„Standartus laužyti man teko ne sykį, visų pirma, tai mano išvykimas į Norvegiją, kai du iš trijų tuometinių vaikų buvo paaugliai, o mažiausiam buvo 10 metų. Žinoma, tuomet man labai padėjo tėvai, mano buvęs vyras, bet aš priėmiau iššūkį išvykti ir į gyvenimą pažiūrėti kitaip.

Mano antroji santuoka – vėlgi iššūkis aplinkai ir man pačiai, nes vyras jaunesnis, ir aišku, mano ketvirtasis vaikas, gimęs kai man buvo 48-eri. Manau, kad daug tų standartų esu sulaužiusi...“, – Lnk gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo 50-metė slaugytoja Jurga Valery.

Dar vieno vaiko atsiradimas šeimoje atrodo lyg ir nieko neįprasto, jei ne Jurgos amžius. Ketvirtą kartą mama Jurga tapo 48-erių, tuomet, kai dauguma tokio amžiaus lietuvių moterų apie motinystę nė pasvajoti nedrįsta ir kur kas dažniau ima laukti anūkų bei pensijos.

„Tai ne vėlyva, o brandi motinystė..“, – paaiškino Jurga.

Tarp pirmojo ir ketvirtojo Jurgos vaiko – net 26-erių metų skirtumas. Vyresnioji dukra, pasak Jurgos, labai laukė sesutės, o sūnūs didžiavosi jos sprendimu. Susilaukti vaikelio brandžiame amžiuje Jurgos nesustabdė moksliniai tyrimai įspėjantys apie galimą riziką.

Kardinalūs gyvenimo pokyčiai Jurgos gyvenime prasidėjo nuo emigracijos. Į Norvegiją slaugytoja Lietuvoje dirbusi moteris išvyko per patį ekonominės krizės įkarštį, 2009-aisiais, kai Lietuvoje jos atlyginimas už atsakingą, daug jėgų reikalaujanti darbą buvo apverktinas.

Nors tuometinis jos vyras šeimos išlaikymui uždirbdavo pakankamai, tačiau Jurgai buvo svarbi finansinė nepriklausomybė, be to, santuoka buvo jau ant griūties ribos. Tuo metu palikusi tris vaikus vyro ir tėvų priežiūrai, Jurga išvažiavo ieškoti laimės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją