Unikalus pasirodymas, kuris nebus pakartotas

Praėjusią naktį festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ organizatorius pasiekė liūdna žinia – dėl stipraus plaučių uždegimo ligoninėje atsidūrė viena graikų trupės šokėjų – Amalia Kosma. „Po pokalbio telefonu su choreografu Christos Papadopoulos buvo nuspręsta festivalio uždarymo spektaklį „Opus“ atšaukti. Ch. Papadopoulos nuoširdžiai atsiprašo visų festivalio žiūrovų ir organizatorių, bet toks yra gyvenimas, tokių situacijų pasitaiko ir jos yra neišvengiamos. Vis dėlto sveikata yra aukščiau visko“, – sakė festivalio vadovė Gintarė Masteikaitė.

Tik paaiškėjus, kad spektaklis atšaukiamas, festivalio komanda, pasitelkusi visus turimus kontaktus, ėmė ieškoti darbo, kuris galėtų pakeisti šiuolaikinio šokio spektaklį „Opus“ ir tinkamai uždaryti šiųmetį festivalį. „Deja, laikas tikrai nebuvo mūsų pusėje ir atlikėjai, apie kuriuos galvojome, yra užimti ir taip staiga negalėjo pakeisti savo planų“, – apgailestavo G. Masteikaitė.

Tačiau po ilgų diskusijų ir pokalbių su visais šokio pofesionalais, šiuo metu viešinčiais festivalyje, nuspręsta nenuleisti rankų ir paruošti ypatingą, kupiną staigmenų festivalio uždarymo programą. Taigi sekmadienio vakarą Menų spaustuvės Juodosios salės scena bus atiduota tokiems šiuolaikinio šokio profesionalams, buvusiems ir esamiems „Naujojo Baltijos šokio“ dalyviams kaip Benas Furry (Belgija), Jamesas Batcheloras (Australija), Emile'is Pineault (Kanada), Evgenijus Kalachovas (Rusija), Lukas Karvelis (Lietuva), Laurynas Žakevičius (Lietuva), „B&B“ merginos – Agnietė Lisičkinaitė ir Greta Grinevičiūtė (Lietuva).

Muzikinę dalį ruoš kompozitoriai ir garso režisieriai Morganas Hickinbothamas, Adrianas Crespo Barba, prie jų, tikimasi, prisijungs ir lietuviai.

„Daliai šių dalyvių penktadienio naktį teko perpirkti skrydžio bilietus ir pakeisti kai kuriuos planus. Esame jiems labai dėkingi. Šis festivalis yra šventė, tad norime tinkamai juo pasidžiaugti, apibendrinti ir uždaryti, visų mūsų draugų ir žiūrovų sekmadienį laukia ne tik unikali programa, kuri tikriausiai neturi jokių galimybių būti pakartota ateityje, bet ir barbekiu. Manėme, kad festivalis jau beveik baigėsi, pasirodo, sekmadienį laukia tikroji fiesta“, – sakė G. Masteikaitė.

Dėl patekimo į renginį ir bilietų grąžinimo

Įsigiję bilietus į graikų spektaklį „Opus“ turi dvi galimybes – ateiti sekmadienio vakarą (19 val.) į Menų spaustuvę ir pamatyti vietoj spektaklio rengiamą unikalų jungtinį šiuolaikinio šokio šokėjų pasirodymą ir dalyvauti po jo vyksiančioje kepsnių šventėje, arba grąžinti bilietus ir atgauti sumokėtus pinigus.

E. bilietai grąžinami prisijungus savo duomenimis interneto tinklalapyje www.tiketa.lt („Instrukcija dėl e. bilietų grąžinimo“). Kasoje įsigytus bilietus galima grąžinti tik toje kasoje, kurioje jie buvo pirkti. Norint atsiimti sumokėtus pinigus, kasoje būtina pateikti įsigytus bilietus ir pirkimo kvitą. Kilus klausimams dėl bilietų grąžinimo, susisiekite su „Tiketos“ klientų aptarnavimo centru telefonu +370 618 07 405 (I–IV nuo 8 iki 17 val., V – nuo 8 iki 16 val.). Bilietus galima grąžinti iki gegužės 26 d.

Į spektaklį „Opus“ visi bilietai buvo išpirkti, tad pirmenybė dalyvauti „Naujojo Baltijos šokio“ uždarymo vakaro renginyje atitenka juos turintiems. Informacija apie atsiradusias laisvas vietas bus skelbiama oficialiame festivalio puslapyje www.newbalticdance.lt. Festivalio organizatoriai dar kartą atsiprašo visų už pokyčius ir kviečia ateiti pasidžiaugti šia šokio švente.

Festivalį organizuoja „Lietuvos šokio informacijos centras“ ir „Vilniaus festivaliai“, finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją