būčiau panaudojusi tuos būdus, kuriais dabar jau dalinuosi su kitais -...

|Maža didelių žinių kaina