Kaip rašo metro.co.uk, S. Welgemoed ištiko šokas, kai ji pamatė galutinį reklamos, skirtos sveikatos klubui, variantą, kuriame klausos aparato nesimatė.

„Buvau nemaloniai nustebinta, jaučiausi, lyg man ant galvos kas būtų išpylęs kibirą vandens. Negalėjau patikėti tuo, ką matau, kai sesuo mane pažymėjo socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbtoje „Virgin“ reklamoje“, – pasipiktinimo neslėpė balerina.

Richardo Bransono įsteigta bendrovė skubos tvarka pašalino koreguotą versiją ir pakeitė ją ankstesne, kurioje klausos aparatas yra. S. Welgemoed apkaltino įmonę mėginimu nuslėpti jos neįgalumą, nors jie apie tai žinojo prieš jos kandidatūrą patvirtindami šiai reklaminei kampanijai.

„Mis kurčioji Pietų Afrika“ titulą 2012 m. pelniusi šokėja papasakojo, kad gimė beveik visiškai nieko negirdėdama, o 22 mėnesių jai uždėtas „Cochlear“ klausos aparatas. „Tuo metu buvau jauniausias vaikas Afrikoje, gavęs tokį aparatą. Be jo negirdėjau beveik visiškai nieko“, – pasakojo ji.

Simone Botha Welgemoed

Vos tik pastebėjusi tokį nemalonų dalyką socialiniame tinkle rugsėjo mėn. S. Welgemoed skubos tvarka susisiekė su „Virgin“. Balerinos naudojamas klausos aparatas juosia jos galvą iš nugaros, taigi kalbos procesorius atsiduria virš kairės jos ausies, o pats implantas įtaisytas už dešinės ausies. „Virgin“ reklaminėse nuotraukose nematyti nei laido, nei implanto, nors jie buvo ant moters galvos, kai vyko reklaminės kampanijos fotosesija.

„Virgin Active“ su manimi susisiekė vos tik palikau įrašą feisbuke. Susitarėme dėl susitikimo, diskutavome apie tai, kas nutiko, jie labai atsiprašė dėl to, kas įvyko. Kažkas iš kūrybinės komandos, tikėtina, mažai ką težinantis apie klausos negalią, jiems pasakė jį pašalinti. Deja, niekas nesugalvojo nieko geresnio ir pasielgė būtent taip“, – pasakojo balerina.

Kadangi balerina su klausos negalia anksčiau dalyvavo „Ballet Barre“ projekte, akivaizdu, kad situacija dėl klausos aparato jiems buvo kuo puikiausiai žinoma. Tą kartą reklaminiuose stenduose skelbtos nuotraukos, kuriose ji yra su klausos aparatu.

S. Welgemoed atlieka pagrindines partijas „Bovim Ballet Co.“ baleto teatre Pietų Afrikoje. Be to, ji aktyviai atstovauja kurčiųjų bendruomenei. Klausos negalią turinti balerina viliasi, kas jos patirtis padės didinti šios problemos žinomumą.

„Atsidūriau sudėtingoje situacijoje. Jei teigiu esanti kurčiųjų ambasadorė, kodėl nesididžiuoju galėdama parodyti, kokia esu? Šiuo metu ruošiuosi soliniam pasirodymui, kuris bus rengiamas dideliame tarptautiniame renginyje Austrijoje ateinančiais metais, kur aš būsiu reprezentuojama kaip pirmoji pasaulyje profesionali balerina su klausos aparatu. Tikiu, kad netobulumai suteikia žmogui papildomo grožio ir išskirtinumo.

Gimiau kurčia, o mano negalia man padėjo susiformuoti tokiai, kokia esu. Nė vienos akimirkos nenorėjau savęs pakeisti, nes man numatytas kelias ieškoti gyvenimo prasmės būtent tokiomis aplinkybėmis, taigi siekiu šio tikslo sunkiai dirbdama, įveikdama daugybę kliūčių ir vis tik neprarasdama gyvenimo džiaugsmo, grožio ir grakštumo. Taigi renkuosi šypsotis paversdama savo negalią galimybe“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)