M. J. Crabbe prireikė beveik dviejų dešimtmečių, kad priimtų save tokią, kokia yra, praneša BBC. Iki tos akimirkos ji laikėsi įvairių dietų, bet numesti kilogramai vis sugrįždavo, kentėjo nuo anoreksijos ir netgi gydėsi psichiatrijos ligoninėje. Būdama 21-erių metų amžiaus ji jau buvo spėjusi mesti mokslus universitete ir koledže, tačiau pagaliau svėrė tiek, kiek norėjo, bet ir toliau savęs „neapkentė“.

„Žinojau, kad nesvarbu, kiek sversiu, vis tiek nebūsiu patenkinta rezultatu, – prisipažino 26-erių metų amžiaus M. J. Crabbe. – Negalėjau toliau taip gyventi. Reikėjo kažką keisti. Valgio sutrikimas tiek daug iš manęs atėmė, iššvaisčiau galybę laiko ir nusprendžiau, kad užteks. Vieną dieną instagrame visiškai atsitiktinai pastebėjau dėmesį patraukusią nuotrauką. Joje įsiamžinusi moteris vilkėjo bikinį ir rašė, kad savo kūną reikia priimti tokį, koks yra, ir tiesiog gyventi. Anksčiau niekada nebuvau pagalvojusi, kad galimas toks variantas.“

Moteris ėmė skelbti pozityvias žinutes apie savo kūną ir dalytis nuotraukomis savo instagramo paskyroje „Bodyposipanda“, kurią pradėjo sekti šimtai tūkstančių žmonių. Žinutėse M. J. Crabbe save vadina „putlia“ ir nori, kad sekėjai nesipiktintų tokiais epitetais.

„Kadaise išgirdusi žodį stora sustingdavau tarytum ištikta stabo. Visą gyvenimą bijojau, kad tik manęs nepavadintų stora. Net negalėjau šio žodžio perskaityti, – tikino ji. – Kai atradau pozityvaus požiūrio į kūną judėjimą, mano akys atsivėrė. Dabar žodis „stora“ man yra tik žodis, būdas kūnui apibūdinti, nereikia jo bijoti.“

M. J. Crabbe pradėjo laikytis dietos būdama 10-ies metų amžiaus, savo tėvams pasakiusi, kad nori būti sveikesnė. Visgi netrukus jie suprato, kad dieta virto kur kas žalingesniu įpročiu. Kai jai buvo 14-a, gydytojai nustatė valgymo sutrikimą, o įžengusi į trečiąją dešimtį M. J. Crabbe nusprendė, kad „turi per daug riebalų ir per mažai smegenų“, todėl metė mokslus ir pradėjo rūpintis cerebriniu paralyžiumi sergančia seserimi Gemma.

Šiandien M. J. Crabbe save vadina aktyviste, modeliu, rašytoja ir viešąja kalbėtoja. Prieš kelis metus ji surengė turą po JK, kurio metu dainavo, šoko ir aptarinėjo mitybos kultūrą su maždaug 2 tūkst. klausytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)