Pirmasis, popandeminis „Comic Con Baltics 2022 “ konventas vyks gegužės 20-22 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“, rašoma pranešime spaudai. Jis organizuojamas kartu su žaidimų kūrybos ir kultūros renginiu „GameON“, kurio programos dalį kuruoja LŽKA. Žaidimų kūrėjams kartu su partneriais studija „Nordcurrent“ organizuojama dviejų dienų konferencija bei mokymai, kuriuos šalies kūrėjams praves Vakarų ekspertai. Žaidimų gerbėjai ir entuziastai taip pat galės sutikti savo pamėgtų žaidimų kūrėjus, išgirsti įdomių pranešimų apie žaidimų industriją bei jos iššūkius ar aplankyti „Unity“ stendą ir išmėginti per dešimtį Lietuvoje sukurtų žaidimų.

„Po pertraukos grįžęs „Comic Con Baltics“ neišvengiamai taps didžiausiu ir svarbiausiu modernios kultūros įvykių regione, tad mes nepaprastai džiaugiamės galėdami būti jo dalimi“, – sako vienas „GameON“ programos kuratorių Ričardas Jaščemskas. „Renginio metu organizuojame konferenciją savo bendruomenei, bet į ją kviečiame visus žaidimų entuziastus! Formuodami konferencijos programą atsižvelgėme į renginio masiškumą ir pasistengėme įtraukti pranešimų, kurie bus aktualūs ir įdomūs plačiai auditorijai, taip pat atsivežame kūrėjų, dirbusių su ypač įžymiais žaidimais, tokiais kaip „Battlefield“, „Persona“ ar „This War of Mine“. Galiausiai, bus pranešimų ir tiems, kurie dar tik svajoja patekti į žaidimų kūrimo industriją“, – reziumuoja Ričardas.

Žaidimų konferencija ne tik kūrėjams

Šių metų renginio devizas „Čia susitinka herojai“, tad LŽKA siekė, kad konferencijos temų bei pranešėjų įvairovė leistų kiekvienam atvykusiam sutikti bent vieną savo herojų. Su populiariomis žaidimų („Battlefield“, „Persona“) serijomis dirbęs Fawzi Mesmar savo pranešime tyrinės idėjas, originalumą ir kūrybinį procesą.

Patyrusi žurnalistė bei BAFTA apdovanojimą pelniusios studijos „The Chinese Room“ rinkodaros vadovė Marijam Didžgalvytė kalbės apie rimtuosius žaidimus bei jų svarbą supriešinimo epochoje. Savo kalboje ji mėgins atskleisti empatijos ir solidarumo svarbą žaidimuose.

Lietuva taip pat ima garsėti kaip solo kūrėjų kraštas (kai visą žaidimą sukuria vienas žmogus), tad renginio programoje bus ir tokį kūrybinį braižą pasirinkęs svečias iš JAV Max Mraz. Jis jau sukūrė du žaidimus, naujausią „Ocean’s Heart“ į pasaulinę prekybą išleido lietuviškas leidėjas „Nordcurrent“.

Vertinant šių dienų geopolitinius įvykius, žaidimų industrija taip pat tapo aktyvia Ukrainos žmonių rėmėja. Daugybė žaidimų kūrėjų nedelsiant nutraukė veiklą Rusijoje, aukojo bei organizavo labdaringas iniciatyvas. Ypač aktyvūs buvo ir lenkai „11 bit studios“, pasaulyje išgarsėję kaip rimtų žaidimų apie karą kūrėjai. Šioje studijoje sukurtas žaidimas „This War of Mine“ tyrinėja civilių, įstrigusių apgultame mieste, gyvenimo realijas. Žaidimas pelnė aibę kritikų apdovanojimų, reguliariai renka labdarą nuo įvairiausių konfliktų nukentėjusiems žmonėms bei yra įtrauktas į moksleiviams rekomenduojamos literatūros sąrašą Lenkijoje. Apie tai kaip žaidime buvo sukurta dramatiškų ir sunkių pasirinkimų sistema, „GameON“ klausytojams pasakos 11 bit programuotojas Aleksander Kauch.

Ateikite pažaisti!

Šiemet renginio lankytojai kviečiami užsukti ir į nacionalinę žaidimų zoną. Jungtiniame LŽKA ir „Unity“ stende bus galima išmėginti per dešimtį Lietuvoje sukurtų žaidimų. Pasirinkimas kuo plačiausias, nuo visiškai naujų ar dar net neišleistų darbų, iki pasirodžiusių seniau ir jau spėjusių pelnyti pasaulinį pripažinimą, bei tų, kurie yra ypatingi savo žaismu, idėjomis ar menine stilistika.

Šiame stende bus galima pažaisti ir ką tik žaidėjų bendruomenę sujaudinusį „Tag of Joy“ darbą „Crowns and Pawns“. Siaubo gerbėjų lauks minimalistinio stiliaus virtuozas Dmitrijus Babičius bei jo naujas eksperimentas su visų pamilta „gyvatėle“. Tik šį kartą toji gyvatėlė bus su siaubo elementais ir polinkiu į filosofiją! Stende glausis ir benamių peštynių simuliatorius „Garbage“, taip pat „LT Game Awards“ laureatai „Time Loader“, „Inmost“ ir „Human Fall Flat“! Abejingų nepaliks ir „Antipaint“ – ypač dinamiška šaudyklė, kurioje kas kartą įveikę lygį sukuriate ir unikalų meno kūrinį!


Apie „Comic Con Baltics“

„Comic Con Baltics“ – unikalus populiariosios kultūros renginys, po vienu stogu apjungiantis Holivudo aktorius, filmų, meno, komiksų, beprotiškų kostiumų kūrėjus, foto erdves iš kino studijų, naujausius kompiuterinius žaidimus ir technologijas.

Apie LŽKA

Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA) – tai organizacija, vienijanti visų sričių žaidimų kūrėjus profesionalus bei mėgėjus. LŽKA veiklos tikslai yra vienyti Lietuvos žaidimų kūrėjus, skatinti jų tarpusavio bendradarbiavimą, atstovauti žaidimų kūrėjų interesams. Taip pat propaguoti žaidimų kūrimą Lietuvoje, skatinti profesinį tobulėjimą ir padėti kūrėjams to siekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją