Šiek tiek daugiau nei 95 kilogramų atsikratęs Arya Permana to pasiekė visiškai atsisakęs cukraus. Dabar Anglijos futbolo klubo „Liverpool“ gerbėjas svajoja tapti profesionaliu futbolininku – būtent tai buvo viena iš pagrindinių priežasčių atsikratyti viršsvorio.

Anksčiau buvo skelbta, kad A. Permana svoris buvo pasiekęs šiek tiek daugiau nei 200 kilogramų. Tai buvo pavojinga nutukimo riba, dėl kurios 12-metis sunkiai galėjo paeiti, todėl dažniausiai dienas leisdavo gulėdamas.

Šiuo metu, kaip skelbia užsienio žiniasklaida, berniukas džiaugiasi galimybe vaikščioti, bėgioti ir žaisti futbolą. Įprastai Arya kasdien įveikia apie 5 kilometrus pėsčiomis, žaidžia badmintoną ir laiką leidžia su draugais.

„Dabar esu laimingas. Galiu vaikščioti, taip pat galiu žaisti“, – kalbėjo paauglys, kuris anksčiau kasdien suvalgydavo dviem suaugusiesiems būdingą maisto porciją per dieną.

„Kiekvieną pavakarę kartu su draugais einame žaisto futbolą. Norėčiau tapti profesionalus žaidėjas. Mano mylimiausias futbolo klubas – „Liverpool“, o mano mėgstamiausias žaidėjas – brazilas Roberto Firmino. Norėčiau žaisti kaip jis“, – sakė A. Permana.

Nors Arya sugebėjo atsikratyti beveik 100 kilogramų, greiti pokyčiai padarė įtaką jo išvaizdai – paauglio oda nesugebėjo greitai prisitaikyti prie kintančio kūno svorio ir liko kabėti.

DELFI primena, kad A. Permana gimė natūraliu būdu ir svėrė kaip gana įprastas kūdikis – apie 2,7 kilogramus. Nepaisant to, kai berniukui suėjo dveji metai, vaiko svoris ėmė pastebimai didėti.

Mažylio tėvai jį nuvedė pas kelis skirtingus daktarus, ieškodami pagalbos, tačiau, didžiai nuostabai, medikai vaiko organizme nerado jokių neįprastų sutrikimų.

Būdamas 9-erių Arya nustojo lankyti mokyklą, nes nebepajėgė iki jos nueiti, todėl pradėjo mokytis namuose.

Nerimaujantys berniuko tėvai nusprendė savo sūnui skirti griežtą dietą, kurioje nėra vietos cukrui. Galiausiai, praėjusiais metais, vaikui buvo atlikta skrandžio mažinimo operacija, kuri taip pat gerokai prisidėjo prie svorio kritimo.

Tėvų džiaugsmui, berniukas ir vėl grįžo į mokyklą, į kurią jis žygiuoja savo kojomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)