Keistas ryšys buvo pastebėtas šį savaitgalį, kai prodiuseriai, norėdami atiduoti pagarbą kovo 14 dieną mirusiam S. Hawkingui, parodė 1999 metų „Simpsonų“ seriją „They Saved Lisa`s Brain“, kurioje pasirodo ir velionis mokslininkas.

Vienoje scenoje S. Hawkingas, kuriam dar jaunystėje buvo diagnozuota amiotrofinė lateralinė sklerozė (ALS), atlieka repo kūrinį „A Brief History Of Rhyme“, kurio pavadinimas yra užuomina į garsiąją jo knygą.

Šioje serijoje muzikos plokštelės yra pritvirtintos prie jo vežimėlio, o animacinis S. Hawkingo personažas yra užsidėjęs aukso grandinę su pakabuku, vaizduojančiu A. Einsteino išgarsintą formulę E = mc2.

„Žinote? - sekmadienio vakarą rašė vienas gerbėjas socialiniame tinkle „Twitter“. – Simpsonai tai padarė dar kartą!“

„Jei pažįstate formulę „Emc^2“ ... žinote, kad ji priklauso A. Einsteinui, kuris gimė kovo 14 dieną. Tačiau ši diena taip pat yra profesoriaus S. Hawkingo mirties diena... Simpsonai vėl atspėjo!“.

Stephenas Hawkingas seriale "Simpsonai"

Ši formulė buvo tiesioginė nuoroda į A. Einsteiną, kuris laikomas šiuolaikinio mokslo pradininku.

S. Hawkingo duoklė A. Einsteinui žiūrovų iš pradžių nenustebino, nes jis dažnai buvo laikomas šiuolaikinio mokslo tėvu.

2018 metų kovo 14 dieną, kai mirė S. Hawkingas, suėjo 139 metai nuo A. Einsteino gimimo. Pats A. Eisnteinas mirė 1955 metais, sulaukęs 76 metų.

Tokia šių mokslininkų gimimo ir mirties sąsaja puikiai atspindi paties S. Hawkingo tikėjimą, kad laikas yra reliatyvus.

Su S. Hawkingo mirties data siejama ir daugiau baugių sutapimų.

Mokslininkas mirė trečio mėnesio 14 dieną (3/14), o 3,14 yra pirmieji trys pamatinės matematinės konstantos pi skaičiai. Maža to, šią dieną suėjo lygiai 300 metų nuo Galileo Galilei mirties.

Gerbėjus itin sujaudino tai, kad serija su S. Hawkingu Jungtinėse Valstijose jo atminimui buvo parodyta sekmadienio vakarą.

Šioje serijoje S. Hawkingas su specialiu neįgaliojo vežimėliu, turinčiu įtraukiamą sraigtasparnio sraigtą, išgelbsti Lizą nuo valdžios ištroškusio „Mensa“ padalinio Springfilde.

„Simpsonai“ taip pat išpranašavo Arabų pavasarį, Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) skandalą, Graikijos ekonominę krizę ir Higso bozono atradimą.

Šiame seriale taip pat buvo parodyta tigro ataka prieš iliuzionistus Siegfriedą bei Roy ir Lady Gagos pasirodymas per amerikietiško futbolo finalą „Super Bowl“ – visa tai seriale nutiko gerokai anksčiau, negu realiame gyvenime.

Tačiau viena garsiausių šio serialo pranašysčių yra susijusi su D. Trumpu: „Simpsonai“ tiksliai numatė, kad tuometinė televizijos žvaigždė D. Trumpas taps JAV prezidentu.

Stephenas Hawkingas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)