Tiesa, nors 40-ies metų amžiaus D. Žukova kategoriškai smerkia Rusijos agresiją, visgi ji susilaiko nuo pasisakymų apie savo buvusį vyrą milijardierių Romaną Abramovičių, su kuriuo susilaukė dviejų vaikų, skelbia nypost.com.

Metropoliteno meno muziejaus, kultūros centro „The Shed“ ir Los Andželo apygardos muziejaus direktorių valdyboms priklausanti moteris atsisakė pakomentuoti pasirodžiusią informaciją, kad R. Abramovičius gali atlikti derybų tarpininko vaidmenį konfliktui užbaigti.

„Aš gimiau Rusijoje, tačiau griežtai smerkiu karo veiksmus ir solidarizuojuosi su Ukraina bei milijonais rusų, kurių požiūris sutampa su manuoju“, – trečiadienį, kovo 23 d., sakė ji. Tokį patį pareiškimą ji padarė vos prasidėjus karui Ukrainoje.


2016 m. D. Žukova ir Anglijos futbolo klubo „Chelsea“ savininkas R. Abramovičius nusprendė pasukti skirtingais keliais. Skyrybų procesas buvo užbaigtas 2019-aisiais. 2018 m. rugsėjo mėnesį oligarchas savo buvusiai žmonai atidavė nekilnojamojo turto Niujorke už 92,3 mln. JAV dolerių (apie 84 mln. eurų), įskaitant tris sublokuotus namus Aukštutiniame Istsaide, kurie bus sujungti į vieną didelį namą.

„Visas perduotas turtas atitinka skyrybų proceso metu sudarytus susitarimus, – nurodė D. Žukovos atstovas spaudai. – Vėliau Daša laimingai ištekėjo antrą kartą.“

2020 m. D. Žukova sumainė žiedus su Graikijos laivybos magnato Stavroso Niarchoso sūnumi. Tarp svečių buvo ir Jungtinės Karalystės (JK) princesė Beatrice, „CBS News“ vedėja Gayle King bei prekeivis meno dirbiniais Vito Schnabelis.

Įdomu tai, kad buvę sutuoktiniai išliko verslo partneriais, jiems priklauso 2008 m. Maskvoje įkurtas šiuolaikinio meno muziejus „Garažas“. Muziejaus interneto svetainėje D. Žukova ir R. Abramovičius nurodomi kaip vieni iš valdytojų.


Manoma, kad svetainėje esantis pranešimas, jog „Garažas“ neveiks tol, kol tęsis Rusijos invazija į Ukrainą, atsirado D. Žukovos iniciatyva. Jame teigiama: „Negalime remti iliuzijos, kad viskas normalu, kai vyksta tokie dalykai.“

Ramesniais laikais D. Žukova ir R. Abramovičius buvo bene didžiausi šiuolaikinio meno kolekcionieriai. 2008 m. oligarchas „Sotheby’s“ aukcione nepagailėjo daugiau nei 75 mln. eurų už Francis Bacono triptiką. Taip pat garsioji pora rengdavo prašmatnius vakarėlius Londone, Niujorke ir Karibų jūroje esančioje Šv. Bartolomėjaus saloje, kur stovi R. Abramovičiui priklausantis didžiulis namas. Į salą turtuolis atplaukdavo savo 600 mln. eurų vertės jachta „Eclipse“.

Legendiniai Naujųjų metų vakarėliai atsieidavo milijonus, juose dainavo tokios žvaigždės kaip Prince, „Black Eyed Peas“ ir kt., o tarp svečių buvo galima išvysti Kanye Westą, Orlando Bloomą, Demi Moore, ir Beyonce. Beje, D. Žukova artimomis draugėmis laiko Oprah Winfrey, Karlie Kloss ir Gwyneth Paltrow.


„Ji – žavinga. Visi nuolatos stengdavosi jai įsiteikti, kad būtų pakviesti į vakarėlius“, – teigė viena iš vakarėlių dalyvių. – Jis [R. Abramovičius] visada laikydavosi nuošaliai ir nekalbėdavo, apsimesdavo, jog nemoka anglų kalbos. Niekas per daug nenustebo, kai jiedu išsiskyrė.“

D. Žukova gimė 1981 m. birželio 8 d. Maskvoje. Ji yra vienintelis molekulinės biologijos mokslininkės Jelenos ir verslininko Aleksandro Žukovo vaikas. XX a. devintajame dešimtmetyje jis Rusijoje pradėjo prekiauti asmeniniais kompiuteriais, tačiau didžiausius turtus susikrovė iš naftos verslo Ukrainoje. D. Žukovos tėvai išsiskyrė, kai jai buvo treji. Po šešerių metų, 1991-aisiais, ji su mama persikėlė į Hjustoną, kur Jelena gavo darbą Bayloro medicinos koledže.

Anot D. Žukovos atstovo spaudai, skyrybos su R. Abramovičiumi buvo taikios, tačiau priežasties jis nenurodė. „Nesunku suprasti, kodėl jie išsiskyrė, – pareiškė viena iš vakarėlių dalyvių. – Juk oligarchų gyvenimas – visiškai kitoks, jie neturi laiko būti normaliais sutuoktiniais ar tėvais. Jie visada ieško naujos veiklos.“

Poros vaikai – 12-os metų amžiaus Aaronas Alexanderis ir aštuonerių metų amžiaus Leah Lou – lanko privačią mokyklą Manhatane. D. Žukova susilaukė vaiko ir su naujuoju vyru – Philipas Stavrosas Niarchosas gimė praėjusiais metais ir buvo pavadintas sutuoktinio tėčio garbei.

D. Žukovos ir S. Niarchoso bendras turtas vertinamas daugiau nei 180 mln. eurų, o Niarchosų šeimos turtai viršija 10 mlrd. eurų.

Reguliariai socialiniuose tinkluose žinutes ir nuotraukas skelbusi D. Žukova nustojo dalintis kerinčiomis asmenukėmis dar net neprasidėjus karui – galbūt iš anksto tikėjosi sulaukti nemalonių komentarų, kokių atsirado, pavyzdžiui, po instagrame paviešinta nuotrauka, kurioje ji įsiamžino Sankt Morice vilkėdama kailinius. „Liepk Romanui sustabdyti Putiną“, – parašė vienas naudotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją