"Enzimai (fermentai) padeda ne tik virškinti, bet ir valyti organizmą. Geriausias enzimų šaltinis - švieži vaisiai ir daržovės, žalieji kokteiliai. Enzimai padeda virškinti maistą. Deja, šiais laikais daugelis maisto produktų yra perdirbti, rafinuoti, kaitinti aukštoje temperatūroje. Toks maistas tampa negyvas, jame nėra gyvybės- enzimų", - sako Gražina ir toliau dalijasi žiniomis.

Ar žinote?

Įvairių alergijų priežastis gali būti padidėjęs organizmo rūgštingumas. Sąnarių skausmas juntamas, kai rūgštys pakeičia sąnarinį tepalą ir dėl nepakankamos mitybos sąnarių kremzlės nusidėvi. Įvairias kvėpavimo takų ligas taip pat dažnai paskatina rūgštys. Jų pertekliaus kamuojami asmenys skundžiasi galvos skausmais, bloga nuotaika, energijos trūkumu, nerviniu išsekimu, jautrumu, taip pat nevaldomomis emocijomis, gyvenimo džiaugsmo praradimu, apatija, nuovargiu, atsirūgimu rūgštimi, vidurių užkietėjimu. Juos dažnai vargina nuolatinė sloga, ašarojančios akys, odos egzemos, skrandžio ir kitų vidaus organų negalavimai.

Tai vadinamosios civilizacijos ligos. O kokia visa to priežastis? Per mažai judame, valgome per daug ir per sočiai, gausus gyvūninės kilmės baltymų maistas rūgština organizmą, dažnas nevengia alkoholio, be saiko geria kavą, rūko ir patiria daug streso.

Ką galime pakeisti?

Pradėkite nuo žaliųjų kokteilių rytais. Tai padės organizmui pailsėti ir natūraliai apsivalyti – detoksikuotis. Daigai, vaisiai, žalėsiai, daržovės, ypatingi produktai, fermentuotas maistas padeda greičiau atkurti šarmų ir rūgščių pusiausvyrą. Štai kodėl žmonės, įtraukdami į savo mitybos racioną daugiau gyvo maisto, tampa gyvybingi, linksmesni, atranda gyvenimo džiaugsmą, norą judėti, sportuoti.

Žaliųjų kokteilių jėga

Žalieji kokteiliai yra puikus maistas dėl daugybės biologiškai veiklių medžiagų, be kurių tiesiog neįmanoma būti sveikiems. Tačiau mūsų organizmas nepratęs gauti šviežių žolių ir lapų. Taigi žalieji kokteiliai po truputį mus pratina prie žalumynų – organizmas gauna įvairiausių naudingų medžiagų iš augalų, kurių niekada tiek nesukramtytų ir juolab nesuvirškintų.

Žalieji kokteiliai labai lengvai virškinami. Plakant žalių lapų ir vaisių ląstelės yra puikiai suskaidomos, dėl to organizmas gali lengviau įsisavinti maisto medžiagas. Pasak žaliųjų kokteilių kūrėjos ir išradėjos Viktorijos Butenko (Victoria Boutenko), maisto medžiagos iš tokių kokteilių pradedamos virškinti jau burnoje, o žarnyne jos tarsi kempinės atlieka valymo funkciją. Žarnynas tampa švaresnis ir atkuriama tinkama mikroflora, taigi kartu stiprėja imunitetas.

Žaliuosiuose kokteiliuose gausu chlorofilo. Natūraliosios medicinos atstovai pastebėjo, kad chlorofilo molekulė yra labai panaši į žmogaus kraujo hemoglobino molekulę. Taigi organizmas šią medžiagą labai gerai ir lengvai įsisavina.