Ciera Swaringen

Viena bebaimė paauglė nusprendė pasinaudoti socialiniais tinklais ir parodyti iš jos besityčiojantiems žmonėms, kad jie nepalauš jos dvasios. Devyniolikmetė Ciera Swaringen tikrai išskirtinė – visas jos kūnas ir veidas yra nusėtas apgamais, skelbia oddee.com.
„Pamenu, kaip kartą važiuodama mokyklos autobusu nugirdau, kaip vienas berniukas iš manęs juokiasi ir mane vadina dėmėtu šunimi. Tai buvo didžiulis smūgis mano pasitikėjimui savimi. Buvau maža ir jaučiausi kitokia negu kiti vaikai. Tarsi su manimi kažkas buvo negerai“, – pasakojo mergina.

Dabar Ciera naudojasi socialiniais tinklais, kad pažvelgtų savo bėdai į akis, priimtų save tokią, kokia ji yra, o taip pat savo žinutėmis įkvėptų kitus.

Jos požiūris tikrai įkvepia, ir kiti žmonės dažnai dalinasi jos pranešimais. Merginą taip pat labai remia mama, kuri vaikystėje jai sakydavo, kad apgamai – angelų bučinių paliktos žymės.

Ciera Swaringen

Paige Billiot

Šių metų balandį ši moteris paskelbė nuotrauką, kurioje demonstruoja savo išskirtinį apgamą ant veido. Aktorė ir filmų kūrėja iš Los Andželo gimė su tamsia raudona dėme, kuri dengia beveik visą kairę jos veido pusę. 23 metų moteris taip pat bendradarbiavo su skirtingais fotografais, kad atkreiptų teigiamą dėmesį į odos spalvos nevienodumą.

Paige sako, kad niekada neleido savo dėmei trukdyti siekti savo svajonių įgyvendinimo, ir tikisi savo pavyzdžiu įkvėpti kitus. Ji taip pat pradėjo įgyvendinti savo projektą (veda tinklaraštį „Tobulas efektas“), padedantį kovoti su gėda, susijusia su išvaizdos netobulumais. „2016 metais būti kitokiu yra normalu“, – savo puslapyje pabrėžia ji.

Paige Billiot

Giorgia Lanuzza

Beveik visą Giorgios gyvenimą žmonės sustoja ir į ją spokso. Iš jos tyčiojosi bendramoksliai ir svetimi žmonės, todėl ji dažniai jautėsi kaip „išsigimėlė“, kuri bijo pažvelgti į savo atvaizdą veidrodyje. 25 metų Giorgia nuo trylikos metų serga psoriaze.

Nors daugeliui sergančiųjų šia liga atsiranda pavienės dėmelės, tokios skausmingos dėmelės dengia nrt 97 proc. Giorgios kūno. Ji ne vienerius metus gėdydamasi slėpė savo odą, tačiau galiausiai išmoko ją mylėti ir dabar išdidžiai ją demonstruoja, siekdama įkvėpti kitas psoriaze sergančias moteris.

Giorgia Lanuzza

„Imgur“ vartotojas Mneneonas

Už Mneneon pseudonimo slepiasi Niujorke studijuojantis Jacobas, kuris savo didžiulius apgamus ant dešinės rankos vadina įsivaizduojamo pasaulio žemėlapiu. Vietoj to, kad slėptų mažas salas ir didelius žemynus primenančias dėmes, jis mėgsta juos apibrėžti ir dar labiau paryškinti.

Jacobas išgarsėjo 2015 metais, kai socialiniame tinkle „Reddit“ paskelbė nuotraukų su tokiu komentaru: „Gimiau su neegzistuojančių vietų žemėlapiais ant savo rankos. Jūsų patogumui juos apvedžiau“.

Mneneonas

Lexxie Harford

Lexxie Harford yra 23 metų moteris iš Didžiosios Britanijos Stafordšyro grafystės. Ji susilaukė pelnytų pagyrų, kai tinklalapyje „Imgur“ pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti jos didelis apgamas, esantis dešinėje veido pusėje.

Šios gražios nuotraukos nėra tiesiog paprastos asmenukės. Lexxie tikisi, kad publikuodama savo nuotraukas skatins žmonės daugiau domėtis apgamais, kurstys diskusijas ir įkvėps kitus žmones neslėpti jų. Ji pati pasakojo, kad anksčiau savo apgamą slėpė po storu makiažo sluoksniu, tačiau vėliau nusprendė atsisakyti maskuoklio ir nebeslėpti savo išskirtinio bruožo.

Lexxie Harford

Harley Dabbs

Harley Dabbs yra nudegimo auka, anksčiau netgi galvojo apie savižudybę. Nepaisant to, vėliau ji susigyveno su savo randais ir dabar siekia motyvuoti kitus. JAV Šiaurės Karolinos valstijoje gyvenanti 21 metų mergina buvo vos dvejų metukų, kai jos namuose kilo gaisras, ir ji nudegė 85 proc. kūno. Nepaisant baisių nudegimų, dėl kurių, kaip sakė medikai, ji greičiausiai mirs, ji išgyveno.

Dėl baisių randų iš jos mokykloje tyčiodavosi. Ji susirgo depresija ir galvojo apie savižudybę. Tačiau dabar Harley įveikė savo vidinius demonus ir net pasidarė fenikso tatuiruotę, kad pažymėtų savo asmeninius pasikeitimus.

Harley Dabbs

Patience Hodgson

Australų fotografė Natalie McComas sukūrė seriją nuotraukų „Su tokia oda“. Jos tikslas buvo keliauti po pasaulį ir susitikti su žmonėmis, kurie turi išskirtinių apgamų, kad šie papasakotų savo istorijas.

Jos pirmoji pašnekovė buvo Patience Hodgson, kuri yra australų grupės „The Grates“ vokalistė. Mergina turi didelę raudono vyno dėmę, kuri dengia pusę jos kūno. „Man patinka mano dėmės spalvų spektras. Kai man šilta, ji tampa raudonai violetinė, tarsi slyvų spalvos. Kai man šalta, ji tampa ryškiai mėlyna, beveik neoninė. Man patinka, kad ji tarsi mano apsauginis barjeras nuo blogų žmonių“, – sakė ji.

Patience Hodgson

Cassandra Naud

Pramogų verslas gali būti žiaurus ir nenumaldomas. Jam itin svarbu, kad žmogus būtų fiziškai tobulas, tačiau Kanados Albertos provincijoje gyvenanti Cassandra Naud siekia kovoti su šiuo stereotipu.

Ant Cassandros veido yra apgamas, kurio sunku nepastebėti. Jis dengia jos dešinį skruostą ir yra padengtas plaukais. Žmonės dažnai apie jį klausinėja. Tačiau ji to nesureikšmina. Jai ne gėda, nes ji žino, kad dėl jo ji yra išskirtinė.

Jos tėvai galėjo kreiptis į medikus ir pašalinti dėmę, tačiau baiminosi, kad tai gali būti pavojinga ir ant veido galimai liks didelis randas. Dėl apgamo mokykloje ji tapo patyčių objektu ir kurį laiką rimtai svarstė galimybę pašalinti apgamą chirurginiu būdu. Tačiau galiausiai ji įveikė visas abejones dėl savo veido išskirtinumo.

Cassandra Naud
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)