Teisme vyras papasakojo, kaip pasisavino įvairių daiktų iš Bakingamo rūmų ir suvenyrų parduotuvės ir prisipažino pamelavęs, kad dėl naujojo koronaviruso minėtuosius objektus reikia papildomai dezinfekuoti.

Už aprūpinimą maistu atsakingų darbuotojų komandai priklausęs A. Canto Bakingamo rūmuose dirbo penkerius metus, prasidėjus pandemijai jam teko papildomų su dezinfekcija susijusių pareigų, tad gavo prieigą prie saugyklų, kur laikomi vertinti daiktai.

37 metų britas iš Bakingamo rūmų pasisavino įvairių daiktų, tarp kurių – princo Williamo ir Kembridžo kunigaikštienės nuotraukos su autografais ir fotoalbumas iš karališkojo pokylio, surengto JAV prezidento Donaldo Trumpo garbei. Pastarąjį „eBay“ aukcione jis pardavė už 1500 svarų.

Skelbiama, kad tarp iš Bakingamo rūmų nuo 2019 metų lapkričio iki praeitų metų rugpjūčio dingusių objektų – du itin vertingi medaliai.

Teismas išgirdo, kad Bakingamo rūmuose dirbęs britas daiktus vogė tam, kad galėtų juos parduoti ir padengti turimas skolas. Vyro namuose atlikus kratą pareigūnai rado dalį vogtų daiktų, o „eBay“ duomenimis jis internete pardavė daiktų už 10 tūkst. 688 svarų.

Suskaičiuota, kad iš viso iš Bakingamo rūmų kaltinamasis pavogė iki 150 daiktų, jų vertė siekia virš 100 tūkst. svarų. A. Canto pripažino savo kaltę, tačiau liūdniausia, kad kai kurių daiktų atgauti jau nebepavyks.

Bakingamo rūmai

Karalienės ūkio valdytojas seras Anthony Johnstone‘as Burtas sako: „Aš medalio pasigedau birželio vienuoliktąją. Man jo prireikė progai. Turėjau pasiskolinti, o apie dingimą pranešiau birželio 29 dieną. Tiek laukiau, nes norėjau būti tikras, kad per klaidą jis nebuvo padėtas kur nors kitur. Vėliau gavau informacijos, kad „eBay“ galima įsigyti daiktų iš Bakingamo rūmų. Ten ir radau savo Bato ordino kavalieriaus medalį, už jį norėta 500 svarų. Buvo parduotas už 350 svarų. Jį pakeisti atsiėjo 665 svarus. Savo medalį atpažinau iš kaspino, jį prisisiuvau pats“.

Į atsargą išėjęs britų kariuomenės generolas majoras Matthew Sykesas, Bakingamo rūmuose tarnavęs nuo 2007 metų iki 2010 metų, neteko savo Karališkojo Viktorijos ordino kavalieriaus ordino: „Rugpjūčio 24 dieną buvau informuotas, kad dingo keletas medalių. Pasitikrinau savo spintelę ir neradau savojo. Kitą dieną informavau policiją. Jausmas, kai supranti, kad esi apvogtas, labai nemalonus, o tai buvo apdovanojimas, kurį man asmeniškai įteikė Karalienė, didžiulis nuostolis. Originalas nepakeičiamas“.

A.Canto advokatas savo klientą apibūdina kaip „naivų“ ir „mažakalbį“, kuriam kalėjime būtų labai sunku.

Faktą, kad jam skiriama aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, vagis priėmė nuleidęs galvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)